Какво означават законните наркотици?

Anonim

Цифрите от Националния доклад на Руската федерация за ситуацията с наркотиците през 2017 г. показват увеличение на тяхното потребление. В същото време експертите отбелязват, че голям проблем е, че хората, които употребяват наркотици от време на време, не се считат за зависими. Освен това те твърдят, че в допълнение към добре познатите забранени наркотични вещества като хероин, кокаин или канабис, консумираме ежедневно лекарства и продукти, като кафе, шоколад или тютюн, които също засягат нашите поведенчески модели.

Вещества и потребители

Експертите също така казват, че намаляването на възрастта, в която започва употребата на наркотици, още повече засяга развитието на мозъка и последствията, които не ви държат да чакате както за индивида, така и за обществото като цяло. Повече от половината от анкетираните от Националната агенция срещу наркотиците в извадка от 400 души са потребители на канабис, около една пета са потребители на хероин, а повече от една десета са потребители на нови психоактивни вещества. Кои от тях са законни наркотици?

Потребление и зависимост

Близо половината от респондентите също практикуват лекарствени продукти, особено екстази, кокаин и SNPP. Най-честият начин на приложение е пушенето и след това инжектирането. Като правило се използват по-евтини лекарства, тъй като те са по-лесни за получаване. Да, и законният трафик на наркотици е много по-широк от незаконния. Потребителите смятат, че по-евтините лекарства са по-малко вредни, отколкото, например, хероинът. Това доверие предполага също, че рискът ще бъде минимален при рядкото и нередовно консумиране на евтино лекарство.

Но всеки лекар ще ви каже, че трябва да опитате лекарство един ден и можете да станете зависими. Хората приемат наркотици от любопитство, било заради натиск от други хора, ниско самочувствие, желание за създаване на социален образ, или просто поради самота. Колкото по-ниска е възрастта на опитващия се, толкова по-сериозни са последствията и рискът да станат зависими се увеличава. От своя страна властите сами разбират, въпреки че не говорят на глас, но реалната ситуация с употребата на наркотици във всяка страна остава неизвестна. Рисковете от подобна ситуация са очевидни. Всъщност не е известно колко хора употребяват наркотици, но знаем, че на европейско ниво канабисът е най-консумираният наркотик, а най-вреден е алкохолът, последван от хероин и кокаин.

Правни или незаконни

Здравните рискове са високи. Например, от алкохол можете да получите цироза или проблеми с психичното здраве, а от хероина, особено в случай на предозиране, просто да умрете. Но ние знаем, че от медицинска гледна точка алкохолните напитки са вещество, което променя психичното, психофизичното и поведенческо естество на човека. Имайте предвид, че в тази дефиниция няма нито дума за това дали лекарството е законно или не. Така сред законните наркотици, които обществото използва, има алкохол, тютюн и кафе, както и Coca Cola и шоколад. Кафе и шоколад например се считат за законни стимуланти, докато екстази е незаконен наркотик, но със същия стимулиращ ефект, обясняват експерти.

Преди няколко години се появиха законни наркотици - сол и „подправка“, и от тогава това е нова тенденция във всички цивилизовани страни сред младите хора. Днес това е по-скоро като наркотична експлозия в някои поколения на миналия век.

Лекарствени комбинации

Подправки дават ефекта на марихуана. И те са били в правната област от дълго време само защото не са били в списъка на забранените наркотици. Този регистър създава за себе си всяка държава и често не го подкрепя с медицинската обосновка на „наркотичния ефект“ на този или онзи наркотик.

За съжаление, наркоманите разказват на новодошлите само за "пътуване" дълбоко в себе си и смях от наркотици. По този начин те губят от поглед главоболие, загуба на ориентация и други подобни ефекти. А също и смърт, предозиране, дълбока зависимост и всичко останало.

Веднага някой ще каже, че тези етноботанични растения са много по-добри и по-безопасни и ще бъдат прави. Но сред многото растения в този свят има такива, които разбиват тялото ви. Например растения, използвани за отравяне или за лека химическа промишленост. Комбинациите от такива билкови лекарства могат да бъдат много по-опасни от дори евтини химически наркотици.

