5 случая, когато полицаи нарушават нашите права и повечето от нас не знаят за това

Anonim

Да бъдем зад волана на една кола и да сме спрени от инспектор по движението, ние сме готови да изпълним всяка негова прищявка. Но това е погрешно. Трябва да знаете правата си и да ги защитавате. Не всички изисквания на лице под формата на полиция са законни. И ако знаете това, тогава може да поискате наказание за този инспектор. Сега ще разгледаме най-често срещаните ситуации.

Колко време трябва да чакаш инспекторът, който те спря?

Полицаят те спря с вълна от райета или с помощта на свирка колата спря. Тук започва забавлението. Той не трябва да ви кара да чакате бизнеса си. Инспекторът е длъжен да се обърне незабавно към вас, за да даде своя ранг и фамилия. И не забравяйте да посочите причината за спиране на автомобила. Винаги ли сте спрели да следвате тези прости правила? Когато времето тиктака, а човек в униформа не бърза да се приближи, тогава може би той изпомпва нещата или дърпа време. В този случай трябва да съобщите за подобно поведение на полицая до горещата линия на КАТ.

Инспекторът трябва да бъде учтив с водача

Ако инспекторът не се представи или недвусмислено, мърморейки неразбираема фраза с педал, е необходимо учтиво да го помоли да повтори всичко това и да поиска да му покаже официалния документ. Чувствайте се свободни да снимате това, което се случва на вашия смартфон или DVR. Тук не счупваш нищо.

Гламур и блясък: най-известните образи на принцеса Маргарет

Роби Уилямс качи първата снимка на Instagramm с всичките си деца.

Мотивация: научете децата да си мият зъбите

Знакът на гърдата не се различава или не се вижда

Всеки полицейски служител, докато е на работа, трябва да има значка, знак. Ако не е там или не се вижда, имате пълното право да поискате да покажете знак. Вероятно пътническата охрана реши да работи извънредно. Или е гангстер? В случай на отказ незабавно извикайте полицията. Това е много сериозно нарушение от полицията.

Инспекторът отвори колата без разрешение

Има груби охранители, които открито отварят вратата на автомобил или багажник, привидно за целите на проверката. И тези действия попадат под нарушение на инспектора. А полицаите трябва да ви помолят да оставите колата и да получите разрешение за визуална проверка на колата. За да отворите багажника, са необходими свидетели. Ако няма такива, трябва да снимате всички действия на инспектора в камерата. Той не трябва да нарушава правилата.

Изискваше да влезе в патрулната кола

За да ви принуди да седите в салона на полицейска кола, нямате право. Можете само да го предложите. Едно лице може да бъде ескортирано до патрулната кола само ако има сериозни основания за това, например изразената миризма на алкохол. За други, по-малко сериозни нарушения, можете дори да подпишете протокола за нарушение в колата си.

Винаги помнете тези правила. Инспекторът не се различава от вас, същия човек, който върши работата си. И той няма привилегии. Много често срещаната ситуация е, когато човек с пръчка започва да се оплаква от упоритата си работа. А работата му е напълно различна от всяка друга. Знайте правата си и винаги съобщавайте за нарушения от инспектора на съответните служби. Имали ли сте подобни ситуации?

arrow