Италиански визов център в Санкт Петербург: услуги, адрес. Заявление за виза

Anonim

Италианският визов център от обслужващата компания Visa Management Service LLC успешно работи в много градове на Русия, което дава възможност на руснаците бързо и удобно да получат шенгенска виза за Италия. Компанията е създадена в Москва през 2008 г., от тогава е единственият акредитиран италиански център, който представлява италианското консулство в цяла Русия.

Италия Сервизен център

Създаването на визови центрове, акредитирани от консулствата, има непреодолима необходимост. Работата е там, че потокът от пътници в чужбина и желанието да се получи шенгенска виза е толкова голям, че консулският персонал бавно се справя със задачите във визовия отдел. Така че, време е да свържете асистенти.

Това се случи през 2008 г. с консулството на Италия. Тогава се открива първият сервизен център в Москва, а след това постепенно се открива в други градове.

Днес организацията "Услуга за управление на визите" си е поставила задачата изцяло да посрещне изискванията на клиентите, а също така се стреми да укрепи бизнес репутацията на пазара чрез увеличаване на броя на приетите приложения с все по-високо качество на услугата.

Вземи виза в Санкт Петербург

Сега италианският център за издаване на визи в Санкт Петербург приема само онези лица, които са се регистрирали постоянно в Санкт Петербург и региона, в Карелската република, в областите Вологда, Архангелск, Мурманск, Новгород и Псков.

Тези, които не могат да предоставят такъв вид регистрация, трябва да обосноват правото си да кандидатстват за виза в Санкт Петербург. Това се прави за консулството, персоналът на центъра приема документи без допълнителна информация, но консулството има право да откаже издаването на виза без да посочи причина.

Това ще бъде достатъчно, за да донесе сертификат от работа или училище, тя също може да бъде сертификат за наличието на недвижими имоти в един от регионите. Чужденците трябва да предоставят допълнително разрешение за пребиваване или регистрация от миграционната служба.

Италианският визов център в Санкт Петербург отговаря на строгите изисквания на консулството, следователно, за да получи виза в Шенген (Италия), е необходимо да се срещне.

Как да намерим визов център

В Санкт Петербург, визовият център на Италия се намира на удобно място - точно в центъра на града, до Невски проспект, на страната на Казанската катедрала, около която много хора се събират всеки ден, дори и в най-обикновените дни.

За да стигнете до визовия център, акредитиран от италианското посолство, от Невски проспект в Санкт Петербург, трябва да завиете на улица Казан. Знакът е грозен и не става ясно, че входът към центъра е тук. Въпреки това, буквално две стъпки след завоя - и посетителят ще бъде посрещнат от масивна дървена врата към бизнес центъра на Невски Атриум на улица Казанска, 1/25. Сега трябва да отидете направо и да завиете надясно, преди посетителят да бъде вратата на огромен метален асансьор, който ще отведе до 5-тия етаж директно до самия офис.

Работно време

Италианският офис за визи в Санкт Петербург работи от понеделник до петък. Персоналът на Центъра приема заявления за визи от 8:30 до 15:30 часа. Издаването на едни и същи документи и получаването на повиквания към разговорния център е от 8:30 до 17:30 часа.

Допълнителна информация за работното време на Генералното консулство на Италия ще бъде полезна: понеделник-четвъртък, от 9:30 до 18:00 часа, с половин час почивка за обяд в 13:30 часа. В петък работното време се намалява до 17:00 часа.

GK Italy се намира на Театър площад, 10, срещу Мариинския театър.

Разходи за регистрация

Изработването на италианска виза сега е малко по-евтино, отколкото в центрове от други страни. Таксата за обслужване е 1400 рубли. Плащането може да се извърши в брой или с карта, заедно с консулската такса. Тя е 35 евро за гражданите на Руската федерация, Армения, Азербайджан и Грузия, 60 - за жителите на други страни. Деца под 6-годишна възраст се издават безплатно, но спешна виза, дори и за тях, ще струва 70 евро и е достъпна само за руски граждани.

По-добре е да се подготвят необходимите документи за доставка на служителите предварително, като всяка фотокопие и разпечатка се заплаща отделно, в размер на 25 рубли на страница. Снимки и формуляр за кандидатстване в италианския визов център в Санкт Петербург ще струват 250 рубли.

По желание можете да поръчате услуга за уведомяване чрез SMS за готовността на документите за издаване. За нея, кандидатът ще даде 50 рубли.

В центъра има платена услуга "Прайм Тайм". Тя дава възможност за подаване на документи не до 15:30, но от 16:30 до 20:00 часа. Тя трябва да бъде записана предварително.

Колко е виза за Италия? При условие, че всички документи са самоподготвени и снимката е направена предварително, цената ще бъде 20 + 35 = 55 евро. Ако използвате услугите на снимка и въпросник 250 + 250, разпечатка и фотокопие от документи 25 × 6, а освен това и услугата „Прайм тайм”, цената ще бъде 3250 рубли, плюс консулска такса от шестдесет евро.

Вътрешни правила

Както във всички други визови центрове на всяка страна, вътре е важно да се следват правилата на графика. Мобилните телефони са строго забранени в центъра и за да се избегне разпространението на лични данни на други хора, в никакъв случай не трябва да правите снимки и видеоклипове на територията на компанията. Забраната се отнася както за гостите на сервизния център, така и за неговите служители. Администраторът на входа внимателно следи изпълнението на всички инструкции.

Напоследък, от съображения за сигурност, входът на визовия център беше забранен за тези, които дойдоха да кандидатстват за виза. От придружителите, само родител или настойник на непълнолетно лице или придружаващо лице за лице с увреждане може да влезе вътре.

Любопитно е да се отбележи, че услугата VIP Premium Lounge може да бъде предоставена в залата за 6500 рубли, което прави възможно използването на мобилни комуникации и дори осигурява достъп до Wi-Fi. Така се пренебрегва сигурността в визовия център само за 90 евро.

Документи за регистрация

За туристическа виза трябва да съберете малко количество хартия. Стандартният пакет (формуляр за кандидатстване, паспорт, снимка и застрахователна полица) се допълва със сертификат от работа или учене, извлечение по банкова сметка, резервация на билети (в двете посоки са необходими) и резервация за настаняване за продължителността на пътуването.

Въпросникът трябва да бъде попълнен на латински на английски или италиански език, отпечатан на четири страници (не страници!). Снимка 3 × 4 cm, цвят и на бял фон.

Изискванията за финансово потвърждение трябва да бъдат получени чрез Помощния център. Като цяло, за няколко пътници на съвместно турне, средствата в банката трябва да покриват 6 до 10 дни пътуване в размер на 27 евро на човек. Ако пътникът е сам, изчисленията се правят на база 45 евро на ден, но само в диапазона от 6 до 10 дни. Информацията трябва да бъде изяснена по телефона.

arrow