Какво да направя, ако наводнени съседи: изпитват наводнение с минимални загуби

Anonim

Нищо чудно, че от сутринта се измъчвате от мисълта, че някакъв бизнес остава недовършен. И, само връщайки се вечерта, вие сте убедени, че предчувствието не е било измамено. Сутрин нямаше вода, така че не можех да се измия / бръснат / мият зъбите си правилно. И чешмата оставаше отворена. И според най-ефективния закон за подлост, водата е давана, докато сте били на работа. Често тази ситуация става причина за това наводнение, което наводнява не само апартамента на злополучния домакин, но и съседите отдолу. Дори по-лошо е положението, когато тръбата се проби по време на отпътуването. И тогава възниква въпросът: "Ами ако съседите са наводнени?"

Пред нас има едно неприятно обяснение, обикновено с такава хубава леля Маша, която се превръща в зъл гняв, обвини ви за всички грехове и обещавате да съдите онези, които са изоставили стената по време на перестройката, когато тапетът виси. Ако имате късмет, долу ще има много по-малко емоционални хора, които ще се съгласят на разумно обезщетение за щети и помощ при ремонти. И така, какво да правите, ако вашите съседи са наводнени? Най-правилната процедура е описана по-долу.

Първо, трябва да сте сигурни кой все още е виновен за случилото се. Ако инцидентът се е случило само заради вашите действия, отидете при съседите в опит да решите проблема спокойно. Опитайте се да ги убедите, че напълно признавате вината си, покайте се и сте готови, колкото можете, за да помогнете за отстраняването на тъжните последици. Ако имате късмет, инцидентът ще бъде решен. Ако не може да се постигне взаимно разбирателство, опитайте отново в присъствието на незаинтересованата страна.

Както и да е, трябва лично да огледате наводнения апартамент. Ако собствениците не позволяват това, е напълно възможно да искат да получат компенсация повече, отколкото могат да очакват. Предупредете ги да се свържат с експертите. Така че, вторият параграф на отговора на въпроса: „Какво ще стане, ако съседите са наводнени?“ - писмо до организацията, която управлява къщата, писмо с искане за преглед за оценка на последиците от наводненията. Ако не ви е позволено да присъствате, резултатите могат да бъдат оспорени в съда. Запазваме копие на писмото. На заключението на експертите може да се основава при определяне на обезщетението на съседите.

Какво да направя, ако наводнени съседи не по тяхна вина? Ако причината за наводнението е дефект в газовата колона и може би инцидентът е причинен от ЖКО, вече няма да ви се налага да плащате щети, а на продавача, монтажника на оборудването или експлоатационната организация. Не забравяйте, че един съдебен процес в съда трябва да бъде придружен от съответните документи за покупка, монтаж на оборудване, резултатите от проверката.

Ако вашият апартамент е пострадал поради отворен кран в апартамента на горния етаж, обадете се на служител на опериращата компания, който трябва да изготви декларация за това. Съседите наводнени и не признават вината си? С копие от този документ можете да отидете направо в съда. В този случай можете да разчитате не само на компенсацията на материалните разходи, които ще последват, тъй като вашите съседи са наводнени. Съдът може също така да поиска от тях да компенсират моралната вреда.

И накрая: не премахвайте следите от наводнението преди разглеждане на щетите. Е, с изключение на изтриването на локви, разбира се.

arrow