Как да напишем не-собственик

Anonim

Причините за желанието за освобождаване от жилището на този, който не е собственик, могат да бъдат масови. Най-често срещаните са загубата на права на собственост във връзка с покупката на жилище или развод и съответно извлечение от бивш съпруг, който няма права на собственост.

Ще ви трябва

  • Действащо законодателство на Руската федерация, документи, потвърждаващи правото на собственост.

инструкция

1

На първо място? Опитайте се да преговаряте с някого, когото искате да проверите с вашето жилищно пространство. Тази опция, когато гражданин самостоятелно подава молба в паспортната служба с изявление за изваждането му от регистъра, ще бъде най-малко скъпа за собственика, както финансово, така и морално.

2

Ако споразумението не се получи по някаква причина, тогава може да има само един изход - свържете се със съда. Решението на съда по този въпрос е единственото законно решение на проблема.

3

Вече в съда се обосновават причините за извеждане на не-собственика . Ако изгониш бивш член на семейството, например съпруг, който първоначално не е имал права на собственост, той няма да има право да пребивава във всеки случай и ще получиш съдебно решение в твоя полза.

4

Ако бившият съпруг има равни права на собственост с вас, то в този случай той няма да бъде не-собственик, а има само един съвет - да разделиш имота, а след това няма да видиш излишъка, регистриран в дома ти.

5

След като привлече съдебно решение във ваша полза, отидете с всички документи в паспортната служба на мястото на пребиваване и предайте тези документи. За известно време ще получите желания резултат - не-собственикът ще бъде премахнат от регистъра.

Обърнете внимание

Не забравяйте, че при никакви обстоятелства не можете да освобождавате непълнолетни деца от дома си, защото децата никога не стават бивши и имат пълното право да живеят с някой от родителите.

Добър съвет

Ако не сте много добре запознат с действащото законодателство или нямате време да се включите в съдебни процедури, винаги можете да се свържете с адвокат. Професионалистите могат да ви дадат изчерпателни съвети по този въпрос и също да поемат представителството на вашите интереси.

  • Правна услуга ON-LINE. в 2019

arrow