Кремъл полк - елита на елита!

Anonim

В нашата мощна държава има специална военна част. Нейните служители изпълняват парада на Деня на победата, защитават висши държавни служители и т.н. Нека да разберем повече за президентския полк ...

Какъв полк е толкова специален?

Да започнем с това, че полкът на Кремъл има друго име - полкът на президента. Това е уникално разделение на руската армия, което решава много специфични военни задачи. На първо място, войниците на този полк защитават историческите и стратегически обекти на Московския Кремъл, те включват и официалната резиденция на държавния глава на Русия. Войниците участват в най-високите протоколни събития. Те служат и при Вечния огън, на гроба на неизвестен войник, разположен близо до стените на Кремъл.

Кремълският полк "поема" да обслужва млади мъже от всички региони на Руската федерация. В редиците на войниците и старшите офицери от полка има момчета от Ставропол, Сибир и Кузбас, от центъра на Русия и т.н. Преди това те бяха студенти от обикновени средни училища, както и колежи и дори технически училища. За тях услугата в полза на Кремъл е сложна и интересна. Тези момчета споделят голяма любов към родината си и голямо желание да предадат вярно военния дълг на страната си.

Възраст на елитния полк

Полк Кремъл има своята възраст. През 2016 г. офицерите и войниците отпразнуваха 80-годишнината на полка. Да разберем повече за структурата на президентската армия. Всяка военна част има своя значка, включително полкът от Кремъл. По време на 80-годишната си история полкът променя няколко знака на ръкавите на войниците.

Съставът на войските на Кремъл

Елитната армия се състои от три батальона, а също и млади защитници, служещи в почетния ескорт на кавалерията и батальонът, наречен оперативен резерв. Елитът на елита е първата компания на почетната гвардия. Ще се срещнете с войници, които служат в нея на стража при Кремълската стена и в Гробницата на Незнайния воин. Всички новобранци искат да влязат в това дружество, но поради най-кратката селекция само една трета от кандидатите попадат там.

Съществуващи изисквания за подбор в полка

Как да стигнем до полк Кремъл? За да бъде в редиците на елитната армия е необходимо да се премине през голям брой критерии. Ето ги:

 • Височината на такъв войник трябва да бъде не по-малка от 175 cm и не повече от 190 cm.
 • Теглото не се посочва с точни цифри, а мястото на полка заявява, че теглото трябва нормално да се отнася до височината.
 • Съществуват изисквания за изслушване и зрение на бъдещия войник.
 • Острота на зрението - 0, 7 (без корекция за две очи), цветовото възприятие също трябва да съответства на нормата.
 • Чуйте такъв боец ​​трябва да шепне на разстояние от шест метра! Не по-малко! И също и на двете уши.

Кой не е предназначен да влезе в полк на Кремъл?

В Устава на Президентския полк има критерии, които не позволяват на момчетата да влязат в такава единица. Не подлежи на обслужване в полка:

 • млади мъже, които живеят в чужбина или имат роднини там;
 • тези с близки роднини са осъждани за държавни или тежки престъпления;
 • наказвани със задължителен и поправителен труд, затворени и лишени от свобода, както и арестувани;
 • онези, които имат неуредени и не осъдени присъди;
 • момчета, ако са под разследване, разследване или наказателни дела, насочени към съда;
 • регистрирани в полицията за престъпления;
 • прикрепени към наркологични, невропсихиатрични и кожни и венерологични диспансери.

За клетвата

През 2016 г. клетвата се проведе на 10 декември във военния лагер. Началото на церемонията бе в 10 часа сутринта Роднините започнаха няколко часа преди старта. Момичетата и приятелите на новобранците имат право да присъстват на тържеството. Забранено е да се внасят алкохолни напитки под клетва. Роднините и гостите не трябва да приемат такива напитки. Съществува риск от оставане извън стените на военния лагер, както и създаването на много проблеми за младия боец.

В навечерието на клетвата в полка, на Кремълския войник е дадена възможност да каже на близките си за единицата, в която ще бъде. При пристигането си роднините ще могат да изяснят местоположението на наемателя на площадката. Така че можете да го последвате на церемония, която не трае дълго. Около 30-40 минути. Заснемането на фотоапарати и видеокамери не е забранено. През последните години тази практика е била разрешена: когато боец ​​чете текста на клетвата, тогава един от гостите може да мине през кордона и да направи висококачествени снимки. След церемонията момчетата предават оръжията си и излизат пред посетителите си. Процедурата отнема не повече от 20 минути. Микрофонът ще ви чака на площадката, за да могат роднините силно да обявят къде ще чакат новобранците. Възможността за общуване е в деня на клетвата, а също и на следващия ден. Естествено, цялата комуникация ще се осъществява на територията на военен отряд или на военен лагер. Полкът на Кремъл отнема време за общуване с близките на войника, както и други военни части.

Един ден от Кремълския войник

Казармите, в които живеят войниците, се намират в историческа сграда. Ставане в 6 часа сутринта Освен това, според графика на строителство, гимнастика и джогинг - строго 2 км. След като войниците се натрупат, висшите офицери оценяват външния си вид и след това войниците ще се омъжат за тях в бой. След това часовете, посветени на обучението. Починете с боец ​​след 18 часа. През тези часове войниците спортуват, четат, отиват на бюфет. Формата се дава много време, така че тя е в перфектен ред, както и на стъпката на тренировка. Младите войници също вървят по линията, за да парадират безупречно на парада! В събота и неделя войникът има почивен ден. Като си тръгват, момчетата отиват в града. Посещение на музеи, театри, концерти и изложби.

arrow