Държавно мито за подмяна на шофьорска книжка (2014 г.)

Anonim

За по-голямата част от обществените услуги в Русия трябва да плати. По-специално, за производството на някои документи. Например за шофьорска книжка. Този документ не е задължителен за всички граждани, но е популярен. С него човек може законно да управлява превозно средство. Колко е държавното мито за подмяна на шофьорска книжка днес? Какви суми трябваше да бъдат изплатени за тази операция през 2014 г., когато току-що бяха въведени правата на новия тип? Как да прехвърляте пари за услугата?

Основно плащане (стари данни)

Всеки шофьор трябва да може да отговори на всичко това. Да започнем с данните за 2014 г. По това време, както вече казахме, се появиха правата на нов тип. И в Русия те започнаха да обсъждат увеличение на плащането за шофьорска книжка.

Колко струваше замяната на шофьорска книжка през 2014 г.? Тогава държавното мито беше само 800 рубли. Толкова струват националните права.

Права върху хартията

Предлаганото ви задължение е приложимо само за правата на пластмаса. Те са изработени под формата на карта, наподобяваща банкова пластмаса. Но има и шофьорска книжка.

Това е по-евтино. По правило такъв документ се използва като временна шофьорска книжка. Държавното мито за замяна на шофьорска книжка от тип хартия е само 400 рубли.

Международна извадка

Но това не е всичко. Някои граждани предпочитат да правят правата на международната извадка. Те не са в голямо търсене, но имат място в реалния живот. Разбира се, за тяхното производство също трябва да плати.

Според установените правила, държавното мито за подмяна на шофьорска книжка (платежната форма се издава на пътната полиция) ще струва 1000 рубли. Не се предоставят други плащания. Освен ако не е необходимо да се произвеждат национални права. Международно w / v се издава само ако има национален документ, който позволява шофиране.

За разходите като цяло

Струва си да се отбележи, че това не са всички разходи, с които гражданинът трябва да се сблъска. Шофьорът ще даде много повече пари.

С държавното мито за подмяна на шофьорска книжка се срещнахме. Освен това ще трябва да платите за:

 • медицинска комисия (по избор) - от 1 до 3 хиляди рубли;
 • попълване на заявление за издаване на права - 300 рубли.

Можете да запазите. За целта всички документи за издаване на шофьорска книжка трябва да бъдат попълнени лично. Медицински преглед на установената проба ще трябва да се извърши в обществени клиники.

Въз основа на гореизложеното следва, че водачът може да похарчи около 3500 рубли за издаване на шофьорска книжка.

Кога да плащате

В кой момент трябва да се заплаща таксата за проучваната услуга? Невъзможно е да се каже точно - всеки решава кога да му плати. Първо можете да се обърнете към пътната полиция за плащане, да кандидатствате за производството на а / v, а след това да плащате сметки. В този случай има нужда от допълнително посещение в КАТ с чек за плащане. Само след това заявката ще бъде обработена.

За да се спести време, е по-добре да се плати държавното мито за подмяна на шофьорска книжка предварително. Ако по-точно, преди да кандидатствате за предоставяне на съответните услуги. Подробности за прехвърляне на средства могат да бъдат намерени в КАТ.

Начини на плащане

Сега разбирам колко струва да замените шофьорската книжка. Получаването на държавното мито се издава, като правило, при контакт с КАТ с подходящо искане. Но както казахме, можете да го направите и без него. Достатъчно е да разберете подробностите за пътната полиция на получателя. Те обикновено се посочват в информационните щандове, разположени директно в офисите на държавния орган.

Сега помислете за начините на плащане на таксата. Не е достатъчно да знаем колко да платим в този или онзи случай. Ще трябва да научим повече начини за прехвърляне на средства за услугата. Има много такива.

Например, могат да се разграничат следните начини за плащане на шофьорска книжка:

 • банкови каси;
 • Интернет банкиране;
 • Системи за електронно плащане (портфейли);
 • банкови карти (чрез банкомати);
 • терминали за плащане;
 • Държавни услуги.

Последната опция изисква предварителна регистрация на портала. В допълнение, в този случай ще бъде възможно да се заплати такса за подмяна на шофьорска книжка само ако потребителят е подал заявка за услуги чрез интернет.

Банки и пари в брой

Най-простият и изпитан във времето метод на плащане на таксите е да се свържете с касиерския офис на банката. Най-добре е да използвате услугите на Сбербанк. Тази компания не начислява такса за транзакция.

Гражданите ще се нуждаят от следните документи:

 • карта или пари в брой;
 • платежната система;
 • паспорт.

Алгоритъмът за действие изглежда така:

 1. Подгответе необходимите документи за извършване на плащането.
 2. Свържете се с касата на всяка банка.
 3. Дайте пари и платежно нареждане.
 4. Показване на идентификатора.
 5. Вземете чек, получавате, сменяте.

Препоръчително е веднага да прикрепите чека към плащането. Запазване на тези документи трябва да бъде най-малко преди да ги представи на КАТ. В противен случай няма да бъде възможно да се потвърди фактът на заплащане за държавната служба.

банкомати

Планирано ли е да се замени шофьорската книжка? Размерът на държавното мито за тази операция, разбрахме. За да платите на държавата за предоставената услуга, можете да използвате банкомат. Инструкции, подходящи за терминалите за плащане.

Изследваме процеса на извършване на плащане на примера на Сбербанк. В този случай гражданинът трябва да направи следното:

 1. Поставете банковата пластмаса в банкомата и въведете кода за достъп.
 2. Кликнете върху всяко място на дисплея - отваря се главното меню. Сега трябва да кликнете върху бутона "Плащания в моя град".
 3. Изберете "Данъци, мита".
 4. Посочете организацията получател. Можете да кликнете върху елемента "Търсене на получател", след което да изберете "С баркод", "По документ индекс" или "По TIN".
 5. Въведете желаните данни с помощта на цифровата клавиатура.
 6. Маркирайте причината за плащането. Този елемент е подходящ, когато се търси получател от TIN.
 7. Посочете размера на таксата. Понякога се определя автоматично.
 8. Проверете подробностите и кликнете върху „Преминете към плащане“.
 9. Изберете компанията на мобилния оператор, която се използва от гражданина и след това наберете номера си. Необходимо е да се прехвърли трансферът. Използва се само в терминалите за плащане.
 10. Потвърдете прехвърлянето на средства.
 11. Вземи чекове. Те ще трябва да бъдат спасени и представени на пътната полиция.

На практика заплащането на държавните мита върху баркода се използва рядко. Това се дължи на факта, че кодът не винаги се чете от терминали и банкомати.

Всъщност всичко е по-лесно, отколкото изглежда. Днес можете бързо да заплатите на пътната полиция задължения (и глоби) в пътната полиция терминали. Те работят главно с пари в брой, но процесът не се различава много от дадените по-горе инструкции.

Последни промени

Ясно е колко струва в пътната полиция замяна на шофьорската книжка. Държавното мито за тази операция е било по-малко. От 2015 г. Русия е установила нов размер на подходящото плащане за производството на шофьорска книжка.

Сега националният ж / к струва 2000 рубли, а международният - 1600. Хартиеният еквивалент ще струва само 500 рубли.

От януари 2017 г. всички граждани, работещи с държавни служби, могат да очакват 30% отстъпка, ако плащат такси за шофьорска книжка. Така че ще трябва да платите около 1400 рубли.

arrow