FMS на Русия: забрана за влизане в Русия

Anonim

От 2014 г. проблемът с забраната за влизане в Руската федерация стана особено остър. До този момент информацията се натрупва и прилага само в специални случаи, когато определено лице не трябва да има достъп до територията на страната при никакви обстоятелства. Но през 2014 г. всичко се промени сериозно. Огромен брой хора бяха изненадани да разберат, че вече не са свободни да пътуват назад и напред през границата. Всички тези характеристики се регулират от Федерален закон № 114.

Член 26 от Закон 114-FZ

Основно налага забрана за влизане в Русия от ФМС на Русия. Понякога това могат да бъдат други органи, но това се счита за изключение, а не като правило. Член 26 посочва повече или по-малко „меки“ варианти на забрани. Интересен факт е, че законът ясно посочва, че изброените по-долу точки могат да доведат до забрана. Това означава, че те не могат да бъдат. Разбира се, не е възможно предварително да се разбере за това, освен ако постоянно преглеждате тази информация чрез онлайн услуга. Така че ще преминем към точките, по които FMS може да забрани влизането.

 1. Административни нарушения. Ако човек е отговорен по-често от веднъж на всеки 3 години, най-вероятно след като напусне страната, той няма да се върне за следващите три години (от последното съдебно решение). Все още е възможно да се прекъсне веднъж, това не трябва да е проблем, но повече не се препоръчва.
 2. Невярна информация. Общото правило във всяка ситуация с държавната структура е да се предостави вярна информация. Ако човек се опита да съобщи някои неверни данни, независимо от целта, той може също да бъде забранен за влизане. Разбира се, първо е необходимо властите да разберат дали са предоставени правилните или неточни данни, но това обикновено се случва много бързо.
 3. Нарушаване на правилата за престой. Това се отнася предимно за всички лица, които редовно преминават границата. Особено ако в този случай визовият режим не се прилага. По принцип това правило винаги е действало, но рядко, когато се използва в действителност. Сега е необходимо стриктно да се следи периода на пребиваване в страната и след изтичането му незабавно да напусне територията на страната. В противен случай може да се натъкнете на забрана. Освен това обикновено има правила относно периода от време, който трябва да бъде изразходван извън Руската федерация. Това означава, че не можете просто да отидете и да се обадите. В интерес на истината, ако лицето подаде документи за по-нататъшно официално пребиваване в страната, това правило не се отнася за него, докато се разглеждат тези документи.

Последният елемент е най-незначителен. Ако на гранично-пропускателния пункт бъдат открити нарушения на санитарния или митническия план, тогава до тяхното отстраняване входа ще бъде затворен. Много е лесно да се избегне това, достатъчно е да се разгледа предварително информацията за това какво може или не може да се извърши / транспортира.

Член 27 от Закон 114-FZ

За разлика от предходната статия, този вече подхожда към въпроса по-строго. Тук са изброени такива проблеми, поради които да се наложи забрана на влизането на Федералната миграционна служба е просто задължена.

 • Има криминално досие за умишлено престъпление.
 • Наличието на неплатени глоби или данъци през предходния период на престой в страната.
 • Сериозни нарушения на сигурността, трудовото право, обществения ред и т.н. В този случай забраната може да остане в сила до 5 години.
 • Ако има визов режим с държавата на произход и документите, необходими за преминаване на границата, не са налице, забраната за влизане ще бъде в сила и докато не бъдат получени всички необходими документи.
 • В случай, че човек, който се опитва да влезе в страната, може да бъде опасен както за гражданите, така и за самата държава, той няма да бъде допуснат никъде.
 • С реадмисия и депортиране. Като цяло тези понятия са донякъде сходни, въпреки че първото се случва по договореност със страната на произход, а второто вече е принудително действие от държавни структури, които не искат да видят човека в страната и имат всички основания да го експулсират.

Кой може да забрани

В допълнение към ФМС на Русия, следните държавни структури могат да забранят влизането в Руската федерация:

 • FMBA;
 • Федерална служба за контрол на наркотиците;
 • Министерство на външните работи;
 • SVR;
 • FSB;
 • Министерството на вътрешните работи;
 • Министерството на отбраната;
 • Rospotrebnadzor;
 • Министерството на правосъдието;
 • Федералната служба за финансов мониторинг.

На практика ситуации, в които забраната се налага не от Федералната миграционна служба, а от друга, се случват много рядко и обикновено се отнасят до наистина сериозни проблеми, за които нарушителят вече е наясно.

