Извлечение от USRN - какво е то, защо е необходимо, къде и как да го получи

Anonim

Много важен документ е извлечение от USRN. Какво е това? Как изглежда тази помощ? Къде мога да го получа? Отговорите на тези въпроси са от интерес за мнозина. В действителност, за да регистрирате USRN не е толкова трудно. Нека разгледаме ключовите моменти от процеса заедно.

описание

Извлечение от USRN - какво е това? Този документ е лист, в който се съхранява информация за имота, вписан в държавния регистър на правата. С други думи, това е сертификат с информация за имота.

Обикновено извлеченията на USRN се издават само за недвижими имоти. Никой собственик на имота не може да го направи без него. Но защо?

Къде и как да получите извлечение от USRN

Можете да получите официален извлечение от USRR за апартамент или парцел в отдел Rosreestr или да го получите онлайн - на адрес https://rosreestr.net, единствената разлика е, че в първия случай трябва да изчакате 2-3 дни и чрез уебсайта. USRN идва със средно 20-30 минути с дигитален печат. И в двата случая документът ще има същата правна сила. Таксата за получаване на извлечение е приблизително 300-400 рубли.

В изявлението най-важната информация е името на настоящия собственик, номера на удостоверението за регистрация, наличието или отсъствието на конфискация на имущество или други тежести, както и специални марки. За да получите извлечение от регистъра, трябва да знаете кадастралния номер или точния адрес, да го въведете в сайта при търсене, да намерите обекта си и да поръчате там "Извлечение от регистъра по основна информация". След 30 минути, имейл с файл и цифров печат пристига на адреса на електронната поща. Също така имайте предвид, че е възможно да се получи само пълно име или други извлечения, като „История на транзакциите“ или „Пълна проверка преди покупката“. От 2017 г. стана възможно да се получават отчети самостоятелно чрез интернет, за да се ускори процесът и да се намали натоварването на клона на Rosreestr, а много кадастрални инженери отидоха да работят чрез уебсайта rosreestr.net.

Сфери на употреба

Работата е там, че този сертификат се използва при сделки с недвижими имоти. Извлечение от USRN ви позволява да извършвате юридически значими операции с обекти. Така например, може да се извърши:

 • дарения;
 • предаване по наследство;
 • закупуване;
 • Продажба;
 • обмен;
 • отдаване под наем;
 • обработка на заем при гаранция.

В допълнение, съвременните извадки от USRN са и документи, удостоверяващи собствеността на имота. Това означава, че те служат като аналози на доказателствата за установената форма.

видове

В Русия има различни видове извлечения от USRN. В зависимост от сорта, съдържанието на документа също ще варира.

Какви са екстрактите? Сред тях са следните видове:

 • с характеристиката на имота;
 • данни за тежестите и ограниченията;
 • посочване на информация за арести;
 • с история на прехвърляне на собствеността от собственика на собственика;
 • разширени изявления (най-пълната информация за собствениците и собствеността).

Най-често на практика съществуват общи позовавания и разширени. Те са достатъчни за извършване на тези или други операции от правен тип.

Формуляри за представяне

Извлечение от USRN - какво е това? Това е името на сертификата на установената форма, който съдържа най-пълната информация за имота и неговите собственици.

Разглежданият документ има няколко тълкувания. Разграничете хартиената и електронната му форма. В първия случай документът ще бъде отпечатан на обикновени листове. Вторият използва електронен файл, който се отваря на компютъра.

Струва си да се обърне внимание на факта, че хартиеното изявление е по-скъпо от д. На практика гражданите най-често използват точно печатна информация.

Съдържанието

Извлечение от USRN за имота е изключително важно. Както казахме, тя ви позволява да получите най-пълната информация за имота и неговите собственици. Но какво точно се среща най-често в тази статия?

Не е трудно да се предположи, че много зависи от вида на разтоварването. Въпреки това най-често можете да видите следните данни в документа:

 • Всички собственици на имоти.
 • Формата на собственост.
 • Дата на регистрация на правата върху обекта.
 • Тежести, ограничения и арести.
 • Кадастрални данни.
 • Стойност на държавното имущество.
 • Пълно описание на имота (с етажи и размери).
 • Планирайте чертежа на обекта.
 • Информация за клиента.

Най-важните точки са данните за тежести и собственици. В края на краищата, те са значими при сделки с недвижими имоти.

Какво можете да получите?

Извлечение от USRN за имота - документ, който не е толкова труден за получаване. Но това не се отнася за цялото човешко имущество. Този документ съществува само за недвижими обекти.

Какво попада в концепцията за недвижими имоти? Дълго време в Русия тази категория включва къщи, вили, парцели, апартаменти, спални помещения, гаражи и места за паркиране. Включва и обекти в строеж. Акциите в посочения имот също се считат за недвижими имоти.

Къде да стигнем?

Извлечение от USRN на парцел или друг недвижим имот се изготвя за няколко минути. Най-важното е да се знае къде да се обърне.

Днес на територията на Руската федерация можете да издадете такова удостоверение:

 • чрез Росреест;
 • по пощата на Русия;
 • в MFC;
 • чрез кадастрални камари.

Също така е достъпна обработка на заявки чрез интернет. Тук идва спасителният сайт на Росреестра портал "Gosuslugi". Как точно да действаш? Всичко зависи от предпочитанията на клиента. Основното е, че всеки човек има шанс да получи извлечение от установената форма.

