Какви документи са необходими, за да се замени паспорт за 45 години: списък

Anonim

Гражданите на Руската федерация трябва непременно да получат лична карта. Паспортът се издава за определено време, след което се изисква да го замени. Това е задължително за всички съвременни граждани на Руската федерация. След това разглеждаме документите за подмяна на паспорта при определени обстоятелства. Ако се подготвите предварително за операцията, това ще донесе минимални неприятности. Освен това ще проучим и друга полезна информация за размяната на лични карти от установената форма.

За замяна

Какви документи за замяна на паспорт ще бъдат полезни по един или друг начин? Отговорът зависи от ситуацията. Струва си да се припомни, че личната карта се издава на всички граждани на Руската федерация след 14 години. Освен това, подлежи на обмяна:

 • след 20 години;
 • при достигане на 45 години.

Помислете предимно за втората ситуация. Но няма нужда да забравяме други сценарии.

В момента е необходим обмен на паспорти:

 • когато се променят лични данни (например при развод или брак);
 • ако документът е откраднат или изгубен;
 • при повреда на документацията.

Само защото услугата няма. Следователно документите за подмяна на паспорта трябва да се изготвят само ако има основания за операцията.

Къде да замени

Следващият важен въпрос: къде да отида със съответните приложения? В крайна сметка, след като подготвите документите, ще трябва да помолите за помощ от държавата. Работата е там, че в Русия подмяната на лични карти се извършва чрез различни органи. А именно:

 • чрез MFC и услуги като "Моите документи";
 • чрез FMS;
 • в паспортната служба;
 • чрез паспортни и визови центрове;
 • чрез миграционните служби към Министерството на вътрешните работи.

В някои случаи, за да се изпълни задачата, е необходимо да се подаде петиция на установената форма към управляващото дружество. В такива организации има паспортни бюра, които се занимават с темата.

Условия за ползване

Колко бързо е сменен паспорт по един или друг начин? Отговорът зависи пряко от това къде точно е подадено искането на установената извадка. Ако дадено лице кандидатства на мястото на регистрация, ще му бъде издаден нов паспорт в рамките на 10-15 дни. В противен случай ще трябва да изчакате до 1 месец. Няма други сценарии. Като правило процесът, който се изучава, не е твърде дълъг.

Късно

Има ли някакво наказание за забавяне на замяната на ИД? Или този акт не спира? Съгласно действащите закони, гражданите имат право на наказание за пропускане на срока за замяна на паспорт. Тя варира от 2 до 5 хиляди рубли. Ето защо е по-добре предварително да се подготви информацията за изпълнението на задачата.

Разходи за

Документите за подмяна на паспорт на 45-годишна възраст (и не само) предвиждат доказателство за заплащане на държавното мито за операцията. Без нея услугата ще бъде отказана законно.

През 2018 г., замяна на лична карта за възраст и редица други причини ще струва само 300 рубли. Петнадесет хиляди ще трябва да платят за преиздаване на паспорт поради повреда или загуба. В други случаи заплатете триста и не повече. Важно: препоръчително е да се внасят средства в държавната хазна предварително. Това трябва да се направи преди подаване на заявление за размяна на лични карти.

Основна хартия

Какви документи са необходими за замяна на паспорт? Както вече споменахме, отговорът зависи от ситуацията. Първо, помислете за необходимите компоненти. Те ще бъдат полезни при всякакви обстоятелства.

Документите за подмяна на паспорти включват:

 • стара лична карта;
 • прилагане;
 • снимки (2-3 броя);
 • получаване на плащане на мито;
 • акт за раждане;
 • листа за заминаване и пристигане.

Но това не е всичко. Има и други документи, които може да се изискват при определени обстоятелства.

Само за мъже

Необходимо ли е човек да замени паспорта на 45? Какви документи са необходими за изпълнението на задачата? Отделно реши да разпредели мъжете. Те, в допълнение към вече изброените сертификати, трябва да вземете военен билет. Ако няма такава, ще трябва да приложите към заявлението удостоверение от военната служба за вписване и вписване. Това е доста рядко явление, защото “военният” се издава дори на онези, които не служат в армията.

Семейни хора

Необходимите документи за подмяна на паспорта са различни. Понякога на 45-годишна възраст лицето се сблъсква с подмяната на лична карта не по възраст. И тогава документацията ще бъде леко променена. Семействата ще бъдат полезни за обмен на издадени преди това паспорти с извлечения, с помощта на които правят корекции в личната карта. Например:

 • удостоверения за брак;
 • доказателства за развод.

Това ще е достатъчно. Но само при условие, че всички изброени по-горе компоненти ще бъдат подготвени предварително.

