Как да прехвърлим правата на категория В и моторни шейни

Anonim

Ритъмът на градския живот се ускорява всяка година. Вече никой не е изненадан от факта, че хората работят, учат и почиват на 50-100 километра от постоянното си пребиваване ежедневно. Разбира се, можете да карате по този начин на автобуси, но е много по-удобно и по-бързо да направите това с кола. Да купиш кола е половината от битката. Основното нещо - да се получи право.

Как да прехвърлим правата от категория В? Първо трябва да посетите шофьорска школа и да разберете кога и на какви условия се набират групи, колко ще струва и какво е включено в цената. Ако всички условия са изпълнени, можете да кандидатствате и да получите медицинско свидетелство. По-добре е лекарите да преминат предварително - не е факт, че студентът може да го направи веднага (медицинското заведение може да работи само в определени дни или лекарят може да бъде в болницата). Освен това сертификатът трябва да бъде подаден не в края на обучението, а поне до средата - преди започването на практическите занятия.

След това, преди да преминете надясно, трябва да преминете тримесечно обучение, включително теория и практика. Практиката, от своя страна, е разделена на "Детска площадка" и "Град". На площадката те изработват основните технически елементи: шофиране по права линия, завои, паркинг и каране на хълм (надлез). По пътя към града хората се учат да се движат по знаци и да се вози според реалната ситуация.

Когато завърши целия теоретичен и практически курс, започва най-важният етап - изпити. Някой дава от първия, някой само от третия. Преди да предадете закона, трябва правилно да отговорите на най-малко 39 теоретични въпроса от четиридесет. И едва след успешното завършване на теоретичния изпит на студентите, на шофьорските училища ще бъде разрешено да поставят сайта и града на практика.

Мнозина се интересуват от въпроса, възможно ли е да се предаде правото без обучение в автошкола? Всъщност, защо да ходите на часове за няколко месеца, ако всички билети са публикувани в Интернет, и можете да практикувате езда на някоя стара верига или селски път? Можете да опитате и без обучение, друго нещо е, че преминаването на изпит в пътна полиция външно често завършва с неуспех. Ако теоретичният изпит все още е преминал около 50% от кандидатите, то практическите запълват 95%. И не става дума за злите инспектори, които спят и виждат как да запълнят начинаещите шофьори. По-скоро въпросът е в липсата на необходимите умения - в края на краищата, каквото и да се каже, трудно е да се премине през града до всеки, който никога не е пътувал по улиците с тежък трафик. Има и мнение, че преди да прехвърлите правата, трябва да платите определена сума на инспектора, така че много хора се опитват да получат кората без никакво обучение, за да „не губят време”, защото, по един или друг начин, все още трябва да платите. Самите ученици на автошкола обаче разобличават това мнение, особено онези, които са получили корите си самостоятелно и от първия път.

Всяка година все повече хора се прехвърлят от леки автомобили на моторни шейни, но много хора не знаят, че преди да отидат на това превозно средство, е необходимо да се получат корички в КАТ. Преди да получите право на моторни шейни, трябва да преминат 1-2 дневно (най-малко) обучение и да преминат теоретичен и практически изпит. Случаят е значително опростен, ако човек вече има права от категория А, за да получи документ за моторна шейна в този случай, достатъчно е да отидеш в КАТ и да напишеш изявление. Правата на категориите B, D и E също ще улеснят живота. Техните собственици не трябва да преминават теоретичната част и правилата на пътя, достатъчно е да преминат практически изпит. Преди да премине надясно, на изпита шофьорът трябва да управлява моторна шейна по ликвидационна пътека, дори и на няколко сантиметра от линията на спиране, след това да се отдръпне с завой, за да постави моторната шейна в условен гараж.

arrow