Как те се подреждат в детската градина и какви документи са необходими за това?

Anonim

Отглеждането на дете е много вълнуващ и интересен процес. Но сега бебето е на три години и е време майката да отиде на работа. Никой да не остави детето? Има готово решение, доказано през годините - детска градина. Не се притеснявайте, тази институция ще бъде полезна само за деца в предучилищна възраст, тъй като освен неговите дейности за развитие има и постоянна комуникация с връстниците му. Кога и как се подреждат в детската градина?

Подготовка на документи

Докато правителството и анализаторите говорят за забавяне на демографските процеси у нас, руската действителност показва недостиг на места в детските градини и километровите опашки в поликлиниките. За това как да се качим в детската градина, много жени започват да мислят, едва дойде бременност.

Не се паникьосвайте и не чакайте бебето да се роди, защото без първите му документи няма да бъдете добавени в нито един списък. Основният документ е актът за раждане и паспорта на кандидатстващия родител. Ако бебето се нуждае от специално предучилищно заведение по медицински причини, ние прикрепяме съответните сертификати. За семейства с обезщетения трябва да потвърдите статуса си.

Виртуален начин

Как съвременните майки се класират в детската градина? Правилният отговор е чрез интернет. Официалният портал на обществените услуги беше създаден специално за решаване на редица проблеми, свързани с бюрокрацията. Използвайки този сайт, можете дори да си поръчате паспорт или да си уговорите среща с някаква общинска организация. По този начин е възможно да се поставят на опашка детска детска градина.

Когато се регистрирате, бъдете внимателни - трябва да посочите номера на документите, те ще бъдат проверени. След това изберете интересуващите ви институции и желаната дата на записване. Винаги можете да проверите напредъка на опашката и веднага щом бебето ви чака за мястото си, той ще трябва само да сключи споразумение с градината.

Традиционна версия

Как тези, които не се доверяват на услугите на електронното правителство, се вписват в детската градина? Всичко е съвсем просто - веднага след като документите са събрани, трябва да намерите комисия за набиране на предучилищни институции във вашия район. Можете да влезете в градината както на мястото на регистрация на един от родителите, така и на мястото на пребиваване. Обадете се на посочената организация и разберете графика, след това отидете на рецепцията и не забравяйте документите.

Опашката в детската градина се следи от комисията за набиране на персонал и веднага щом се появи възможността за записване, ще бъдете информирани. Тя е много по-лесно и по-бързо да влязат в градината могат да бъдат освободени. Също така, както показва практиката, много по-лесно е да влезете в поправителна предучилищна институция, отколкото редовна детска градина. Имайте предвид, че съществуват специализирани подготвителни класове не само за бебета със сериозни нарушения в развитието или физически аномалии. Днес всички градове имат градини, които приемат децата със забавяне на речта и други дребни проблеми. Не бъдете мързеливи, за да бъдете прегледани от всички лекари. Веднага щом се обърнете към комисията за набиране на персонал, ще получите билет за предучилищна институция. Когато се регистрирате в градината, ще подпишете договор, който трябва внимателно да проучите. Бъдете готови за факта, че "доброволната" материална помощ може да бъде задължителна, както и допълнителни дейности за развитие срещу заплащане.

arrow