Германските посолства в Москва, Минск и Украйна

Anonim

В края на 19-ти век германските посолства функционират само в четири страни по света: Русия, Великобритания, Франция и Австрия. Понастоящем броят на представителствата на германската дипломатическа мисия надхвърля 150 единици по света. Помислете за най-интересното.

Украйна

Германското посолство в Украйна е важен мост в процеса на установяване на отношения между страните. Институцията е открита почти веднага след получаване на дългоочакваната независимост през 1992 година.

Въпреки че, ако се ровя в историята, германските посолства вече са в Украйна. Първият е открит през 1913 година. Общо в началото на века германските посолства се намират в Одеса, Катеринослав (Днепър), Николаев, Мариупол, Харков и, разбира се, в Киев.

През 1989 г. консулската мисия започва своята работа, която престава да съществува с разпадането на СССР, но година по-късно възобновява дейността си в нов статут.

Пощенският адрес на германското посолство за изпращане на документация днес е както следва:

Ул. Богдан Хмелницки, 25;

Киев;

Украйна;

01901

От 2016 г. Ернст Райхел, който замени Кристоф Вайл на поста си, оглавява институцията.

Без изключение, германците, които посетиха страната с туристи, знаят, че посолството е мястото, където гражданите на германската държава могат да помогнат при решаването на всякакви проблеми. Официалният сайт е доста посещаван поради неговата информативност и честите актуализации.

Дейностите на германското посолство в Украйна

Германската мисия осъществява огромно количество взаимодействия между страните. На първо място, тя насърчава страната си и по всякакъв начин се стреми да подобри имиджа на държавата.

Според уебсайта на германското посолство това включва подкрепа за Украйна на всички нива и получаване на работа, образование и стипендии чрез широка система от образователни институции, разрешаване на спорни въпроси, опознаване на националната култура, издаване на национални и шенгенски визи и въвеждане на разрешителни.

Беларус

Германското посолство в Минск се появи почти веднага след независимостта. Вратите на дипломатическата мисия бяха открити през 1992 година.

Днес на адрес: Минск, ул. Захарова, 26 г., може да се обърне към институцията като граждани на Германия, които са попаднали в трудна ситуация на територията на страната, както и всички граждани на Беларус и лица, които имат разрешение за постоянно пребиваване.

За притежателите на германски паспорти са на разположение следните услуги: издаване на лична карта, получаване на удостоверения, регистриране на раждане, брак и смърт.

Разбира се, най-популярен е визовият отдел (на адрес: 11, Газета Правда). Всеки ден огромен брой хора се обръщат към територията на германската държава.

Посолството на Германия в Минск приема заявления за влизане, в допълнение към тяхната страна, в Австрия, Словения, Белгия, Холандия и Люксембург. Единственото ограничение в повечето случаи е, че подаването на заявления трябва да бъде направено не по-късно от три месеца преди планираното пътуване.

Институцията може да кандидатства както за национални, така и за шенгенски визи. Средното време за обработка на заявлението е около две седмици. През това време въпросниците се подлагат на строг подбор на всички международни бази, за да се предотврати навлизането на нежелани елементи в страната.

Посолството и консулските служби въведоха много строга система за сигурност. Влизането в институцията с мобилни телефони е забранено. В посолството и консулството няма камери за съхранение, така че посетителите трябва предварително да разрешат проблема с безопасността.

Дипломатическа институция има свой уебсайт, където периодично се появяват новини и друга важна информация.

Дейностите на германското посолство в Беларус

Други задачи на посолството са изграждането на хармонични отношения между страните, организиране на образователна и трудова миграция в Германия и запознаване с немската култура.

Днес посланикът е Питър Детмар.

Германското посолство в Москва

Германският офис в руската столица е най-големият в света. Германското посолство се намира в Москва, улица Мосфилмовская, 56. Пощенският код за изпращане на кореспонденция е 119285.

Работно време: от понеделник до четвъртък, 08: 00–17: 00 часа; в петък - до 15:00 часа.

Ръководителят на мисията, от 1956 г., се намира в уютното имение на търговеца на първия гилдия Яков Максимович Шлосберг, на адрес: ул. Povarskaya, 46. Тази сграда се намира в област Арбат. От март 2014 г. той е Rüdiger von Fritsch-Zeerhausen.

Дипломатическата мисия работи в рамките на съществуващите отдели: политически, работа с регионите на Руската федерация, наука и икономика, култура, връзки с обществеността, консулски и правни.

Дейностите на германското посолство в Москва

Можете да се запознаете с дейността на посолството на официалния сайт на представителството. Дипломатическата мисия е активна в живота на страната. Чести случаи на участие в фестивали, изложби, панаири. Германското посолство по всякакъв начин популяризира своята култура и се опитва да я донесе на всички.

Активни кандидати могат да получат интересна информация относно проучвания в германските висши учебни заведения. С достатъчно ниво на познание можете да влезете в института не само безплатно, но можете да получите и добра стипендия.

Германското посолство също така допринася за осигуряването на работни места в Германия за квалифицирани служители. В продължение на много години има програми за напреднало обучение и обмен на опит. Както и във всяка друга страна, най-популярните услуги са въвеждането на издаване на разрешителни за влизане. Германското посолство издава както национални, така и шенгенски визи. Освен това тя събира необходимите документи и внимателно проверява онези, които желаят да влязат в Германия.

Притежателите на германски паспорти също имат достъп до редица услуги. По-специално, този въпрос и подмяна на основния документ, получаване на необходимите препратки.

Заслужава да се отбележи, че посолството в Москва не е единствената дипломатическа институция на територията на Руската федерация. Също така мисии са отворени в Екатеринбург, Калининград, Новосибирск, Санкт Петербург.

arrow