Нов глоба за паркиране на място

Anonim

Паркирането в метрополията е болезнен проблем за много автомобилисти. Както вече са забелязали собствениците на моторни превозни средства, подреждането на местата за паркиране не е в крак с бързия растеж на броя на автомобилите. И в същото време има модел - когато паркингът е претъпкан, свободното пространство, предназначено за паркиране на мястото на хората с увреждания, изглежда толкова изкушаващо. Каква е отговорността да чакаш водача на изкушението да се превърне в преференциално място? Каква е наказанието за паркиране на мястото на хората с увреждания? Нека се опитаме да разберем този преглед.

Паркинг за хора с увреждания

Заслужава да се отбележи, че от 2012 г. насам, всички паркинг в центъра на Москва е платена услуга за собствениците на автомобили. Но според Федералния закон “За социалната закрила на хората с увреждания в Руската федерация”, който изисква стриктно спазване, има отделна категория граждани, които могат да разчитат на безплатно ползване на паркинги. Затова собствениците на паркинги трябва да помнят, че определен брой паркоместа (в зависимост от общия брой на паркингите, а именно 10%) те все още трябва да разпределят за хора с увреждания на напълно безплатна основа. Освен че са директно инвалиди, такива привилегии могат да се ползват от друго лице, което превозва лице с увреждания. В противен случай ще трябва да платите глоба за паркинг на място за автомобили с увреждания.

Определяне на места за паркиране на хора с увреждания

Местата трябва да бъдат маркирани съответно. Ако паркирането е направено на място за инвалиди, глобите на пътната полиция се определят от приложимия закон. Какво е необходимо да се обърне внимание на водача на превозното средство, така че да не бъде в капан и да не страдат някои финансови загуби? Първо, трябва да се организира съответно място за паркиране на лице с увреждане - прилагане на информационна табела, върху която се прави изображение на човек в инвалидна количка. Съответно, само една кола има право да паркира на това място, на стъклото на което е поставен стикер със същото изображение. Припомнете си, че глоба за паркиране на място за хора с увреждания няма да бъде понесена само от някой, който транспортира лице с увреждания, ако гореспоменатият стикер е на стъклото на автомобил.

Потвърждаване на преференциалния статут

Необходимо е да се съгласите, че не всички симптоми на увреждане са очевидни и могат да бъдат незабавно разпознати, като се гледа на човек. Тази маневра се използва от тези, които искат да получат безплатно място за паркиране, залепвайки стикер върху стъклото. Но този факт вече е добре познат на КАТ, така че реалните хора с увреждания трябва винаги да носят със себе си подкрепящи документи.

В крайна сметка, информационният знак е доброволно решение, законодателството не задължава да го залепи. Наказание за спиране на място за паркиране на лице с увреждания е неизбежно за лице, което няма документи за инвалидност. А тези, които не превозват лице с увреждания до мястото на лечение, работа или почивка.

Размерът на наказанието за паркиране на земята за инвалиди

Наказанието за паркиране на място за хора с увреждания е неизбежна административна санкция, която очаква всеки нарушител на действащото законодателство в тази част. Минималният размер е 5 хиляди рубли. Изобщо не е трудно да се изчисли, че тези пари ще бъдат достатъчни за пълно паркиране на платен паркинг без проблеми със закона.

Но това не е всичко: през 2017 г. държавата се опитва по всякакъв начин да предостави на хората с увреждания своите законни права чрез въвеждане на нова наказателна такса за хора с увреждания. Юридически лица, които притежават кола и са паркирали на грешното място за това, заплащането на глоба ще струва 15 хиляди рубли.

Разгледахме един неприятен момент относно паркинга за хора с увреждания - глоба за паркиране под знака. Но това е възможно и използването на задържане в колата, което води до допълнителни финансови разходи. Много зависи от региона и времето, когато автомобилът е в наказателното поле.

