Дийн Арнолд Корл - американски сериен убиец: биография, жертви, присъда

Anonim

Житейската история на Дийн Арнолд Корл, на когото са умрели най-малко 27 момчета, не е типично за жестоки убийци и маниаци: той се срещнал със смърт не на електрически стол или дори в стените на затворническа килия. Дина убива един тийнейджър - негов съучастник. Младият мъж се страхуваше твърде много, че един ден „Кенди“ ще го вземе. Нашият нов материал ще ви запознае с историята на жесток маниак. Ще говорим за това, защо изнасилвачът и убиецът остават ненаказани в продължение на много години, как Дийн успя да намери общ език с момчетата. Ще ви разкажем за корицата, която той използва.

Биография на Дийн Корла

Дийн е роден през 1939 г., неговата родина е Индиана. Момчето е второ дете в напълно богато семейство. Това е, да се каже, че причината за странности може да бъде "трудно" детство, това е невъзможно. Единственото нещо, с което Дийн не е имал късмет, е здравето му. В първите години от живота на момчето лекарите откриха сериозни проблеми със сърцето.

Болестта буквално затвори достъпа на Корл до всички спортни клубове и клубове. В същото време не трябва да забравяме, че в американското общество да не бъдем член на нито един спортен екип е да бъдем зад борда на социалния живот. Поради здравословни проблеми, Дийн Корл се озовал извън училищните партита и вниманието на момичетата.

Разбира се, родителите на момчето разбраха, че вратата към света на спорта за Дийн е затворена завинаги. За да може да се сприятелява и да прави нещо, той е изпратен в музикално училище. Дийн наистина не искаше да играе тромбон и като цяло музиката му не го привличаше много. Въпреки това, той не можеше да опровергае родителите си.

От ранна възраст Дийн не дава на родителите неудобство, винаги крие от тях своите неуспехи и проблеми. Това вероятно е причината, поради която майка му никога не е била в състояние да приеме информацията, че синът й е хомосексуален.

Преместване и развод на родителите

Животът на Дийн протичаше доста добре, въпреки че родителите му не можеха да спрат да се карат и да създават проблеми. През 1950 г. мама и татко на Корла дори се развеждат, но скоро подновяват връзката си. За да внесат нов живот на промяната в живота им, семейството отиде в Хюстън. Въпреки това, този ход не е в полза на отношенията на родителите. Този път те се разпаднаха напълно. На новото място майката на Дийн, Мери, срещнала нова любов.

Около това време, Дийн Корл ще получи псевдоним, под който ще влезе в историята. Факт е, че за да отвлече вниманието от развода си от съпруга си, Мери решава да се заеме със сладкарския бизнес. Дийн активно помага на майка си да развива производството на бонбони. Заслужава да се отбележи, че докато той е бил още в училище, съучениците започнаха да наричат ​​Дина "Кенди".

Служба на армията

Когато Дину навърши 25 години, избухва война във Виетнам. Чувствайки желание да стане известен, младежът доброволно се включи в армията. Той преминава основно обучение, след което усвоява работата по радиотехника. Той не бил откаран във Виетнам заради болно сърце, така че човекът служил в Тексас. Просто погледнете официалните военни документи, за да разберете: Дийн Корл беше голям войник.

Вярно е, че ако вярвате на историите на колегите, Дийн мразеше военната служба. По-малко от година той подаде оставка. Основата е, че той трябва да помогне на семейството в сладкарския бизнес.

Скоро младежът бил демобилизиран, той се върнал в Хюстън. Близки познати на Дина казаха, че им е казал, когато се върна от армията: именно това място му помогна да осъзнае собствената си хомосексуалност. Тези приятели, на които той не е информирал за това, самостоятелно се досетили за неговата ориентация. Факт е, че външното му поведение се е променило значително, той се държи странно, е в компанията на непълнолетни момчета.

