Какво е известно за Алис Bustamant. Биография и личен живот

Anonim

Това престъпление засегна не само американската съдебна система, но и жителите на цялата планета. Насилни убийци, маниаци, психопати - такива личности винаги уплашиха нормалните хора. Но какво, ако всичките тези три концепции се вписват в едно крехко петнадесетгодишно момиче? Алис Bustamant и нейното студено дело в детайли. Как една момиче се превърна в чудовище?

Биография на Алис Бустаман

28 януари 1994 г. в град Коул Каунти се роди чаровно синьооко бебе. Фактът, че момичето няма да е лесно в този свят, стана ясно от самото раждане. Родителите й бяха обикновени американски тийнейджъри, които изобщо не се нуждаеха от това дете. Бащата нямаше време да се забърква с дъщеря си, защото почти веднага след раждането си той се озовал зад решетките. Небрежната майка разумно обосновава, че няма да може сама да отгледа дете и разтопи баба си под правна грижа. Възрастната жена също не искаше да отгледа внучката си, така че от ранна възраст момичето беше оставено на себе си.

Първа камбана

Когато момичето навърши 13 години, тя започва да проявява симптоми на тежка депресия. Психолозите не си направиха труда да поставят диагноза и да провеждат различни прегледи, но се ограничават до писането на антидепресанти. По това време в САЩ почти всички психически и емоционални разстройства са били третирани по този начин. Продължителна депресия, леки любовни преживявания, страх от изпити, депресия след развод - магически успокояващи хапчета решават всички проблеми. Те само влошиха състоянието на Алиса и на 13-годишна възраст се опитва да се самоубие.

За да се справи с психическото страдание, момичето започва да отрязва тялото си. Опитът за самоубийство следва едно след друго, а на нея се предписва амбулаторно лечение. "Прозак" не помага, а на нея се предписва само убийствена доза антидепресанти. Този факт ще играе ролята си в съдбата на непълнолетния престъпник.

Недоброволен помощник

По това време вече не беше сама. Неразумната майка има време да роди друго момиче, две момчета и да се върне в семейството (прекара няколко години в затвора: получи наказание за притежание на наркотици). Но не можеше да намери общ език с първородния си. Въпреки факта, че Алис е много общителен с приятелките си и абонатите си в социалните мрежи, тя не е имала добри отношения с роднините си. Сестрата донесе разнообразие в живота си - можеше да бъде измъчвана и да не се страхува, че ще каже на майка си всичко. На 21 октомври 2009 г. Алис я накара да покани да посети съседно момиче. Какво се случи по-нататък, сестра ми не видя, в противен случай първият щеше да предаде престъпника на родителите си.

изчезване

Градът, наброяващ не повече от хиляда жители, живееше като едно голямо семейство. На практика няма извършени престъпления. Но бащата на Елизабет беше ужасно притеснен, когато деветгодишната му дъщеря не се е прибрала след училище. Полицията не е давала време на детето да се яви у дома до нощта и спешно да тръгне в търсене. Бяха сресани и улици, мазета и гори. Нямаше следа от момичето. На следващия ден някои свидетели казаха, че са видели тийнейджър до Елизабет, но не можели да кажат със сигурност дали е момче или момиче. Алис бе разпитвана и дори на полицая изглеждаше, че знае повече, отколкото казва. Но тя нямаше какво да представя и засега оставаше сама.

Blogersha

Подобно на всички тийнейджъри, Алис Бустамант обича социалните мрежи. Тя имаше профил в YouTube, където периодично публикуваше видеоклип. В областта на хобитата и интересите тя пише: „Убийство, насилие“. Нейните видеоклипове бяха ужасени: безстрашно момиче докосна оградата за добитък, който беше под електрическо напрежение. Тя я нарани, но по-малките й братя лесно можеха да бъдат убити. Но това не я спря и тя им заповяда да докосват оградата отново и отново. В описанието на видеото тя остави фраза, в която се казва, че се чувства добре, когато братята са в голяма болка. Ако роднините знаеха за тези записи, тогава всичко можеше да завърши с настаняването в психиатрична клиника. Но уплашени деца не можеха да разкажат за баба и дядо.

марка

Междувременно полицията продължи да претърсва гората. Те успяха да проследят сигнала на мобилния телефон на Елизабет и знаеха, че тя е на това място. Но дори и най-внимателните търсачки не можеха да намерят момичето. Разследването заключи, че едно дете е било отвлечено от някой от съседите. Алис отново привлече интерес, не се появява в училище. Този път полицията не трябваше дълго време да разпитва младото момиче - тя доста бързо призна, че е извършила убийството. Потвърждаване на стоманените записи в дневника й. Ученичката пише за това как точно е убила Елизабет и в същото време твърди, че е хубаво.

