ИК-6 (Липецк): история, описание на институцията

Anonim

През 1994 г. в Липецк е реорганизирана медицинско-трудова диспансер (ЛТП). Клиентите на тази институция са злонамерени пиячи, които са били подложени на принудително лечение и преквалификация на труда. В резултат на реорганизационната работа се появи корекционна колония № 6, известна като ИК-6.

Липецк е град с един арест и три колонии. Две от тях се считат за общи наказателни институции. ИК-6 от Липецк е строг режим. Повече за тази колония по-късно в статията.

познат

ИК-6 (Липецк) е федерална обществена институция (ФКУ), а именно строг режим № 6 на поправителната колония. Ръководител - Стахов В.В. Заместниците са Хлебников А.Е., Сафронов Г.А., Рулев Ю.И. (в чин подполковник на вътрешната служба) и Д. Б. Ширяев в ранг на капитан.

ИК-6 адрес: Липецк, р-н цимент. В тази колония работят 1 420 души.

Малко история

През януари 1971 г. Министерството на вътрешните работи на СССР издаде Указ № 0197 за реорганизация на медицинска и трудова диспансер за пияници в Липецк. Жилищната зона на колония № 2 послужи като основа за нов строго инфрачервен инфрачервен инфрачервен лъч, а бившите затворници бяха преместени в новопостроени сгради, разположени на 300 метра от инфрачервения. Строителните работи бяха извършени много преди пристигането на първата партида затворници. За тази цел средствата, използвани от Министерството на вътрешните работи. В допълнение, Министерството на черната металургия и електрическата промишленост на Съветския съюз бяха ангажирани с финансиране.

За да се преработи ЛТП в ИК, е необходимо да се оборудва целият периметър, контролно-пропускателните пунктове, отрядите за затворници и помещенията, предназначени за охраната на строгото заведение. До 1994 г. е изпълнена задачата на Държавната администрация за изпълнение на наказанията. През декември тази година първата партида от лишени от свобода от 30 души пристигна в поправителната колония. През януари следващата година броят на лишените от свобода е вече 808 души. През 2011 г. Министерство на правосъдието на Русия определи в № 149 ограничение от 1650 затворници. Включва и колониално селище (100 души) и регионална болница, предназначена за 130 легла.

Условия на живот

Съдейки по прегледите на очевидци, в IC "гостите" организираха добър отдих. На територията има спортна площадка, билярдна зала. Затворниците имат възможност да тренират във фитнеса. Някои предпочитат тенис на маса, шах и пулове. В колонията има клуб, в който самите затворници са участвали в аматьорски спектакли и изпълняват известни руски художници. В МК функционира църквата на Смоленската икона на Божията майка, построена от затворници.

За професионалното обучение

Според експерти, много затворници не са завършили училище. Тази празнина могат да се фиксират в колонията, след като са получили средно и професионално образование. През 1995 г. на територията на колонията се появява вечерно училище № 1. Занятията се провеждат задочно от понеделник до петък от 8.00 до 10.30 часа. В края на училището затворникът получава удостоверение. С този документ след освобождаване човек може да влезе във всеки университет.

Професионалното обучение се провежда в училище №2. Обучава се по електротехници, обущари, автомеханици, зидари, дърводелци, заварчици, готвачи и други работници.

Процесът продължава от шест месеца до 10 месеца. Накрая, студентът получава съответния квалификационен ранг. Съдейки по прегледите, колонията има доста развито собствено производство, главно от фундаментни блокове.

Дни за приемане

Ако някой иска да разговаря с началника на колонията IK-6 в Липецк, може да се направи в понеделник от 16:00 до 17:00 Zamy приемат във вторник, сряда и четвъртък. В последния посочен ден можете да се срещнете и със заместник-началника на корекционната колония Будаев С.А., който отговаря за терапевтичната и превантивна работа. В петък - с главния счетоводител.

Време за съоръжения и дати

Тези, които искат да изпратят пратка до колонията отвън, трябва да пристигнат на територията на ИК-6 в Липецк до 9 часа сутринта. Процедурата по приемане продължава до 11 часа. От един до пет часа програмите се издават на затворници. Колонията осигурява кратки посещения, които продължават от 9 до 11 часа, както и дълго време: от 9 до 1 часа.

arrow