Респиратор 3M 8112 - един от лидерите на пазара

Anonim

Респираторът е средство за защита срещу проникване на прах, дим или вредни газове в дихателната система. В момента един от най-надеждните средства за защита.

Първи респиратори

Първото изобретение и използването на респиратор се споменава през 1799 г. от Александър Хумболт - той работи като минен инженер. Първият официален патент е регистриран в САЩ през 1848 година. Първо, респираторите бяха използвани от работници в прашни работи, но по-късно започнала световната война - тогава германската армия първо използва химическо оръжие на линията на съпротива. Тъй като войниците не бяха подготвени за това, повече от 6000 души загинаха от задушаване за няколко минути, а оцелелите бяха слепи. Тежък газ се засели на земята и войниците трябваше да напуснат окопите. Канадците бяха сред първите, които осъзнаха, че е необходимо да се използват маски, а малко по-късно започнаха да използват противогази. В момента един от най-добрите защитни устройства на достъпна цена е респираторът 3M 8112. Маски 8112 са създадени от 3M и сега се считат за сред лидерите на руския пазар.

Повече за респиратор 3M 8112

Производството на респиратори от серия 8100 започва в Русия през 2008 г. и през това време много руски компании са приели защитни маски от 3М. Устройството има удобна форма на купата, което го прави лесен за носене и излитане. Също така, висококачествен филтър осигурява минимално съпротивление при дишане. Респираторът 3M 8112 е с лека конструкция и е устойчив на деформации, дългият носач надеждно го фиксира върху лицето, избягвайки депресията. Маските са направени от гипс, те ви позволяват да работите в различни температурни условия: от -30 до +70 градуса.

Антиаерозолен респиратор 3M 8112

Антиаерозолният респиратор от компанията 3М е проектиран като полумаска. Служи за ограничаване на проникването на газове в дихателните пътища. Обикновено тези защитни маски се използват в машиностроенето, химическата и нефтохимическата промишленост, нефтената и газовата промишленост, комуналните услуги, минното дело. 3M респираторите прилягат плътно към лицето и изпълняват функциите си перфектно. Устройството е снабдено с гумени ленти за монтиране на лентата за глава в четири точки, което ви позволява да поддържате херметичност.
Използвайки защитна маска, трябва да разберете, че резултатът от неговата работа ще зависи пряко от това как се вписва в главата ви. След като сложите маска, не бива да има пролука, през която могат да попаднат вредните изпарения. След определено време трябва да смените филтъра.

arrow