Трябва да се отбележи, че връщайки се у дома, Дийн намери труден период в живота на новото семейство на майка си. Не можеше да намери общ език със съпруга си. Това беше последвано от развод, част от бизнеса. Мери Корл отиде в Индиана. Но синът й реши да остане в Тексас. Тези, които по-късно ще работят по случая на Gammel Pied Piper Дина Корла ще каже: заминаването на майката драстично промени съдбата на човека. Беше твърде послушен син, което означава, че ако Мери остане в Тексас, можеше да не го убие.

Страст за убиване

Правоприлагащите органи на Съединените американски щати не можеха да установят кой точно е бил първата жертва на "Кенди". Дийн Корл взе тази тайна със себе си в гроба му. Фактът, че той е извършил първото си убийство през 70-те години, обаче е инсталиран абсолютно точно.

Експерти, които по-късно ще изучават кървавия път на Пиещия Пайпър, са убедени, че Дийн разбира, че е хомосексуалист в армията. Има голяма вероятност, че по време на военната му служба е станал първият му опит. В продължение на няколко години след завръщането си от армията той се въздържа. Но после той се предаде и започна да посещава гей клубове. Разбира се, той го пазеше в тайна от родителите си.

Най-вероятно причината за първото убийство е фактът, че Дийн Корл искал да запази тайната на неконвенционалната си ориентация. Партньорът на младия мъж разбра, че се опитва да скрие информацията, което означава, че може да бъде изнудван. Разбира се, Дийн не искаше да плаща. Да убие, разбира се, също. Той обаче трябваше да го направи. По време на убийството Корл разбра: процесът на лишаване от живот му дава много повече удоволствие от секса.

След убийството „Кенди“ за известно време се държеше просто безупречно, но през октомври 1970 г. той срещна 11-годишно момче на име Елмър Хенли. Като сексуален партньор, Елмър не подхождаше на Дийн. Въпреки това, в живота на "Кенди" този човек задържа дълго време. Защо? Факт е, че Хенли е бил запознат с всички местни момчета, които са участвали в проституция. Именно те бяха жертвите на жестокия маниак Дийн Корла.

"Самите те се съгласиха ..."

Много по-късно, Елмър Хенли ще каже на ченгетата: за цели три години той доставя на Дийн гей момчета. След това добавя, че е невероятно придирчив. Не беше доволен от всички момчета, които Елмър му донесе. Някои изпратиха у дома. Но тези, които са „достатъчно щастливи“ да харесват Корл, прехвърлиха всички кръгове на ада. Отначало момчетата бяха изнасилени и след това брутално убити. Често Дийн подрежда истинските групови оргии, в които освен него и Елмър участва и Дейвид Брукс. В делото можете да намерите информация, която Хенли каза на следователите:

В продължение на три години помагах на Корл в провеждането на оргии. Бях назначен да наемам нови жертви. На мое разположение имаше повече от необходимото. Познавах всички момчета в нашия район и беше достатъчно да се кача на магистралата, за да намеря момчетата, които искаха да се повозят. Обещах им добро парти с напитки и наркотици и те веднага се съгласиха доброволно.

Партията завърши с брутално насилие, след което Дийн Корл убил лекомислените момчета. Въпреки това, скоро просто убийство скучно маниак. От 1972 г. той опитвал на жертвите си голям брой различни мъчения. Сега е трудно да се каже дали Хенли и Брукс са участвали в тази подигравка. Но Елмър повел полицията до братски гроб, където бяха открити телата на жертвите на маниак. Експертите установиха, че повечето от убитите са били измъчвани, повечето от тях са били кастрирани. Освен това, тази процедура не е извършена с скалпел или кухненски нож, и зъбите му.

Най-вероятно зависимостта на Дийн от подобни убийства и изтезания уплаши съучастниците му. Въпреки че в този случай не е съвсем ясно какво са мислили за 3 години, когато „Пиеният Пайпър“ е убил всяко момче, което му е довело. Вероятно самите те са получили огромно удоволствие от сложните мъчения. Във всеки случай, истинската истина за това, защо са лишили Дийн от живота, тийнейджърите никога не са казвали. Едно нещо е известно: убийството не е било спонтанно, както първоначално са казвали младите хора.

