Apple твърди, че главният изпълнителен директор на Huawei е арест

Anonim

Няма нужда да изглеждате твърде дълбоко, за да разберете как Китай интерпретира ареста на финансовия директор на Huawei (Huawei), най-голямата му компания, първия декември в Канада.

Мън Ванчжоу е арестуван на летището във Ванкувър, когато е прехвърлил на друг самолет по американска заповед, обвинявайки компанията Huawei в нарушаване на санкциите срещу Иран.

изолация

Китайският вестник The Global Times твърди, че опитите за ограничаване на появата на китайски компании като Huawei на техните пазари изолират САЩ от цифровата икономика на бъдещето.

Именно тази заплаха от изолация е насочена не толкова към американското правителство, колкото към лидерите на такива технологични магнати като Apple. Известната американска "ябълка" получава 20% от приходите от китайския пазар и заплахата от ответни мерки може значително да натежи директорите.

Блокирани продажби

Финансовите анализатори по света вече нарекоха ареста на главния финансов директор на Huawei последната сламка, която може да препълни търпението на китайското правителство.

Небесното правителство се опита да остане настрана, след като започнаха да блокират достъпа до пазарите на САЩ за продуктите на частната компания Huawei, но арестуването на китайски гражданин по заповед от друга държава би принудило китайското правителство да покаже на какво е способен.

Във вторник китайски съд забрани продажбата на по-стари модели на iPhone, като присъда за продължително дело за нарушение на авторските права между Apple и Qualcomm. Преди ареста повечето анализатори прогнозираха, че Китай ще отхвърли искането на Qualcomm за разпореждане с оглед на дългосрочното и взаимноизгодно сътрудничество с Apple.

Заплаха от отмъщение

Истинският успех на Huawei обаче не е в техните печеливши и напреднали смартфони, а по-скоро в оборудването, с което се пълнят. Huawei първа започна разработването и прилагането на 5G технологии - следващото поколение мобилни мрежи.

Ако Китай се чувства застрашен от напредналите си технологии от Съединените щати, той най-вероятно ще бъде принуден да вземе достойни отговори, Apple ще почувства тежестта на това.

arrow