Как да смените билет за лов

Anonim

Билетът за лов е документ, който определя правото на човек да ловува в определен от държавата сезон. Тя се издава на пълнолетни граждани на Руската федерация, които нямат валидна криминална документация за умишлено престъпление.

Ще ви трябва

  • - паспорт;
  • - фотокопие на паспорта;
  • - стар билет за лов;
  • - 2 снимки 2, 5x3, 5 cm;
  • - изявление.

инструкция

1

От 1 юли 2011 г., издаването на билети за единна федерална извадка, които са неопределени. Сега вече не е необходимо ловуващи ентусиасти да удължават годишно валидността на своя ловен билет и на всеки 5 години да го обменят за нов. Също така, не е необходимо да се приема удостоверение от органите на вътрешните работи за отсъствието на анулиран наказателен протокол или за предаване на необходимия минимум за лов.

2

За да замените стар билет за лов за документ от един федерален образец, направете две снимки 25 на 35 мм, отпечатани на матова хартия (фонът няма значение). Както и копие от страниците на паспорта, които показват вашата снимка и адрес на регистрация.

3

Свържете се с тези документи, паспорт и стар билет за лов, който още не е изтекъл, до упълномощения орган, отговорен за лова и опазването на ловните ресурси във вашия район. Тя може да бъде наречена Дирекция за защита, контрол и използване на обекти от животинския свят, Службата за защита на животинския свят, или носи друго подобно име.

4

Попълнете заявление за получаване на билет за лов на единна федерална извадка. Формулярът може да бъде изтеглен предварително от официалния сайт на упълномощения орган. В заявлението трябва да посочите Вашето фамилно име, име, бащино име, адрес и телефонен номер, датата и подпис.

5

Ако молбата Ви и представените документи отговарят на изискванията, Вие трябва да издадете нов билет за лов в рамките на 5 работни дни. Освен това тази услуга е напълно безплатна.

6

Когато получите информация за въвеждането на информация за вашия билет в държавния ловен мениджмънт, той се признава за валиден. Обикновено такава нотификация се издава заедно с билет за лов на нова проба, но може да ви бъде дадена по-късно, например по пощата.

Обърнете внимание

Ако не можете да предоставите необходимите документи лично, изпратете ги по пощата.

  • Издаване на билети за лов на единна федерална извадка

arrow