Египетско посолство в Москва: уебсайт и адрес

Anonim

Египетското посолство в Москва, начело с посланик Махмуд Хамил Ахмед Елдиб, се намира в сърцето на столицата Хамовники. Посолството поддържа контакт с пресата, осъществява дейности по културен обмен.

Кратка история на взаимоотношенията

По време на приятелството между СССР и Египет, от 1943 г. са построени десетки големи промишлени съоръжения, най-известната от които е Асуанската язовирна стена.

Значителна подкрепа получиха военният персонал, оборудването и снабдяването с оръжия за засилване на отбраната на страната. Много египетски специалисти по това време са били обучавани в Съветския съюз по инженерни, военни и медицински специалности.

Когато Anwar Sadat дойде на власт, отношенията изчезнаха, дори посланикът на СССР беше изключен от Кайро.

Но следващият президент Хосни Мубарак направи дипломатически усилия за нормализиране на отношенията. За тази цел беше подписана програма за сътрудничество, а през 2009 г. беше подписано споразумение за стратегическо партньорство. Търговските отношения между Русия и Египет се развиват активно, планират се големи строителни проекти.

Къде е посолството на Египет в Москва?

Адрес на египетското посолство в Москва: Пер. Кропоткински, 12.

Мисията се намира в стара къща, построена през 1887 г. по проект на S. S. Eybushits, недалеч от метростанциите:

  • "Парк на културата";
  • "Кропоткин".

За да получите среща, трябва да си уговорите час в удобно за Вас време, да го изясните непосредствено преди посещението, тъй като работното време може да варира.

Египетското посолство в Москва е затворено в събота и неделя на официалните празници на Русия и Египет. През делничните дни приемът се провежда от девет до три часа.

Уебсайтът на египетското посолство в Москва www.mfa.gov.eg/english/embassies/Egyptian_Embassy_Russia в момента не функционира.

Тук можете да научите телефонните номера и графика на посолството: https://www.embassypages.com/missions/embassy8552/.

Къде да отседнете в момента на решаване на въпроси в консулството?

Много често хората да решават проблеми в египетското посолство в Москва пътуват от далечни краища на страната и граждани на други републики, които нямат египетски дипломатически мисии: Беларус, Таджикистан и Туркменистан.

Недалеч от посолството има десетки хотели, бюджетни хостели, стаи, в които можете да резервирате места предварително, използвайки ресурсите на Интернет.

Консулски въпроси

За решаване на въпроси, свързани с пребиваване, брак, визи, легализация на документи гражданите се обръщат към консулския отдел на египетското посолство в Москва.

Намира се в същата сграда като посолството, входът към нея е разположен от другата страна.

Виза Египет

Най-често те се обръщат към египетското посолство в Москва за виза.

Туристическа виза в Египет се издава на летището на пристигане и понастоящем струва 25 долара. Има и специално разрешително, което се издава на тези, които пристигат в Шарм ел-Шейх безплатно, но дава право да остане само на Синайския полуостров.

Но има много ситуации, при които визата трябва да бъде получена предварително, а много просто се чувстват по-безопасни да летят с увереност, че няма да има проблеми на границата.

По туристическа виза, гражданин може да остане в страната за 1 месец, ако планира да остане по-дълго, след това в един месец плюс две седмици трябва да дойде в Гаузат, където ще бъде подновен за още един месец безплатно.

За по-нататъшен престой в страната, трябва да попълните формуляр, да приложите копие от паспорта си, снимка, да представите договора за наем на апартамент под наем за престой или копия от документи за лична собственост. Следващата възможност за удължаване на разрешението за пребиваване се определя от египетските органи. В египетското посолство в Москва можете да получите туристическа виза за три месеца наведнъж. Това ще струва повече, защото ще трябва да платите консулска такса.

Пребиваващата виза се дава на собственици на имоти на стойност над 50 000 долара и толкова много трябва да струва един обект, а не само няколко, както и съпругите на египтяните. Тя се издава за срок от една до пет години. Тя не дава право на работа.

Туристическата полиция редовно провежда набези в търсене на нелегални работници, обикновено в хотели, изпращат се в затвора, там са до момента, в който някой им купи билети, за които са депортирани. На нарушителите на визовия режим, чиито съпрузи са египтяни, е позволено да се приберат вкъщи.

За да получите работна виза, която дава право на работа на територията на Египет, първо трябва да получите съгласие от Министерството на труда по искане на поканената организация и след това да я издадете в Консулския отдел.

Гражданите на Беларус, които нямат представителство на Египет в собствената си страна, трябва да кандидатстват за туристическа виза преди да летят до Москва.

Визи се издават на деца, които учат в международни училища, студенти, тук можете да получите и виза за булката, която дава право на проектиране на брак в Египет.

Удобно е да кандидатствате за виза в египетското посолство в Москва за египетски съпруги (за тях е безплатно), които са влезли в брак в Русия, както и заминаващи с дете, което има само руско свидетелство за раждане на деца.

Гражданите, които кандидатстват за разрешение за влизане в страната, са интервюирани, заплащат консулска такса в случай на положително решение.

Много руски граждани, които искат да се отпуснат в египетските курорти на Червено море, самостоятелно да придобият билети с трансфер в Истанбул, да резервират хотели, да получат виза при пристигане, да го издадат предварително в посолството ARE в Москва.

Легализация на документи

За легализация на документи в консулския отдел, първо трябва да извършите нотариално заверен превод на египетски език, за да заверите нотариалния подпис на Държавния департамент на Министерството на правосъдието на Руската федерация, консулския отдел на руското външно министерство. След това документите се подават в консулския отдел на египетското посолство в Москва.

Няма опростена схема за легализация, която да използва апостил, тъй като представителите на AER не са подписали Хагската конвенция.

Тези документи включват:

  • удостоверения за раждане, брак и развод;
  • fitosertifikaty;
  • сертификати за произход на стоки за износ в Египет;
  • пълномощно за разрешаване на въпроси, свързани с недвижими имоти, представителство на интереси в съда;
  • лекарско свидетелство, потвърждаващо неговата квалификация, и др.

Египтяните, живеещи в Русия, се обръщат към резиденцията на египетското посолство в Москва, за да разгледат жизненоважни въпроси. Работата на посолството е от голямо значение за руската диаспора.

arrow