откриване

Алис се свърза с разследването и показа къде е тялото на момичето. Дори подправената закалена полиция не очакваше да види такава картина. Те наивно вярвали, че тийнейджърът просто не е изчислил силите и случайно е убил момичето по време на играта, а дневникът е просто описание на усещанията на не съвсем адекватната ученичка. Всичко се оказа много по-лошо, когато изкопаха тялото и видяха, че гърлото на детето е прерязано.

признаване

Свидетелството на Алис стана още по-лошо. Тя спокойно каза на следователите, че отдавна е мислила да убие някого. Предварително изкопа гроба и потърси подходяща жертва. Разбира се, трябваше да е дете, защото не можеше да се справи с мъж на нейната възраст. Единственото нещо, което тя не призна, беше, че планира да убие братята си: имаше два гроба и те бяха перфектни по размер за момчетата. Това, което спря ръката на Алис, никога не е било известно. Но съседното момиче напълно отговаря на всички изисквания на младия убиец.

Отначало Алис се опитала да удуши детето с ръце, но не успяла. Половина мъртва Елизабет не искаше да се раздели с живота. Тогава момичето извади нож и хладнокръвно преряза гърлото и китките си, а после я намушка и в гърдите. Тя не е имала много трудности да влачи малко безжизнено тяло в ямите и внимателно да прикрива мястото. Тя не чувстваше никакво съжаление и разкаяние, какво още шокираше детективите.

Съдът

Адвокатите се опитаха с всички сили да убедят съдията и съдебните заседатели, че агресията на Алис Бустаман е причинена от голям брой антидепресанти, взети по това време. Майката по време на първото изслушване заяви, че това не е била нейната дъщеря, а зъл чудовище, което мразеше. Момичето не отговори на това твърдение, въпреки че несъмнено беше болезнено да я чуе като жената, която я е родила, иска от нея максималната присъда. Непълнолетният убиец се счупи само когато баба и дядо й излязоха от залата за срещи. Това се случи, след като тя призна пред съда за убийство и разказа всички кървави подробности и техните чувства. Когато единствените, скъпи за нея хора, се отвърнаха от нея, тя започна да крещи, че дълбоко съжалява и напълно осъзнава вината си. Това се случи само през 2012 година. До този момент тя напълно отрича участието в съда и отказва всички тези показания.

Изречението

Въпреки че Алис е непълнолетна, тя е била съдена като възрастен. Тя получи максимален доживотен затвор с право на условно освобождаване след 30 години. Изречението на Алис Бустаман не успокои обществеността. Хората казваха, че много съжаляват, че опитите й за самоубийство са били неуспешни и искали тя да умре в затвора. Въпреки това, ако погледнете снимката на Алис Бустаман сега, ще стане ясно, че тя изглежда добре след няколко години в затвора. Много е писано за живота й зад решетките в социалните мрежи: хората не са забравили нейното чудовищно престъпление.

Убиец деца: Бустаман не е първият

По едно време Мери Бел е смятана за една от най-бруталните убийци сред непълнолетни правонарушители. Заедно с приятелката си, те брутално убиха две момчета - 4 и 3 години. Телата не бяха открити веднага, но момичето бързо призна, че е извършила. Тя е била едва на 11 години по време на престъплението. Тя прекара 23 години зад решетките и сега живее под друго име.

Джон Венабле и Робърт Томпсън. И двете момчета получиха доживотна присъда за отвличането и убиването на двугодишно момче. Съдът не е взел предвид тяхната възраст: и двамата убийци са били само на 10 години.

Джордж Стани. И този четиринайсет тийнейджър не трябваше да лежи на леглото. Процесът се провежда в Южна Каролина и той е осъден на смърт. Той станал най-младият престъпник, който бил екзекутиран в САЩ. Джордж уби две момичета и скри телата им в клисура.

Кипланд Кип Кинкел. Опитах се да си купя оръжие от съученик. Има проблеми със закона. За да защити родителите си от това, той просто ги застреля с пистолета на баща си. След това отиде на училище и уби двама студенти, 24 бяха ранени. Осъден за 111 години без възможност за условно освобождаване.

Ерик Смит На 16-годишна възраст убива момче и се подиграва с тялото му. Детето беше само на 4 години.

arrow