Джак-чейнджърът е сериен убиец, чиято идентичност не е установена. Канонични жертви

Anonim

През 60-те години на миналия век, странни престъпления шокираха Англия с първична Англия - едно след друго в Лондон се случило убийство на проститутки. Съдейки по почерка, всички тези престъпления са извършени от един човек. Телата на всички жертви бяха открити в голите. Следователно, по аналогия с легендарния Джак Изкормвача, неизвестният маниак започнал да се нарича Джак Обезболителят.

Той уби шест, а може би и осем проститутки, техните голи тела бяха намерени или в близост до града, или във водите на Темза. Защо не зададете точния брой на жертвите на маниак? Работата е там, че двете убийства, които му се приписват, не отговарят напълно на почерка на престъпника. Днес ще представим информация за жертвите на тайнствения Nasdelitel и основните заподозрени.

Пеперуда Хана

Хана Тейлфорд беше първата жертва на сериен убиец. По онова време тя е само на 30 години, тя е от минно семейство. Тялото й е намерено на 2 февруари 1964 г. близо до моста Хамърсмит. Веднага на следователите стана ясно: жената е била удушена. В устата липсваха няколко зъба и при по-внимателно разглеждане беше установено, че в устата е имало бельо.

Irene

Следващата жертва на сделката беше 26-годишната проститутка Ирен Локууд. Тялото й бе намерено на 8 април 1964 г. на брега на Темза, недалеч от мястото, където преди е била открита Хана. Разбира се, тези две смъртни случаи са свързани помежду си, защото убийството е точно копие на първото - счупени зъби, задушаване, бельо в устата.

Първоначално Локууд бил обвинен в убийството на пазач, Кенет Арчибалд, който работил на тенис кортове. Самият човек допусна убийствата, но показанията му бяха отхвърлени от разследването, защото бяха противоречиви и не съответстваха на действителността. Например, по време на първото убийство, Кенет е имал алиби и докато е бил под разследване, са убити още две момичета. Освен това Арчибалд по-късно призна: той се е клеветил, защото е бил в състояние на ужасна депресия и също е пил много.

Хелън

На 24 април същата година тялото на 22-годишната Хелън Бартелеми бе намерено в Брентфорд Лейн. Смъртта на това момиче беше силен тласък в разследването. Първите съществени доказателства се появяват по делото: петна от бои. Полицията установи, че този вид боя обикновено се използва в автомобилната или мебелната индустрия. Това подсказваше, че тялото на Хелън е легнало известно време в склада. Стана ясно защо Джак-Оздежател премахва дрехите от жертвите си - той просто крие доказателствата.

Мери

Този секс работник е навършил 30 години. Мери Флеминг, родом от Шотландия, е открита мъртва в средата на юли 1964 година. Тялото й бе намерено на една от тихите улички близо до района на Чисвик. Трябва да се отбележи, че тази зона е охранявана от полицията! Разследването отново намери микроскопични петна от боя на жертвата, някои свидетели твърдяха, че няколко минути преди Мери е била открита, те чули звук от излизане на кола. Но никой не видя колата.

Франсис

Франсис Браун и нейната приятелка Ким Тейлър отидоха да търсят клиенти в края на октомври 1964 година. Разбира се, те чуха за убийствата в Лондон, но се опитаха да не се притесняват, превеждайки историите на ужасни престъпления в шега. Всяко момиче намери клиента си, Ким обърна внимание на човека, с когото Франсис си тръгна, и Франсис изучаваше външния вид на клиента на Ким.

Месец по-късно, на 25 ноември 1964 г., Франсис Браун бе намерен мъртъв. Полицията се обърнала към приятелката си, момичето помогнало да се направи портрет на заподозрения и дори описал колата му. От показанията на Ким Тейлър полицията е направила някои заключения: например, стана известно, че убиецът е най-обикновеният спокоен човек, най-вероятно къс човек.

Бриджит

Бриджит О'Хара, която е била едва на 28 години по време на смъртта си, е открита в индустриалната зона в средата на февруари 1965 година. Тялото й бе намерено на около километър от мястото, където преди е било открито тялото на Мери Флеминг.

Престъпни медии

Разбира се, пресата просто не можеше да обърне внимание на ужасните престъпления. Журналистите незабавно нарекоха престъпника Джак-Лоузър. Работата е там, че има игра на думи. Преведен на английски, “сменящият” звучи като стриптизьорка, която е само две букви, различни от думата “ripper” - ripper. Джак Изкормвача в края на 19-ти век държеше всичките проститутки в Лондон в страх, вероятно по негова сметка 15 живота. Разбира се, Одерър имаше какво да научи от своя тайнствен човек.

