Къде и как да получите удостоверение за липса на криминално досие в Москва?

Anonim

Много съвременни граждани се интересуват как да получат сертификат за липса на криминално досие в Москва. Това не е най-трудната задача пред населението. Но не всеки знае за този процес. След това разглеждаме всички характеристики на регистрацията на изявление, което не е присъда. На какви нюанси трябва да обърнете внимание? И къде мога да получа хартията, докато съм в столицата на Русия?

Кратко описание

Как изглежда въпросът за справка и какво съдържа? Това е документ, в който се записват данни за наличието / липсата на криминално досие на гражданин. Този документ не носи повече смисъл.

С други думи, чрез изследвания екстракт може да се потвърди, че лицето не е било изпробвано преди това. Или разберете, че след като гражданин сериозно е нарушил закона. Всичко това е изключително важно. Например, когато работите.

Когато е необходимо

В кой момент си струва да се мисли как да получиш сертификат за липса на криминално досие в Москва? Този документ, както казахме, се изисква при различни обстоятелства.

Те включват:

 • заетост (в някои случаи);
 • регистрация на настойничество или осиновяване;
 • получаване на визи;
 • подаване на искания за РАВ, разрешение за пребиваване, гражданство на РФ.

Като правило, кандидатът може да действа като гражданин на Русия и чуждестранно лице. В зависимост от гражданството, списъкът на органите, които издават документ от интерес за нас, ще се промени.

Места на регистрация

Къде да получите удостоверение за липса на криминално досие? Като начало разгледайте отговора на въпроса като цяло. Всеки гражданин сам решава къде да се обърне за помощ.

Искането на установената форма може да бъде подадено по два начина:

 • независимо;
 • в интернет.

В първия случай изявлението, с което може да се свърже:

 • многоцелеви центрове;
 • местни отдели на МВР;
 • специализирани частни фирми.

Ако говорим за чужденци, те ще трябва да получат сертификати за добро поведение чрез консулството на своята държава. И нищо друго.

Искате ли да получите удостоверение за липса на криминално досие чрез интернет? Тогава услугата, наречена "Gosuslugi" ще дойде на помощ. С него можете да изживеете идеята от всеки град в Русия.

Съдържанието

Няколко думи за това каква информация се съдържа в споменатата документация. Какво може да се види в удостоверението за несъдимост на гражданин?

Това обикновено е:

 • фамилия, име и бащино име на заявителя;
 • дата на раждане на лицето;
 • място на пребиваване на гражданин;
 • информация за криминално досие;
 • дата на издаване на декларацията;
 • пълно наименование на органа, издал хартията.

Всъщност всичко е по-лесно, отколкото изглежда. Помощта няма водни знаци или защитни елементи. Ето защо, някои смятат, че документът е лесно да се фалшиви, но това не е така. Все пак всяко изявление има свой собствен номер. От него се изисква да се регистрира в базата данни на Министерството на вътрешните работи. И фалшивата ще се появи доста бързо.

За списъка с документи за справка

За да получите удостоверение за липса на криминално досие в Москва (и не само), се изисква малко подготовка. Необходимо е да се създаде пакет от документи за подаване на заявка в предписаната форма.

Състои се от:

 • Лични карти;
 • формуляр за заявление за издаване на съдебно досие;
 • удостоверения за раждане (за непълнолетни под 14 години).

Ако получателят е чужденец, те допълнително ще изискват:

 • международен паспорт;
 • удостоверение за регистрация;
 • миграционна карта (попълнена при влизане на територията на Руската федерация).

За да получите удостоверение за липса на криминално досие в Москва не е толкова трудно. Особено ако следвате някои инструкции. След това ще разгледаме подробно процедурата за кандидатстване на установената форма.

Поръчваме лично

Нека започнем с най-простите - с личен призив към споменатата хартия. Това е най-често срещаният сценарий.

Ръководство за получаване на чист запис е, както следва:

 1. Съберете необходимата хартия, както е описано по-горе.
 2. Подайте искане до регистриращия орган.
 3. Получете разписка за заявлението.
 4. Вземете готовия документ в определеното време.

В някои случаи (ако дадено лице кандидатства за частни фирми) трябва да платите предварително за предоставянето на съответната услуга. Но, като правило, гражданите почти никога не срещат подобна сделка.

Интернет за помощ

Можете да поръчате удостоверение за липса на криминално досие, без да напускате дома си. В този случай гражданинът ще трябва предварително да създаде акаунт на портала "Gosuslugi". Само след потвърждаване на самоличността на сайта ще можете да реализирате нашите идеи.

Указания за издаване на удостоверение за липса на криминално досие чрез Държавната служба изглежда така:

 1. Отидете на gosuslugi.ru.
 2. Влезте в „Моят профил“.
 3. Отидете на "Обществени услуги". Този блок се намира в горната част на страницата.
 4. Изберете „Домашен офис“.
 5. Намерете и кликнете върху реда "Получаване на помощ ...".
 6. Натиснете бутона "Get ...".
 7. Попълнете формуляра, който се появява на екрана. Някои данни ще бъдат въведени автоматично от „Моят профил“.
 8. Изберете място, където ще бъде удобно да вземете готовата декларация.
 9. Кликнете върху бутона "Изпрати".

Това е всичко. Сега можете да изчакате, докато получите съобщение в „Моят профил“ на портала, че сертификатът е готов. След това остава само да вземете хартията от избрания орган.

условия

Разбрахме къде да получим удостоверение за липса на криминално досие. И как да го направим. Но колко време ще бъде готов документът? И кой период от време е валиден?

Обикновено при подаване на заявление за издаване на протокол за съдимост можете да очаквате издаване на удостоверение в рамките на няколко часа. Максимум - 2-3 дни.

Ако гражданинът реши да подаде заявление чрез интернет, документът може да бъде издаден в рамките на 30 дни. Тези правила се прилагат във всички региони на Руската федерация.

Валидността на полученото удостоверение за несъдимост е неясна. Зависи от причината, поради която е издаден съответният документ. Например средната продължителност на изследваната документация е 90 дни. Ако говорим за осиновяване, можете да използвате извлечение от 12 месеца. Нуждаете се от виза в страните от ОНД? Тогава сертификатът за установената извадка ще бъде валиден само 180 дни.

Точни адреси

Накрая се дават няколко адреса, на които се предоставя услугата за получаване на прегледания документ. Можете например да изпратите заявка до следните координати:

 • Улица Велозаводская, къща 6А;
 • Красноселская, къща 3, сграда 2;
 • Куликовская, 6;
 • Държавна ферма, къща 41.
arrow