Апелативен процес

Ако собственикът на автомобила не наруши законите за паркиране, одобрени от закона, той само паркира колата на местата, предвидени за превозното средство, няма да се налага да разбере колко е билет за паркиране за лице с увреждане. Ако подобна ситуация вече съществува, законът предвижда процес на обжалване на решение в срок от десет дни от датата на получаването му. Процесът на преглед ще отнеме два календарни месеца. Ако иска да докаже делото си и този резултат изобщо не му подхожда, му се дава възможност да обжалва решението в по-висша инстанция.

Начини за заплащане на глоба за паркиране

Така че, когато решението за нарушение на правилата вече е налице и шофьорът напълно се съгласява с него, е съвсем логично, че нарушителят на собственика на колата трябва да получи финансово наказание. Можете да заплатите глоба за паркиране на място за хора с увреждания по всеки удобен начин: онлайн чрез услуги, предназначени за такива цели, в банка или чрез терминал. Препоръчва се получаването на плащане да се съхранява, докато водачът вземе автомобила си от паркинга.

Подпишете изискванията

Освен специално проектирано място за паркиране на хора с увреждания, има и друга привилегия за хората с увреждания, която се регулира от изискванията на специалните информационни знаци: "Паркиране" и "Деактивирани". Тази зона се различава от останалата част от по-голямата площ. Това е необходимо за маневриране на инвалидни колички. Възможността за паркиране на хора с увреждания под знака се отнася само за лица с 1-ва и 2-ра група увреждания и хора, които извършват превоз на такива лица с увреждания. Правото на паркиране под знака на лицата с увреждания от трета група не се прилага. Санкцията за паркиране под знака ще бъде осигурена, ако:

  • на стъклото на автомобила няма стикер „Disabled“;
  • водачът няма документи, потвърждаващи преференциалния статут;
  • здравият водач използва превозното средство на лице с увреждания за лични цели, без да е извадил стикер или знак.

Особено бдителните шофьори успяха да забележат, че повечето от станциите са оборудвани с видеокамери, затова абсолютно всички нарушения се записват автоматично. За да не се изненадате в бъдеще, глобата за паркиране на място за хора с увреждания трябва да отговаря на нормите и изискванията на настоящите правила

Изисквания за организиране на паркинг за хора с увреждания

Организациите и публичните институции, които разполагат с паркоместа за превозни средства, трябва внимателно да наблюдават наличието на места за хора с увреждания. Не е трудно да се изпълнят основните изисквания за организиране на паркиране, като само четири от тях:

  1. Наличието на специални символи.
  2. Маркиране на пътната настилка.
  3. Наличието на знак, който потвърждава възможността за паркиране за инвалиди.
  4. Брой места - 10% от общия брой паркингови зони на паркинга.

Възможно е наказанието за паркиране на място за хора с увреждания да се увеличи. Не е трудно да се спазят изискванията на законодателството и настоящите правила, за да се избегнат финансови разходи. Не трябва да разчитате на факта, че е възможно да паркирате автомобил за няколко минути под знак или специално обозначено място за привилегирована категория граждани и това ще остане ненаказано.

Важно е да се приучите към културата, да бъдете взаимно любезни, независимо от социалния статус, защото не е известно какъв вид наказание за паркиране на място на собственик на инвалид може да се очаква в бъдеще.

Как да избегнем глоба за паркиране на място за хора с увреждания?

Увеличаването на размера на глобата за паркиране на място за лица с увреждания от 2017 г. изисква от водачите да спазват изискванията на закона и да оставят свободните паркингови зони, оборудвани със специални знаци. Важно е да се разбере, че човек с увреждания е по-малко защитен, така че действията на държавата по отношение на увеличаване на размера на глобата са напълно оправдани.

Не трябва да се изкушавате да спрете на свободно място за паркиране, ако е предназначено за отделна привилегирована категория лица. Не забравяйте, че в допълнение към факта, че плащането на глобата е неизбежно, автомобилът ще бъде на паркинг, за който също ще трябва да платите, докато не погасите изцяло дълга на държавата.

Ако по-рано водачът можеше да остави колата си на паркинга, независимо от знаците и броя на преференциалните места за паркиране, финансовите санкции помогнаха за организирането на поставянето на превозните средства на паркингите.

arrow