Какво означава гербът на Чили?

Anonim

Историческите факти разказват как националният герб на страната се е променил през цялото развитие на Чили. Днес тя е резултат от художествено и историческо изкуство. Десетки години са работили по неговото създаване. Емблемата на Чили се променя често, но днес тя е известна по целия свят.

Основни детайли на герба

Основният елемент беше щит, изобразен в центъра на герба, с необичаен контур. Тя е разделена на две половини, едната от които е синя, а другата е червена. На щита се извисява една звезда с красив ясен релеф.

Чили с право може да се похвали с много редки животни и птици. Поради тази причина гербът е украсен с животни. Това е южен елен, увенчан от правото на животно, което живее на чилийска почва. Дясната страна на щита е гордо украсена с агресивна птица. На герба на Чили това изображение изглежда величествено и мощно.

Короните на главите на представители на фауната говорят сами за защитната сила на държавата не само на сушата, но и на водните пространства. Представителите на света на фауната стоят твърдо върху хералдичен златен образец, пробит с бяла панделка с мотото на страната, написано на нея: Por la Razon o la Fuerza („По убеждение или принуда“). Този надпис говори за войнственото и свободолюбиво разположение на населението на Чили.

Емблемата на шлемовете увенчава първата половина на шаблона. Той символизира султана, украсен с три пера, изобразен в синьо, бяло и червено, и съчетан с основните цветове на държавния флаг. Гербът на Чили не се сформира в един ден.

Кога се появява гербът?

Роденият през 1834 г. символ на страната е задължителен за англичанина Чарлз Ууд Тейлър. Преди това събитие имаше многократни опити да се създаде емблемата на страната. Това бяха изображения на индийски фигури в лицето на мъж и жена. В центъра е колона, която олицетворява силата и свободата на националния дух. Земното кълбо увековечава тази колона с кръстосано копие и палмова клонка. Гербът на Чили не е само хаотични снимки, всяко изображение има специално значение. Войнствената храброст и дух на хората бяха символизирани с копие, а клонът показа други народи на миролюбивото настроение на населението на страната.

Звездата символизира пътя към по-светло бъдеще. В горната част имаше надпис “Светлина след мрак”. Наличието на герб на копие в двоен вариант (дървена палка и лък в ръцете на жена) разказва за готовността да се защитава страната както на мъжете, така и на жените. Но съдбата на емблемата беше решена след две години. По-късно той беше заменен от изображения на оръжия. Така промениха емблемата на Чили. Снимки на стари емблеми и нови могат да бъдат намерени в тази статия.

Малко за флага на Чили

В модерната версия чилийският герб носи любовта към мира, богатството и статутността на страната. Той носи истинското достойнство на хората.

Чилийският флаг е показан с бяла петолъчна звезда на син квадрат, разположен в горния ъгъл. Долната половина на флага е боядисана в червено. Знамето и гербът на Чили имат своето значение за хората в тази страна. Всички жители уважават тези образи и гордо демонстрират по време на важни събития. Всеки човек трябва да уважава знамето и емблемата на своята страна.

arrow