Ако има деца

Друг важен нюанс е наличието на непълнолетни деца на възраст под 14 години. При тези обстоятелства ще трябва да се изправите пред по-сериозни документи. Планирана замяна на паспорта на 45? Какви документи има нужда човек, ако има малки деца? В този случай ще трябва да приложите удостоверенията за раждане на всички деца на възраст под 14 години към задължителните сертификати. Това е необходимо, за да се направят съответните вписвания в новата лична карта при семейно положение. Няма нужда да плащате допълнително за услугата.

Загуба и повреда

Специално внимание се отделя на документите за подмяна на паспорт в случай на загуба или повреда. Този случай трябва да се разглежда много внимателно. Работата е там, че първо човек трябва да отиде в полицията и да напише декларация за кражба / загуба на паспорт. След това се заплаща глоба. И едва сега можете да формирате основния пакет документи за изпълнението на задачата.

Съответно документите за подмяна на паспорт от 45 години се допълват от:

 • полицейски сертификат;
 • получаване на плащане на глобата.

В действителност нещата не са толкова трудни, колкото изглеждат. И с правилната подготовка, размяната на карта за гражданска самоличност по възраст ще доведе до минимални трудности.

За регистрацията

Не е трудно да се предположи, че документите за подмяна на паспорта трябва да потвърдят разрешението за пребиваване на гражданина. Да се ​​справят със задачата по различни начини. В идеалния случай всички лица, които вземат паспорти в миграционните органи, вземат листа за пристигане и пристигане. Те се попълват и след това се дават на служителите на FMS.

Освен това всеки документ, потвърждаващ факта на регистрация, може да бъде полезен. Например:

 • извлечение от книгата;
 • удостоверение за състава на семейството;
 • документация за временната регистрация на установената форма.

Най-често населението не мисли за задачата. В крайна сметка, разрешението за постоянно пребиваване е посочено на съответните страници на паспорта. Ако имате стара лична карта, не е необходимо отново да доказвате регистрацията си. Това е много удобно.

Приложение за обмен

Планирайте да замените паспорта си на 45? Какви документи са необходими, за да се превърнат идеите в реалност? Задължителна поръчка от гражданина се изисква под формата на 1Р. Попълнете документацията само с ясна извадка. Не всички полета трябва да имат надписи, направени от заявителя. Формите на установените формуляри могат да бъдат изпратени директно до органите за регистрация. Необходимо е да се информират служителите на ФМС, че се планира обмяна на лични карти по възраст (45 години). Това е изключително важен нюанс. Ако не съобщите причината за кандидатстване за паспорт, можете да попълните заявление за грешна извадка. При такива обстоятелства петицията няма да бъде приета. Ще трябва да прекараме време отново в попълването на следващото заявление.

Интернет за помощ

Открихме кои документи за подмяна на паспорт ще бъдат полезни при определени обстоятелства. Няма толкова много от тях, колкото изглежда. Освен това успяхме да разберем как да действаме правилно по време на услугата.

Трудно е да се повярва, но можете да поръчате нов паспорт през интернет. За да направите това, ще трябва да помолите за помощ от портала Gosuslugi. Тук в каталога можете да намерите елемента "Смяна на паспорт". След това потребителят ще трябва да избере причината да се свърже с FMS, да попълни заявка и да качи сканирания на предишни документи. Това е всичко. След извършените действия гражданинът избира удобно място за получаване на паспорт и изчаква покана до регистриращия орган. След това той ще трябва да вземе със себе си документите, за да замени паспорта и да ги представи на служителите на миграционната служба или на МФЦ.

Отказ от обслужване

Може ли човек да откаже да размени лични карти по възраст? Да, но това не се случва толкова често. Нещо повече, неуспехите имат правно основание. Те просто не могат да откажат искането.

Промяната на самоличността не е възможна, ако:

 • мъжът донесе твърде стари снимки;
 • опаковката на хартията не е напълно оформена;
 • Използваните документи за подмяна на паспорт са невалидни, фалшиви или с изтекъл срок;
 • няма разписка за плащане на държавното мито;
 • върху документи има чужди надписи без превод;
 • един мъж донесе снимки с грешен размер.

Както показва практиката, във всички тези случаи служителите на ФМС просто отказват да приемат молбата и предлагат да коригират ситуацията.

заключение

Открихме какви документи могат да бъдат необходими за замяна на паспорт. Всъщност е по-лесно да се подготвят всички изброени по-горе препратки, отколкото изглежда. Те не предоставят никакви специални изявления.

Документи, за да замени паспорт в 45 години е по-добре да се въвеждат в комбинация от "оригинал + копие." По този начин ще бъде възможно да се избегне ситуация, в която имиграционните служители да поискат копия от удостоверения и да откажат да ги направят сами.

arrow