разследване

Разбира се, полицията започнала да изучава архивите. Тук вниманието привлече неочаквано откритие: през годината преди 1964 г. бяха открити още две неразкрити престъпления, подобни на почерк на тези, извършени от Джак-Оздежател. Така че, 8 трупа и абсолютно никакви намеци за това кой е замесен във всички тези ужасни престъпления ...

Разследване, водено от Джон Да Роуз. Детективът, когото колегите наричали никой друг освен Джони-Четири дни (за невероятна скорост, с която той можеше да разкрие най-сложните престъпления), веднага обърна внимание на особеностите, които преди това не бяха забелязани. Например Джон забеляза, че тялото на Бриджит е частично мумифицирано. Така трупът се съхранява известно време на място, където е бил сух и въздухът циркулира.

Шестстотин души бяха включени в работата. Те буквално пометели целия град в търсене на място, където имаше боя, подобна на тази, намираща се по телата на жриците на любовта. Той също така предложи да се направи линия на картата на града, според тази линия кордони са били построени в Лондон, който фиксира номера на всички автомобили. Тези шофьори, които прекосиха линията два пъти на вечер, веднага дойдоха за разпит от полицията. Скоро успяха да намерят трансформаторна подстанция, а недалеч от автосервиза, където рисуваха автомобили. Тук полицията откри кеш на сериен убиец.

В най-краткия възможен момент, John Doo Rose интервюира около седем хиляди мъже, заподозрени в убийство. След това той проведе пресконференция за журналисти. Той заяви: кръгът от заподозрени се стесни до двадесет души. След известно време Роуз се срещна отново с медиите и заяви, че сред заподозрените има само 10 мъже. Тогава се проведе още една пресконференция, на която главният инспектор каза, че само трима души са сред заподозрените. Забележете, че серийният убиец Джак-Лоут е спрял престъпленията си веднага след първата конференция. Случаят никога не е бил затворен. Самоличността на убиеца не е инсталирана.

подозираше

Първият заподозрян беше Кенет Арчибалд. Неговата визитна картичка е намерена в апартамента на една от жертвите - Ирен Локууд. Арчибалд беше на 57 години, беше пенсиониран военен пазач. Прегледът показа, че той има сериозни здравословни проблеми - физически и психически.

Казано е, че Джак Промяната е не друг, а Мунго Айрленд, също охрана, която по онова време е била на 40 години. Въпреки това, Мунго по време на смъртта си, О'Хара е в Ирландия, така че той не може да бъде Одер. Въпреки факта, че най-вероятно Айрленд не е участвал в убийството на лондонски проститутки, той не може да живее с много обвинения. Един човек е бил отровен в гаража си с въглероден оксид.

Там, където няма яснота, се появяват различни предположения. Разбира се, журналисти и писатели не биха могли да помогнат в предприемането на такова странно нещо. Дори и днес те продължават да се опитват да разберат името на мистериозния убиец. Например репортерът Майкъл Личфийлд твърди, че Трашър е известният британски актьор и боксьор Фреди Милс. Той е бил в списъка на заподозрените, но през юли 1965 г. бил открит застрелян в собствената си кола, тъй като разследването не можело да изработи изцяло тази версия.

Дълго време Милс беше извън подозрение. По-късно обаче полицията обърна внимание на факта, че знаменитостта живее двойно. Боксер Cadillac често се вижда в буйните места на Лондон, а нощните пеперуди разказват на полицията, че Фреди обича забавленията в стила на садо-масо, той ги практикува в елитния апартамент на стар приятел. Майкъл Личфийлд в разследването си казва, че самият Фреди Милс е казал тайната си на детективите. Трябва да се отбележи, че Джони-Четиридневен беше добър приятел на Милс в масонската ложа. Това е, което е позволило на детектива да привлече боксьора в откровен разговор. Впоследствие детективът предложи на боксьора сделка: той трябва да се яви в полицейското управление с изповед. За това Джон ще му помогне да смекчи обвинението. Въпреки това, боксьорът се обърна не към полицията, а към братята Cray, много известни личности в престъпния свят. Помоли ги да намерят убиец за себе си.

За да накара смъртта му да изглежда като истинско самоубийство, той взе назаем автоматична пушка от приятеля си. В края на юли 1965 г. Милс е намерен мъртъв. Той плати на убийците да го убият, защото нямаше смелостта да го направи сам.

Трябва да се отбележи, че липсата на доказателства постоянно объркваше следователите и така се появиха нови версии за самоличността на Джак Стрийпър. Може би проститутките са били убити от някой, който е участвал в заснемането на порно с тях. Възможно е това да е някакъв полицейски служител, чиито следователи не са изрекли името на магазина.

arrow