Как бързо да напишете човек от апартамента?

Anonim

Има редица случаи, когато човек трябва да бъде освободен от апартамент. Най-често такава необходимост възниква в ситуация, в която един от членовете на семейството не живее дълго време в апартамента. Но също така се случва, че споменатото действие е необходимо поради разгърнатите отношения между съпрузите.

Причината, разбира се, не е особено радостна, но въпреки това изисква някои действия. В тази връзка гражданите, които се сблъскват с този проблем, се опитват да намерят отговор на следния въпрос: "Как мога да напиша човек, който е станал непознат от апартамента без негово съгласие?" Както разбирате, много рядко хората се разделят "като в море от кораби". Често връзката отива в студената война, когато изглежда, че няма борба, но няма нужда да се чака помирението. Накратко, можете да изпълните плана си без знанието на освободения човек. Но как да го напиша от апартамента? Чрез съда - това е единственият възможен вариант.
Нека разгледаме ситуацията, когато става въпрос за освобождаване на приватизирано жилище. Тук най-приятното е, че в случай на закупуване на апартамент преди брак, е доста лесно да изпълните плановете си. Ние приемаме Жилищния кодекс и четем член 31. Той гласи, че правото на ползване на апартамент с бивш съпруг или съпруга свършва в момента, в който разводът от неговия собственик е официално регистриран. Ясно и недвусмислено.

Достатъчно е само да се обърнете към съда и, като се позовете на четвъртия параграф от споменатата статия, да направите своя или вашата "бивша" писалка. Между другото, ако изведнъж роднини на "уволнен" съпруг живее с вас, а след развода те също нямат право да използват жизнено пространство, тъй като от сега нататък те вече не са роднини за вас.
Много по-трудно е да се напише бивша съпруга или съпруг от апартамент, ако в даден момент апартаментът е приватизиран с негово съгласие. Никой съд няма да помогне. И отново на сцената е 31-та статия на LCD RF. Казва се, че тъй като хората са ви поверили с техния дял от жилищата, не можете просто да ги извадите и да ги изхвърлите (което ние ще наричаме неща с техните собствени имена).

Трябва да се отбележи, че правото на ползване на апартамента от посочените лица е запазено за тях, дори ако квадратните метри станат собственост на друго лице или лица. Между другото, това значително усложнява покупката и продажбата на недвижими имоти. Какво трябва да се направи в този случай? Тъй като няма останали лостове за влияние и все още предпочитате да спазвате Наказателния кодекс, можете да бъдете спасени само чрез убеждаване. Разбира се, дълги, нервни и в някои случаи също напълно безполезни.
Понякога е необходимо да се освободи непълнолетно дете от апартамента. Тъй като разглеждаме приватизираното жилище, трябва да отбележим, че това е много трудно. Това е така, защото в резултат на сделки с недвижими имоти условията на живот, в които фъстъците расте, може да се влоши. И след това пишат загубени: органите по настойничество и настойничество никога не биха позволили детето да бъде изписано от апартамента. По пътя, анулирането на очертаната сделка. Ами ... трябва да изчакате малко ... доста малко ... до възрастта на потомството ви.

arrow