Характеризира се с противогаз PMK-3

Anonim

За да се предпази човек от ефектите на създадената токсична среда, е необходимо да се използва противогаз.

Газова маска PMK-3

Екстремните ситуации, предизвикани от човека, винаги са придружени от наличието на различни увреждащи фактори. Такива инциденти могат да възникнат в химически фабрики, пожари и други инциденти, които създават опасни условия за човешкото здраве и живот.

Моделът е най-подходящото средство за защита, гарантиращо, че човек е безопасно в заразената зона.

Обхват на военните противогази ПМК 3

Газ маска се използва в присъствието на токсични вещества в атмосферата, бактериални заплахи, и също така предпазва от ослепяващ ефект от светкавицата на огромна сила, която възниква, когато атомна бомба или друг обект, в който има ядрен реактор. Климатичната версия на противогаз ви позволява да я използвате при всякакви метеорологични условия по всяко време на деня.

В промишлените предприятия средствата, осигуряващи защитата на всяко отделно лице, се използват от персонала за премахване или намаляване на отрицателното въздействие на неблагоприятните условия, съпътстващи производствения процес. Това е необходимо в случаите, когато няма възможност за създаване на сигурност чрез използване на специално проектирано оборудване и помещения с подходящо планиране.

Използването на това устройство прави възможно получаването на течност в зоната, която е заразена.

Комплектът включва: маска, филтър - абсорбираща кутия (FPC), нос на главата, чанта.

Характеристики на дизайна

В сравнение с по-ранните модели, модификацията на PMK-3 има наблюдателни стъкла с повишени размери. Продуктът е оборудван с интерком и система, която осигурява засмукване на вода.

Подобреният дизайн има по-висока степен на херметичност, спомага за намаляване на влагата върху стъклото.

Кръгли прорези на двете половини на противогаз са предназначени за фиксиране на FPC. Това ви позволява да го поставите в желаната позиция, която се изисква във всеки конкретен случай, и също така създава възможност да се вземат под внимание физиологичните характеристики на човек, използващ противогаз. Обратният отвор е затворен с щепсел.

Вътре в тялото на маската е предвидена субмаска, която служи за разделяне на вътрешния обем на отделни зони. В допълнение, този елемент осигурява създаването на пътеки за достъп на въздуха до очилата.

За да се осигури възможност за воден поток, е предвиден дизайн, който се състои от клапан в долната част на маската и устройство за свързване с контейнер за течност.

Този възел служи за изключване на въздуха от навлизане в атмосферата.

Включени други елементи

В зависимост от вида на вредните вещества, от които е необходимо да се защити, се използват различни видове филтри. Има възможност за поставяне в кутията на няколко различни филтъра, което се отразява в маркировката на кутията.

Включени са и допълнителни елементи:

  • за защита на скалпа и шията се използва качулка с подвижен дизайн, която включва огнеупорен екран;
  • за затопляне на главата в студения сезон е предвиден нагревател, направен под формата на каска.

Капакът и изолацията трябва да са с еднакъв размер.

Чантата е предназначена за пренасяне на противогаз и неговите компоненти.

Масата на противогаз PMK-3 е 0, 96 kg.

arrow