Проверка на забраната за влизане в Руската федерация

Най-лесният вариант да ви помогне да разберете е, че можете да отидете в Русия или няма смисъл в това - това е онлайн услугата на FMS. Той е достъпен за всички, без никакви ограничения, но трябва да се помни, че всички предоставени по този начин данни са само за справка. Това означава, че не е възможно да се използват за подаване на петиция за преразглеждане на забраната. За да получите информация, трябва да отидете на съответния сайт, да попълните всички полета (те са подписани, почти невъзможно е да направите грешка) и да потвърдите въведената информация. В рамките на няколко секунди системата автоматично ще анализира всичко това и ще издаде своята присъда. Единственото нещо, което може да се каже тук, е, че сайтът не се актуализира всяка секунда и дори ако човекът знае със сигурност, че проверката на забраната за влизане не трябва да показва нищо поради наскоро влязло в сила съдебно решение, най-вероятно няма да има време да го направи към базата данни. Обратното също е вярно. Тоест, ако в момента няма информация, съвсем не е фактът, че няма да се появи в момента на преминаване на границата.

Официално потвърждение

Ако се изисква официален документ, тогава освен да се знае за забраната за влизане в FMS, няма други възможности. Това означава, че дадено лице ще трябва да напише искане или да използва помощта на своя представител, като преди това му е предоставил подходящо пълномощно за получаване на такива данни. В такава ситуация времето за отговор може да варира в доста широки граници, въпреки че според закона държавните агенции трябва да предоставят необходимите документи не по-късно от 10 работни дни от получаването на това искане. Ако чрез представител на момента все още е възможно да го проследим по някакъв начин, то такъв брой няма да излезе с писмо. Когато стигне до адресата, остава само да отгатне.

Как да вдигнеш забраната

Сега помислете за опцията, при която можете да премахнете забраната за влизане от FMS (CIS, близо или далеч в чужбина - в този случай няма значение). Така че, проблемът с голяма вероятност може да бъде решен, ако:

 • Лице, което се обучава в институция с държавна акредитация.
 • Това изисква много спешна медицинска помощ.
 • На ръцете има документи за разрешение за временно пребиваване в страната или разрешение за пребиваване. Трябва да се помни, че те не премахват отговорността и все още трябва да отговарят за нарушения.
 • Има патент за работа (платена и напълно използваема).
 • Гражданите, които са близки или далечни роднини, живеят на територията на Руската федерация (колкото по-близо са те, толкова повече са шансовете за положително решение на проблема).

Каквато и да е ситуацията, дори ако веднъж е щастлив и да му бъде позволено да влезе в държавата, това не означава, че в бъдеще това ще стане норма. Всяко нарушение или други подобни проблеми незабавно ще накарат дадено лице да не е входящо.

Ако има някакви основателни причини, можете спокойно да изготвите изявление пред съда, но не е препоръчително да направите това, ако няма доказателства, които биха могли да повлияят на окончателното решение. Разбира се, първо трябва да получите официален документ от FMS, да проучите причината, да намерите обективни обстоятелства, за да преразгледате въпроса и едва след това да се обърнете към съда.

Условия за разглеждане

Според правилата правителствените агенции могат да преценят причината за отмяна на забраната за влизане в Русия (страните от ОНД или други страни - това също не е важно тук) в продължение на най-малко 30 дни. Няма максимално ограничение във времето, така че проблемът може да отнеме много време. Главното в това е ясно да се разбере, че всички „посредници“ или други подобни лица просто не могат да направят това разрешение преди време. Така че не можете да им повярвате. И със сигурност не можете да дадете пари, независимо от това, как са убедени в бързото решаване на проблема. По правило няма да има резултат, а изразходваните пари ще отидат в неизвестна посока.

Практиката на забрана в световната политика

От същата 2014 г. забраните за влизане като санкции се използват много често. По принцип, Съединените щати и европейските страни по отношение на Руската федерация, но обратното се случват не по-рядко. Всъщност, всичко това не е нищо повече от "облицовка на прозорци". Това, което е непреодолимо препятствие за обикновения човек, не пречи на онези, които са на власт.

заключение

Забраната за влизане на нежелани лица се използва много широко, тази практика е известна още от древни времена. Ако някой не угоди на владетеля (в старите времена) или е нарушил действащото законодателство, той ще бъде изключен от страната. Разбира се, при условие, че ще бъде по-изгодно от това да бъде задържан и при липса на други адекватни коригиращи мерки. В такива забрани няма нищо ужасно или необичайно. Основното нещо е да не се счупи нищо, тогава няма да има проблеми.

arrow