Как да направите референтна сметка

Anonim

Само преди няколко години, в Русия, референтна фактура е необходим документ за продажба и покупка, както и за дарение (наследство) и замяна на превозно средство. И въпреки че от 2009 г. договорът за покупко-продажба е бил използван за всякакъв вид смяна на собствеността на автомобил, помощната сметка все още е легитимна.

инструкция

1

Свържете се с организации, които имат писмо за помощ-сметка a. Съгласно законодателството, този документ е съставен на формуляри от определена проба, съдържащи водни знаци и микропринт, както и индивидуален сериен номер. Моля, имайте предвид, че от 2009 г. издаването на формуляри е преустановено, поради което не всички компании са оставили тези документи.

2

Изпратете го на фирмата, която ще направи справка за вас, необходимите документи. Ако сте физическо лице, паспортът ви се изисква. От продавача на автомобила - също), както и паспорта на превозното средство с маркировката на пътната полиция, че колата е отписана за последваща продажба (дарение, размяна и т.н.)

3

Ако правите сертификат като юридическо лице, изпратете представител на вашата организация на организацията, която подготвя този документ. Той трябва да има пълномощно за правото да купува и продава превозното средство. Също така подгответе пакет от документи: договора за възлагане и паспорта на превозното средство.

4

Посочете дали организацията, която се занимава с издаването на вашия сертификат, е издала фактура a, задължителна сертификация в КАТ. Ако представители на компанията откажат да подадат документ - можете да се сблъскате с измамници. Не забравяйте, че заедно със сертификата, фактурата ще трябва да дадете знак за транзит. Можете също така да направите резервно копие на документа за продажба и покупка на вашето превозно средство, което ще се съхранява в архива в продължение на няколко години и което можете да използвате в случай на загуба на оригиналния сертификат - сметка a.

  • Помощ за автомобил през 2019 година
  • как да издадете сертификат за сметка през 2019 г.

arrow