Когато не знаете какво пушите и ядете, какви са последствията от това?

Пристрастените към употребата на наркотици се използват, защото е готино, модно, революционно. Но също така може да бъде модно да се убиват хора, бързат на пътя пред автомобили, скочи от покрива на 9-ти етаж. Бихте ли го направили?

Наркотиците са предназначени да помогнат, а не да навредят на човек. Но хората често използват лекарства от аптеката като средство за усилване на основното лекарство, което води до увеличаване на броя на предозирането и смъртните случаи.

Аналози на лекарства

Вече не ни е грижа за това, което ядем и какво правим. И ние сме на път да преодолеем последните бариери и след няколко години ще се появи човек с най-тайна рецепта и наркотиците отново ще станат законни. И без значение колко се казва за тях, писмено и обяснено, законни наркотици в Русия и други страни ще живеят.

Дори и да не сте болник и не-експерт в областта на наркотиците, можете самостоятелно да разберете рецептите за приготвяне на природни чайове с психотропни ефекти и да имат същия ефект, какъвто получават хората от обичайните лекарства.

Нека разгледаме резултатите

Наркотиците са естествени или синтетични вещества, използвани от потребителите за умствени ефекти, като стимуланти, или като успокоителни за умствена дейност. Те променят усещанията и възприятията, вниманието, мислите, въображението и волята. Той също така поражда смущения във всеки емоционален живот и поведение.

Световната здравна организация определя тези лекарства под формата на твърди, течни или газови, чието използване е навик и пряко засяга мозъка и нервната система, променя чувствата, настроението и мисленето, възприятието и съзнанието, променяйки образа на заобикалящата действителност.

Лекарствата са вещества, които потискат нервните центрове, причиняват физическа и психическа инерция и след продължително излагане на тялото водят до пристрастяване и до необходимост от увеличаване на дозите.

Има няколко класификации на лекарства, в зависимост от въпросния критерий. От гледна точка на влиянието върху централната нервна система, лекарствата се класифицират както следва.

- Психолептици (или инхибитори на централната нервна система):

 • опиати (опиум, морфин, хероин, кодеин);
 • транквиланти, бензодиазепинови анксиолитици;
 • барбитурати (хапчета за сън);
 • разтворители, летливи газове;
 • алкохол.

- Психоаналептици (или стимуланти на централната нервна система):

 • кокаин;
 • амфетамини;
 • кофеин (кафе, чай, кока-кола);
 • никотин от тютюн.

- Психодислептици (причиняват промени в централната нервна система):

 • производни на канабис (хашиш, марихуана);
 • халюциногени („екзотични” растения и гъбички като мескалин, псилоцибин, както и LSD и екстази);
 • антихолинергици (блокиране на действието на някои рецептори).

Класификация и право

Един от критериите за групиране и класифициране на наркотици е правният аспект, който определя кои лекарства са законни. В страните по света те се отнасят по различен начин до оборота на психостимулантите. Всичко зависи от това къде са законните лекарства. Но почти навсякъде откривате законни наркотици като алкохол, кофеин, никотин.

Рисковата категория на употребата на наркотици включва: разрушителни продукти или халюциногени, които променят съзнанието (марихуана, LSD, псилоцибин, мескалин, DMT, екстази, фенциклидин, пейот).

Лекарствата с висок риск са законно потвърдени:

 • депресорни продукти (анестетици) - лекарства, които инхибират активността на централната нервна система (коноп, опиум, морфин, морфинови производни, хероин, метадон, петидин, кодеин, барбитурати, бензодиазепини, бензодиазепини и др.);
 • стимулиращи продукти - лекарства, които стимулират активността на централната нервна система (кокаин, пукнатина, котка, амфетамини, ефедрин, теобромин).

В допълнение, в зависимост от метода на приложение, лекарствата могат да бъдат класифицирани като: инжекционни, погълнати, погълнати, дъвчащи, пушещи и вдишани. Някои дори могат да се прилагат под формата на супозитории.

arrow