Как да съди апартамента

Anonim

Приети закони на Руската федерация относно частната собственост все още понякога поставят нашите граждани в сериозен задънена улица. Какво може да е по-лошо, отколкото да не се притесняваме за собствените си права на жилище? Някой отказва да приватизира, не знае какво означава това. И някой не бърза с приемането на наследство, като прескача всички възможни термини. И през това време по-предприемчивите наследници си разбират целия апартамент . В този случай, уви, хората се намират на улицата. Но ако настигнете навреме, има реални шансове да върнете изгубените права и да съдите апартамента обратно.

инструкция

1

Въпросът за признаването на техните права върху собственост се решава в съда. Подайте дело на мястото на оспорвания апартамент, за да ви признае за наследник. В делото се посочва и изискването за признаване на собствеността върху апартамента .

2

Съберете и прикрепете към исковете документи: акт за смърт; инвентаризация на ОТИ; документи, удостоверяващи връзката ви със завещателя; извлечение от книгата на къщата.

3

Ако пропуснете шестмесечния период за приемане на наследство в съда, ще трябва да защитите възстановяването на мандата. Съберете за тази обосновка документи. Помощ за болестта след смъртта на завещателя, пътни листове за повечето пропуснати срокове. Можете също така да се позовавате на липсата на осъзнаване на смъртта и на отварянето на наследствения случай.

4

Ако срокът е голям, например над 2 години, съдът вече няма да взема предвид тези извинения. В тази ситуация има смисъл да настояваме, че сте направили действителното влизане в наследството в съответствие с параграф 2 от член 1153 от Гражданския кодекс на Русия. Това е законно приетият вариант за приемане на наследството. Това се случва, когато наследниците продължават да използват имуществото на починалия, без да подават съответно заявление до нотариуса.

5

Съберете доказателства за действителното си наследство. Най-оптималният вариант, ако в момента на смъртта на завещателя живее в наследствения апартамент. Фактът на пребиваване и приемане удостоверява регистрацията на този адрес и платени от Вас квитанции, данъци върху този апартамент . При липса на тези доказателства, представете пред съда лични вещи на завещателя, взети от вас след смъртта му.

Добър съвет

Всичко това ще укрепи сериозно позицията ви в съда. Въпреки това, без компетентната помощ на адвокат все още не е достатъчно. Свържете се с адвокат, поне на етапа на изготвяне на подробна позиция по делото. Това значително ще увеличи шансовете ви да съдите апартамента.

  • Не плащам за апартамент, защото уча и живея в друг град

arrow