Ползи за големи семейства, за и против

Anonim

Първо трябва да решите кои семейства се наричат ​​големи. Въображението привлича предреволюционни семейства, в които родителите са заобиколени от десетина деца от различни възрасти. Всъщност, 3 деца са достатъчни, нито един от тях не е навършил 18 години, така че семейството ще бъде признато за много деца.

Разбира се, рядко някой ще има три или повече деца, за да получи субсидия от държавата. Въпреки това, в големите семейства, ползите за големите семейства играят важна роля - и не е чудно, защото според Министерството на социалното развитие около 75% от пълноценните семейства с три или повече деца са под прага на бедността. Сред непълни семейства, когато децата се отглеждат само от един родител, положението е още по-тъжно - 87% от тези семейства попадат в категорията на бедните.

Социални помощи за големи семейства:

  1. Отстъпка от 30% за комунални услуги (канализация, отопление и газ).
  2. Възможност за получаване на безплатни лекарства за болни деца до 6-годишна възраст по лекарско предписание.
  3. Безплатно пътуване за деца в общинския градски транспорт.
  4. Големите семейства имат обезщетения за заплащане в институции за допълнително образование.
  5. Децата от големи семейства трябва да получават безплатна храна по време на обучението си в училища и колежи.
  6. Мястото в детската градина трябва да бъде осигурено извън завой.
  7. Големите семейства следва да получат по тяхно искане парцел с размер най-малко 0, 15 хектара за организиране на ферма или за изграждане на къща.
  8. Когато се издават, градинските парцели трябва да се предоставят на големи семейства извън ред.
  9. Веднъж месечно се издават билети за посещение на културни институции - музеи, изложби или паркове.
  10. Когато плащате за детска градина на големи семейства, се плащат обезщетения.

Освен социалните, има и данъчни облекчения за големи семейства. По-специално, те имат право на заеми, безвъзмездни помощи и заеми, в зависимост от региона, по отношение на организацията на стопанството и налога върху земя. Освен това, когато организират частно предприятие, такива семейства получават обезщетения за заплащане на такса за регистрация от лица, които са решили да се занимават с бизнес. Обезщетенията обикновено се разглеждат като пълно или частично освобождаване от данъци.

Както виждате, ползите за големите семейства са доста впечатляващи. Тук и безплатна храна, и пътуване, и комунални услуги. Но не всичко е толкова просто и розово, колкото изглежда на пръв поглед.

Вземете поне същото свободно пътуване в общинския транспорт. В много градове в момента има широко разпространена лична количка, която не предвижда безплатно пътуване за деца от големи семейства. Общинският транспорт се движи веднъж на всеки половин час, или дори веднъж на час, и просто не е възможно да го чакаме, особено през зимата. Освен това, децата могат да живеят далеч от училище и да посещават различни кръгове и секции. Същото важи и за безплатните лекарства. Като правило, рецепта даде по-евтини местни лекарства, които също трябва да изчакате. По-ефективни вносни и скъпи лекарства ще трябва да купуват за своя сметка.

Земните парцели също не се раздават на всички, а не винаги - в някои градове просто не е възможно да се разпределя територия на всички, а в някои, въпреки че са разпределени парцели, тази земя се оказва или блатиста, или разположена на планински склон далеч от всякакви комуникационни мрежи. Разбира се, има и приятни изключения, но все още не е възможно да се говори за широко разпространение на големи семейства с партиди. В допълнение, изграждането на къща, както и пълноправен стопанство, не е евтино и не всеки може да си го позволи, дори ако вземем предвид всички предимства за големи семейства и компенсации.

В допълнение към това, обезщетенията за големи семейства могат да осигурят регионалното и градското управление. Въпреки това, в зависимост от региона, тези плащания и субсидии ще се различават един от друг.

arrow