Какво ви трябва, за да получите паспорт

Anonim

Международният паспорт е специално разработен като документ, удостоверяващ самоличността на пътник в чужбина. Започвайки своя дизайн, бъдете подготвени, че този процес ще ви отнеме дълго време - до 4-6 месеца.


Можете да получите паспорт по няколко начина. Първият е чрез интернет. Можете да издадете ценен документ чрез официалния сайт http://gosuslugi.ru. Влезте, изберете съответния раздел, попълнете формата и изчакайте да се свържете с вас. Можете също така да поръчате паспорт в туристическа фирма. Вие давате всичките си документи на експертите на туристическата агенция, да плащате за техните услуги и да чакате. И можете да направите всичко сами, като посетите ОВИР за мечтата за вашата регистрация.
За да издадете паспорт, ще ви е необходим определен брой документи. Това е дубликат на въпросник, който се подпечатва и подписва от работодателя. За учениците ще е достатъчен само подписът на декана, а за учениците - подпис на директора. Младите хора също предоставят на миграционната служба удостоверение, че в близко бъдеще няма да бъдете записани. Не забравяйте само, че валидността на този документ е 1 месец. А това означава, че трябва да приключите с регистрацията на всички документи в този период.
За да получите паспорт, ще ви е необходима и разписка за плащане на държавното мито. От сега има два вида паспорти на територията на Руската федерация - стара и биометрична - размерът на таксата ще зависи от избраната от вас проба. Ако остарее, тогава плати само 400 р. Ако новият - тогава 2500 р. за възрастен и 1200 стр. на бебето.
Също така, за да получите паспорт, ще трябва да прикачите към документите събрана работна книга (ако работите), стар паспорт (ако замествате стария с нов), 4 снимки (ако изберете стар паспорт).
Помислете за факта, че децата сега правят собствен личен документ, а не просто да въвеждат родителите си в паспорта, както преди. Това си струва да се погрижите предварително. В крайна сметка детето се нуждае от регистрирано гражданство и разрешение за пребиваване, както и от политика SNILS, за да получи паспорт. Трябва да го получите лично, след като сте дошли в ОВИР с руския паспорт.
Най-важното, което трябва да се вземе предвид при кандидатстване за паспорт, е времето, когато то е било направено. Затова внимавайте предварително за дизайна на този документ. И тогава вашите планове за почивка в чужбина няма да бъдат нарушени.

  • Паспорт през 2019 г.

arrow