Разходи за

Но е важно да се помни, че този документ не е изготвен безплатно. Обадете се на специфичната цена на извлечение от USRN няма да работи. В крайна сметка, това зависи от много фактори. Например, важно е да се определи дали получателят на сертификата е физическо или юридическо лице. Формата на документа засяга и разходите.

В по-голямата част от източниците се посочва, че гражданите могат да поръчат извлечение, описващо обекта за 750 рубли на хартия и 300 рубли в електронна форма. Организациите трябва да платят за подобен сертификат съответно от 2200 и 600 рубли.

Заглавието документи ще струва физически лица 600 и 400 рубли, и организации - 1 700 и 800 рубли. Както и в миналото, цената първо се посочва на хартиената версия, след това на електронната.

Точната цена на извлечение от USRN на определен тип е най-добре да бъде посочена в регистриращия орган. Само по този начин ще бъде възможно да се предпазим от непредвидени проблеми. Във всеки случай поръчването на информация от физически лица не изисква никакви специални разходи. Особено ако говорим за електронна хартия.

Поръчайте вашите собствени: инструкции

Сега ще се опитаме да разберем как да получим извлечение от USRN. За земя или други недвижими имоти - това не е толкова важно. Основното е, че алгоритъмът на действията във всички случаи ще бъде същият.

Да започнем с личен документ. Това е най-простото и правилно решение. По-специално, за тези, които не работят много добре с интернет.

Ръководството за поръчване на споменатото позоваване изглежда така:

 1. Да събира пакет от документи за получаване на услугата.
 2. Изберете организация, която предоставя такава помощ.
 3. Подаване на писмено искане до институцията, която издава USRR изявления. За него трябва да прикачат изготвените документи.
 4. Плащане за предоставяне на услуги. Препоръчително е да направите това, преди да подадете молба за преглед.
 5. Получете разписка за заявлението. Обикновено този документ се издава в MFC. Но ако няма, няма нужда да се притеснявате.
 6. Изчакайте да се освободите от готовност.

Тогава остава само да дойдем в предварително избраната организация с паспорт и извлечение (ако е било), за да вземем готовия документ. Тук няма нищо сложно, неразбираемо или специално.

Ние действаме чрез интернет

Горната инструкция е идеална за контакт с MFC. Извлечението от USRN в края ще бъде представено на хартиен носител. Може да се използва по ваша преценка.

Какво да направя, ако искам да изпратя заявка по интернет? Кога трябва да издам изявление в електронна форма? Струва си да посетите портал "Gosuslugi" или сайта на Rosreestr. На практика най-често се избира втората опция.

За да поръчате извлечението на USRN през интернет (а именно на уебсайта на Rosreestr), трябва да изпълните следните стъпки:

 1. Отидете на страницата rosreestr.ru.
 2. Отворете секцията "Електронни услуги".
 3. Кликнете върху "Получаване на информация от държавния регистър на недвижимите имоти".
 4. Въведете данни за обекта.
 5. Попълнете заявлението по електронен път. За да се улесни работата около полето има съвети.
 6. Изберете формата на представяне на финалната книга.
 7. Посочете метода на получаване. Ако е издаден електронен файл, тогава е достатъчно да напишете валиден имейл. В противен случай се посочва кабинната камара на MFC / Rosreestr, в която ще бъде удобно да се получи сертификат за установената извадка.
 8. Декларация за заплащане. Препоръчително е да се използват безкасови плащания.
 9. Очаквайте предупреждение за готовност.
 10. В определеното време (ако е необходимо) се яви с подготвения пакет документи на организацията, за да получи извлечение.

Готово! По същия начин се предлага да се действа с помощта на "Госулъг". Но този портал може да се използва само след предварителна регистрация и потвърждение на профила. Редът на полумесеца се изразходва за тези процеси. Така че, за да поръчате извлечение от USRR на парцел, например, ще трябва да започнете предварително и да попълните профил в „Държавни услуги“.

Време на изчакване

Колко дълго да чакаме готовността на споменатата помощ? Няма ясен отговор на този въпрос. Скоростта на изготвяне на изявление на USRH зависи от няколко фактора. Например, от натоварването на избраната организация.

Въпреки това има някои срокове, за които можете да навигирате. Например, когато кандидатствате за регистрация в Rosreestr, извлечение ще бъде издадено след 3 дни. В MFC времето за производство е 5 дни. Ако гражданин не кандидатства за регистрация, ще трябва да изчака до 10 дни.

проба

Нашето внимание е извадка от извлечение от USRN. Може да забележите, че тази помощ наистина съдържа различна информация.

Най-важното е да се помни, че само собственикът на имота може да получи разширено изявление. Примерна извадка от USRN от този тип съдържа подробна история на прехвърлянето на собствеността върху имота.

Документи за поръчка

Какви документи се изискват при подаване на искане за издаване на сертификат, който се изучава? Физическите лица носят:

 • паспорт;
 • прилагане;
 • проверете с платена разписка.

Ако имате документи за недвижими имоти, те също ще бъдат полезни. Юридическите лица вместо паспорта представят удостоверения и документи, удостоверяващи самоличността на прекия представител на дружеството. Извлечение от USRN - какво е това? Изключително важен документ за правни сделки с недвижими имоти.

arrow