Заплата в полицията. Увеличаване на заплатите за полицейските служители

Anonim

Мнозина смятат, че полицията са олигарси. И те получават огромна заплата и вземат подкупи в неизмерими количества, а ползите просто са нереални. Като цяло, парите в чантата не се вписват.

Но дали това е заплатата в полицията, както е представена? И какви ползи имат служителите? Ние няма да говорим за подкупи - те не държаха свещ, не го дават сами.

Каква е заплатата на полицията

О, този въпрос се отнася до масите: "Колко получава служител на МВР?" Какви са доходите му?

Отворете тайната, полицейският служител има право да разчита само на заплата. Това е неговата неприкосновена част от приходите. Всичко останало зависи от редица фактори, започвайки от региона и завършвайки с главата на уреда. Дали служителят ще получи оставащите си пари или не, е голям въпрос.

 • Заплатата е основният доход.
 • Доплащане за сложността на работата. Това се случва не всички. И ако плащат допълнително, сумите не са същите, както бихме искали.
 • Дълго обслужване. Появява се допълнителна такса само след 5 години трудов стаж в органите.
 • Допълнително заплащане от региона. В Москва това е 10%. В други градове не винаги.

счетоводителя на

Заплатите на полицията не са толкова големи, колкото изглеждат. Има фиксирана заплата и всичко останало може да бъде получено, но можете да останете без допълнителни такси.

Каква е заплатата на охраната?

 • Да започнем с тези, които току-що дойдоха на услугата и нямат никакви заглавия. Средно в Русия такива полицейски служители могат да очакват заплата от 25 000 рубли.
 • Служи в полицията 5 години? Добре свършено, получете премия за заплати. Сега ще получите 27 000 рубли.
 • Арестът на битка продължи 10 години? 32 000 рубли се дължат.
 • Дал услугата 15 години живот? Такъв е случаят, спечелил 45 000 рубли.

Припомнете си, че средната заплата в страната. В някои региони, например в Москва, те са по-високи. И в същия Иваново или Ярославъл региони - по-долу.

допълнителни такси

Както вече споменахме, заплатата на полицията в Русия се състои от заплата и надбавки.

След като служителите на правоприлагащите органи имаха такава "кок" като тринадесета заплата. Сега тя е била безопасно отменена. Те оставиха само допълнителна такса за сложността на работата и допълнителните плащания от региона.

Каква е допълнителната такса за сложността на работата? Допълнителна такса за тежка и опасна работа. Тя не надвишава две или три хиляди рубли на месец, като правило. Така районният полицай, който трябва да се обажда, ще получи повече инспектор на ДПС, който се занимава с работа с хартия. Защо висшето ръководство смята, че е по-безопасно да стои на пътя в поток от бързащи коли, отколкото да се обажда, само те знаят. Фактът обаче остава.

Доплащане от региона. Тя е 10% от заплатата в Москва и 5-7% в други региони близо до столицата. И тези, които служат много далеч от Москва, дори 3% не могат да се похвалят. Ето защо е трудно да се нарече такава премия голяма сума.

Да изчислим каква е заплатата в полицията по най-високите стандарти. Да предположим, че заплатата на служителя е 45 000 рубли, ще добавим 3000 хиляди допълнителни такси за сложността на работата и 10% от регионалната надбавка. Извадете данък върху дохода и вземете 46 500 рубли. За жителите на Москва и региона - много малка сума, за тези, които живеят в други региони на Русия - много добро. Но почти далеч от Москва полицаят получава такава заплата.

Трябва ли да има тласък?

Руският президент обеща увеличение на заплатите в полицията. Заплатата трябва да се увеличи с 100-150%, независимо от региона. Някой въздиша завистливо, казват те, за какви заслуги са тези суми? Особено за полицейски служители от Москва.

Но всъщност това обещание гръмна през май 2017 г. и нещата са там. Тези пари не са, нещо друго липсва, съответно полицията не вижда никакво увеличение на заплатите. Да, те са добавили 10% към заплатата, това е достатъчно от вас.

Сега те уверяват, че през 2019 г. охраната ще види заплата увеличена със 100-150%. Само че не е от януари, както обикновено, а през есента. Повишаване на обещанието през октомври.

ползи

Увеличаването на заплатите в руската полиция очакват следващата есен. До тогава, живейте, скъпи пазачи, на заплатите си и се радвайте. Освен това все още имате ползи.

Искате ли да знаете какви са тези ползи? Смятате ли, че ще бъде за отстъпки за наем? Като че ли не така, дори правото на свободно пътуване на полицаите в обществения транспорт са лишени. Но веднъж годишно те или членовете на техните семейства могат да отидат в санаториум. Структурата плаща за това.

Също така полицай се чака на опашка за апартамент. Служеше 20 години - получавате безплатно жилище. Можете да се пенсионирате след 25 години трудов стаж. Е, никой не отмени почивка за 45 дни.

Това са ползите за служителите на правоприлагащите органи. Можеш да го мразиш.

утвърждаване

Какво е това животно? Много страшен звяр, между другото. От него зависи не само заплатата в полицията, но и възможността да остане на мястото му.

Няма да навлизаме във всички подробности - тя е дълга и безинтересна. Трябва да се отбележи, че сертифицирането включва проверка от антикорупционни звена, информация за професионалното обучение и заключения на психолозите. След цялото изпълнение инспектираният служител получава доклад за своята професионална и психологическа подготовка. Докладът показва всичките му постижения и неуспехи в услугата.

Подобно сертифициране допринася за намаляване на структурата на персонала. И позволява на държавата да разпределя средства за увеличаване на заплатите на останалите служители.

Обобщаваме

Целта на статията е да разкаже на читателите каква е заплатата в полицията. Не е толкова високо, както се оказа.

Ние подчертаваме основните аспекти:

 • Заплатата се състои от заплата и надбавки. Заплатата е фиксирана, премията все още трябва да бъде спечелена. И ако заслужавате - не фактът, че получавате.
 • Заплатите са различни. В страната средната минимална заплата на охраната е около 25 000 рубли. Максимум - 45 000 рубли. Ръководители на отдели получават много повече служители - до 100 хиляди рубли.
 • Няма специални ползи за министрите на органите. Веднъж годишно, уелнес пътуване до санаториум, поставяне в опашка за жилища, почивка от 45 дни. Това са всички "крава" от държавата.
 • Не толкова отдавна, затегнати правилата на служба в Министерството на вътрешните работи. Сега всеки служител преминава специална сертификация. Премина - страхотно, не е минало - съжалявам.

заключение

Говорихме за заплатата в полицията, научихме за заплатите на служителите и ползите от тях. Трябва ли да потърся служба в Министерството на вътрешните работи? За всеки своя. Ако ви харесва, защо не? Веднъж беше престижно - служба в органи. Сега едва ли е възможно да се нарече престижната професия на полицай. Това се дължи на отношението в обществото, тежките условия на труд и не много високите заплати.

arrow