Списъкът на документите за международен паспорт: ние правим за себе си и за децата

Anonim

Решихме да видим как живеят хората в други страни и да изпитат всички предимства и недостатъци на чуждестранния туризъм? Тогава не можеш да направиш без паспорт. Издава се около месец след подаване на заявлението. Какво е необходим списък с документи за паспорта? Прочетете за него в статията.

Така че, един възрастен гражданин на Русия, който поиска да получи "чужда земя", на първо място, той се нуждае от вътрешен паспорт. Или по-скоро копие от него. Трябва да копирате попълнените страници - първите две, информация за регистрацията, както и последната страница, която показва паспортите, издадени по-рано, дори и да е празна. Също така в списъка с документи за международен паспорт и копие на работната книга. Тя трябва да бъде заверена в отдел „Персонал“, а датата на подпис на служителя трябва да бъде не по-късно от един месец от деня на подаване на документите в FMS. Е, този, който не работи в момента е длъжен сам да осигури труда.

Ако вече имате чуждестранен паспорт, но трябва да получите нов, например, във връзка с друго фамилно име, тогава на посещение при служителите на миграционната служба трябва да вземете копие от него.

Мъжете на възраст от 18 до 27 години ще трябва да вземат сертификат за установената проба от военкомата, който е валиден за един месец. И ако армията за вас е вече завършен етап, направете копие на военния документ, който се маркира при завършване на услугата.

Списъкът на документите за международен паспорт ще бъде непълен без SNILS - това е зелен сертификат за застраховка. Също така с вас в FMS трябва да донесе разписка, която потвърждава, че сте платили държавното мито. Размерът му е 2500 рубли. Не сте сигурни къде да получите данните за плащането? Те могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на миграционната служба. Приемете ги само в Сбербанк.

Но това не е целият списък от документи за получаване на паспорт. За всички гореизброени, добавете два формуляра за кандидатстване и две снимки, размерът на които е 35 до 45 милиметра. Ако направите паспорт в интернет, попълнете само един формуляр, но в този случай снимката трябва да бъде в цифров вид. Има определени изисквания за такава снимка. Първо, трябва да се направи на бял фон, човек трябва да е без очила, шапка и т.н. Тоест трябва да бъде разпознаваемо.

Списъкът на документите за международния паспорт, ако е направен за деца над 14 години, не е твърде различен от този, който сме посочили. Разбира се, детето не се нуждае от работна книга и сертификат от черновата. Въпреки това, тук ще ви е необходим застрахователен сертификат на един от родителите. Държавната такса за регистрация на паспорт за дете на възраст между 14 и 18 години също е равна на 2500 рубли.

Но ако направите "zagrannik" на дете, което все още не е достигнало 14-годишна възраст, тогава държавното мито ще бъде 1200 рубли. Освен това ще ви е необходимо копие от паспорта на един от родителите, както и едно застрахователно свидетелство за родител. На рецепцията на специалист трябва да донесете акт за раждане и копие от него с вмъкнато, което потвърждава руското гражданство.

Това е целият списък с документи за международния паспорт. Ако правите всичко според нашите инструкции, след месец вие и вашите деца ще можете да получите документ за пътувания в чужбина.

arrow