Имам ли нужда от виза в Тайланд за гражданите на ОНД

Anonim

За да се отговори на въпроса дали гражданите на Русия се нуждаят от виза в Тайланд, е необходимо да се направи резервация, че те се нуждаят от нея само ако идват в Кралство Тайланд не за целите на туризма. Това е, ако руски гражданин отива в тази тропическа страна, за да работи, учи, учи, участва в конференции, извършва бизнес или тихо премине старост (да, има такъв вид виза в Тайланд като „пенсионна виза“) ), той ще трябва да кандидатства за виза в посолството на Тайланд в Москва (официално - посолството на Кралство Тайланд).

Виза за Тайланд в посолството отнема 15 дни. Списъкът на документите за неимигрантска виза (неимигрантска виза) е различен, в зависимост от вида на визата и периода на пребиваване в страната. Служител на посолство може да поиска допълнителни документи. Най-трудно е да се получи виза за тези, които искат да си намерят работа в Тайланд, като най-лесно получават виза за лечение (тази страна наскоро е известна с висококачествените си акушерски услуги, така че те често отиват там за раждане).

Ако руски гражданин реши да отиде в страната като турист за по-малко от месец, тогава той няма нужда от виза за Тайланд. Как се определят тези 30 дни? Преди да се качите на самолета, все още на борда, се издават специални формуляри - това са миграционни карти. Картата трябва да бъде попълнена и представена на паспортния контрол заедно с чуждестранен паспорт (между другото, валидността на паспорта е много важна - паспортът трябва да е валиден поне шест месеца след пристигането си в Тайланд и да има 2 празни страници). На миграционната карта граничният служител маркира датата на влизане и крайната дата на излизане от страната. Ако пропуснете този срок, тогава, когато напускате страната, ще трябва да платите глоба: 500 дупки (около $ 15) за всеки допълнителен ден в страната.

Ами ако искате да удължите почивката си в Тайланд? Можете да поискате удължаване на престоя си в страната в Имиграционното бюро (във всеки от офисите му). Цялата процедура трае около половин час. Вие идвате в офиса, те ви помагат да попълните стандартно заявление за удължаване на периода на престой в страната, да снимате, плащате 1900 бата на човек и да получите печат на удължението. Тази процедура се нарича "Extension Visa". Тайланд е евтина страна за почивка, а пътят там е скъп, така че идеята за продължаване на престоя в този тропически рай идва на ум за много туристи, така че процедурата за издаване на виза за удължаване е толкова сложна.

За граждани на Казахстан, Узбекистан и Украйна, при пристигането си в страната се поставя виза за Тайланд. Тя има много малък период - само 15 дни. Ясно е, че за добра почивка това очевидно не е достатъчно, така че гражданите на тези страни след две седмици отидоха в Бирма, Камбоджа или Лаос за един ден, за да се върнат в Тайланд за още 15 дни. Тогава тайландското правителство отмени визата при пристигането си на сухопътните граници на кралството. Сега, ако гражданите на тези страни искат да почиват в Тайланд повече от 15 дни, те трябва да вземат виза в посолствата на кралството в техните страни. Обикновено визата при пристигане се заплаща - 1000 дупки (което се равнява на около $ 30), но през последните години в разгара на туристическия сезон Тайланд отменя платени визи.

За гражданите на Молдова, Беларус, Грузия, Таджикистан и Киргизстан е необходима виза за Тайланд. Тя се прави предварително (най-малко 15 дни преди заминаването) в посолствата и консулствата на Тайланд. За да получите виза, трябва да представите и обратен билет. Също така трябва да представите сертификат от банката за състоянието на сметката и удостоверение за заетост за това каква е вашата позиция и заплата за последните шест месеца. Гражданите на горепосочените страни трябва да закупят медицинска застраховка за целия период на почивка в Тайланд. И не трябва да забравяме, че граничните служители имат пълното право да ви помолят да покажете пари в брой, тъй като се смята, че туристът трябва да има сума от 10 хил. Бата на човек.

arrow