Възможно ли е да се продаде апартамент ипотека?

Anonim

След като са живели известно време в апартамент, придобит чрез ипотека, някои хора осъзнават, че по някаква причина трябва да го продадат и в замяна да придобият нови жилища. Възниква естествен въпрос относно възможността за сключване на сделка за продажба на такъв апартамент, защото той е заложен пред банката.

инструкция

1

Според закона, можете да продадете апартамент за ипотека, след като сте получили предварително съгласие от банката. Но си струва да се отбележи, че и купувачите, и банките не са склонни да правят такава сделка. Ако все още намерите купувач за апартамент за ипотека, тогава ще трябва да се опитате да убедите банката представител на надеждността и платежоспособността на вашия купувач.

2

Организирайте среща с представител на банката и го помолете за условията за получаване на съгласие за продажба на апартамент (например, кои документи ще се изискват от потенциален купувач). Преди да се срещнете, не забравяйте да се запознаете с точките от Вашето кредитно споразумение, регулиращо този въпрос. Не забравяйте, че банката може да откаже да извърши такава сделка.

3

Когато всички формалности с банката са уредени, можете да сключите сделка за продажба на апартамента. След като апартаментът й ще бъде собственост на купувача. В допълнение, той ще се превърне в нов длъжник в банката и ще трябва да плати оставащия дълг.

arrow