Тест за шофиране - преминете към нов свят, или как да станете автомобилен ентусиаст

Anonim

Всеки ден по улиците на града има все повече и повече коли, а броят на хората, които искат да намерят свой собствен "стоманен кон", не намалява. Но всеки знае отлично - за да стане пълноправен член на огромното общество на автомобилистите, е необходимо да се премине на "тест за съответствие". С други думи, преминавайте теста за шофиране.

Изпити не обичат никого. Тази дума от училище се свързва с тревожност, страх от грешка и просто „пълнене” на всичко. Следователно, "контролът", който давате, за да отидете по пътя, също ще ви накара да треперите. Но всичко не е толкова лошо!

Ако сте решени да станете собственик на колата и шофьорската книжка, тогава пътят ви ще отиде направо в автошкола. Именно там можете да "перфектно" изучавате всички правила на пътя, както и да научите "основите" на шофирането. След завършване на курса (теоретично) сте готови да издържите теста за шофиране. Но по-добре да не бързаме! И ако има съмнения в техните способности, тогава трябва да попитате за няколко допълнителни занятия в шофьорска школа (или да намерите частен инструктор, който да тренира с вас по маршрута).

Но денят, в който трябва да демонстрирате на пътно-полицейския служител, който ще ви вземе шофьорския тест, вашите теоретични и практически умения, рано или късно ще дойде. Трябва да се подготвите за това! Ние донякъде сме измислили шофирането и теорията е добре да се научи с помощта на компютърни програми, които ще ви помогнат бързо да запомните отговорите на всички въпроси.

Така че тестът за титлата на водача ще се състои от три части. Първият е тест на вашите теоретични знания. Вторият е детска площадка. Третият, най-трудният, е градът. И ако първият етап зависи само от паметта ви, то останалото може да предизвика трудности.

По време на теста за практическо шофиране ще трябва да попълните три от петте специални упражнения. Някои от тях са доста сложни и като се има предвид, че трафикът ще избере упражнението, остава да разчита на факта, че ще получите задачите, които сте усвоили най-добре. Всяка от упражненията има своята практическа стойност, така че не пренебрегвайте тяхното обучение, преди да положите изпита. При преминаване на теста за шофиране не забравяйте, че ви се дават два опита да изпълните всяка задача. Затова вземете заедно, запомнете всичко, което сте направили с инструктора, и направете упражнението възможно най-спокойно.

Ако сте преминали през обекта, след това напред ще имате шофиране в условията на града. И това е движение с други коли! Затова е необходимо да бъдете възможно най-внимателни. Тук ще бъдат тествани не само познанията ви за правилата на пътя, но и последователността на вашите действия. Например, не са включени в сигнала за свой ред, ще ви даде наказателна точка.

Не забравяйте, че когато влезете в колата, трябва да регулирате седалката, така че да се чувствате комфортно, да се захванете, да включите сигнала за завой и едва тогава да се движите. Не бързайте или прекалено бавно, трябва да се опитате да запазите скоростта на потока. Внимателно следвайте знаците и пътната маркировка! Не забравяйте, че трябва да спрете на светофара преди спирката, а не зад него. Решението за това дали ще получите право, ще се състои от дреболии, които в никакъв случай не могат да бъдат пренебрегнати. Някои служители на КАТ, като вземат шофьорски изпити, могат да ви помолят да останете на забранено място, така че не трябва сляпо да изпълнявате команди. И, както вече споменах, внимателно следете знаците. Може би вече сте преминали знака за забрана, без просто да забележите?

И накрая, бих искал да пожелая на всички да преминат практически тест за шофиране, така че впечатленията да останат само положителни. И да се измъкнем и да излезем на пътя, не забравяйте теоретичните знания, защото теорията (в комбинация с практиката) ще ви помогне да станете добър шофьор.

arrow