Няколко трикове на дизайнерска посуда

Anonim

Възможността за красиво обслужване на масата е полезна както на празника, така и по време на романтична вечеря. Освен това, някои обикновени трикове могат да се използват дори и при обичайната закуска, за да се развесели домакинството сутрин.

Общи модни тенденции в обслужването


Дизайнерите препоръчват при избора на ястия да се даде предимство на продуктите от светли цветове. Най-добрият вариант е снежно бяла посуда, защото е много лесно да вземете покривка за маса, прибори за хранене, салфетки. Белият цвят е в хармония с много нюанси, затова, като изберете тази опция, най-вероятно няма да съжалявате и значително ще улесните вашата задача. Ако искате да направите сервирането по-оригинално, използвайте проста техника: купувайте ястия от необичайна форма. Извитите дръжки, асиметрия, модерен архитектурен дизайн - всичко това е перфектно. Между другото, приборите могат да имат оригинална форма.
Не забравяйте един прост метод на проектиране: за да изглеждате на масата красива, трябва да изберете елементи, които са проектирани в същия стил. Най-добрият вариант е да се използват ястия, прибори за хранене от същата серия.
Важно е да се вземе предвид още едно нещо: основата на индивидуалната, стилна сервизна маса е покривка за маса и салфетки. Например, за украса на красива маса за почивка, използвайте класически метод: първо поставете голяма покривка от ярки цветове с подходящи орнаменти, след това поставете бяла къса покривка върху нея и добавете салфетки, които трябва да бъдат в хармония с долния слой тъкан или с най-горната по избор., Бели салфетки правят сервирането по-тържествено, цветово - по-светло и оригинално.

Дизайнерска маса за различни ситуации


Ако поставите масата за романтична вечеря, трябва да използвате специални техники. Препоръчително е да изберете бяла покривка и червени салфетки, тъй като тази комбинация от нюанси символизира любов и романтика. Тъканта може да бъде лека, ажурна - в този случай тя също е подходяща. За претоварване на романтична маса с цял комплект ястия, вилици, лъжици, ножове е лоша идея, защото не се подготвяте за вечеря на високо общество. Много по-подходящо е да оставите основните ястия и прибори за хранене, но в същото време да изберете оригиналните продукти. Специално внимание трябва да се обърне на очилата. И накрая, можете да добавите маса със свещи в изискани свещници или ниска ваза с цветя.
Поставяйки масата за закуска, запомнете правилото: колкото по-лесно ще се сервира, толкова по-добре. Идеалният вариант е спокоен стил, минимум ястия и прибори, без декорации. Добре е, ако масата се допълва с декантер със сок или компот, малки купички за сладко или мед.

arrow