Момиче на корицата

На 9 август 1973 г., в 8:30 часа, един млад мъж се обади на мястото на службата в района на Пасадена. Той съобщи, че преди няколко минути е имало убийство за защита. На адреса, посочен от младежа, напусна полицейски патрул. Ченгетата намерили мъртъв мъж, до който имало трима тийнейджъри - двама момчета и едно момиче. Те казали на полицията: един мъж се опитал да ги изнасили, но защото били принудени да го убият. Въпреки това, по-нататъшното разследване на полицията разкри, че Елмър Хенли, Дейвид Брукс и Розали Ронда се въздържат. Вярно е, че по-късно се оказа, че момичето просто не лъже.

Подробности за разследването

Самоличността на убиеца беше установена много бързо и се оказа, че е Дийн Арнолд Корл. До тялото му имаше револвер с калибър 22, чийто барабан беше празен. Въпреки това не е изненадващо - експерти открили всички куршуми в гърдите на жертвата. Розали твърди, че е срещнала този човек предишния ден. Опита се да я изнасили, а момчетата просто се изправиха срещу нея. Полицията обаче има много въпроси, тъй като в показанията на Елмър и Давид има очевидни несъответствия.

Разследването на пръв поглед, очевидно престъпление, обрасло със странни подробности. Показанията на подрастващите са различни, но не предизвикват сериозно подозрение. Изведнъж един от полицаите имаше напълно разумна идея и реши да попита за живота на жертвата. Разпитите на тези, които бяха добре запознати с Дийн, доведоха до появата на нови въпроси, но на практика не даде никакви отговори.

Свидетелство за булката

Особено озадачен от ченгетата предизвика свидетелството на булката Дийн. Момичето невероятно трогателно каза, че се срещат от шест години. През това време обаче булката увери маниака, че никога не са спали. Момичето каза: този факт е пряко доказателство, че любовникът й има високи морални стандарти. Но полицията вижда в думите й нещо съвсем различно. Може би Корл не се интересува от женския пол, защото е имал нетрадиционна ориентация? Не е изключено. И с едно момиче, с което можеше да се срещне, така че другите да не познават странните му пристрастия. Разбира се, детективи натиснаха тийнейджъри, които бяха открити до тялото.

Ужасно изповед

Първият "разцепен" Хенли. Той разказа на полицията, че знае за пристрастията на маниака. Той каза, че самият той е участвал в някои убийства. Разпитвайки Елмър, ченгетата разбраха причината, поради която младите хора са лишени от живота на Дина:

Той просто се измъкна от намотките. Всеки ден очаквахме, че ще бъдем следващите жертви. Така че те дойдоха с тази история с Розали. Знаехме, че Дийн не харесва жените и следователно ще трябва да я нахвърли. Е, ние я защитавахме ... Но убихме чудовище! Нямаме нищо за засаждане!

Хенли показа на полицаите мястото, където са били погребани останките на жертвите на бонбон маниака. В огромен масов гроб, разположен до езерото Сам Рейбърн, следователите открили телата на 27 момчета.

Придружители Корл осъдиха. Дейвид беше осъден за убийството на двама души, наказанието за него беше доживотна присъда. Според полицията Хенли участва в извършването на шест убийства, като за всеки от тях е получил 99 години. Между другото, и за двамата престъпници такава форма на наказание е голям късмет, тъй като процесът се провежда в държавата, където смъртното наказание е отменено. В противен случай младите хора очакваха смъртоносна инжекция или електрически стол.

Post Scriptum

Разследванията, продължили след осъждането на младите хора, разкриха, че всъщност има повече жертви. Престъпниците убиха не 27, а 44 души! Вярно е, че останките на 17 момчета, които не са се върнали от смъртоносната партия, не могат да бъдат намерени. Но Хенли и Брукс не бяха нетърпеливи да признаят нещо друго, защото искрено се надяваха на ранно освобождаване ...

arrow