Черният пазар: списък на нещата, които могат да бъдат получени незаконно в различни страни

Anonim

Всички чухме за известния черен пазар, но вероятно не знаем какво се продава на този черен пазар. Често мислим, че единствените неща, които могат и трябва да се продават тук, са оръжията и наркотиците. Но всъщност има някои наистина шокиращи неща, които можете да купите и продадете тук. Ето списък от 10 неща, които могат да ни изненадат на черния пазар.

Прах за пране

Въпреки че може да изглежда странно за такъв продукт (прахът може да бъде закупен във всеки магазин, защо е тук?!), Прахът за пране може всъщност да е скъп. "Черните търговци" ще откраднат този продукт от магазините, а след това ще го продадат за печалба на черния пазар. Дори ако продават перилен препарат на по-ниски цени, отколкото в магазин за хардуер или в супермаркет, той все още остава печалба, защото те са получавали препарат безплатно.

Морска краставица

Морската краставица се счита за деликатес в Китай. Поради тази причина е много популярен сред гастрономите. Въпреки това, правителството забранява улавянето, съхранението и продажбата на тези същества. Така морската краставица присъства в големи количества на черните пазари на Средното царство.

Подготовка за ваканция: научете имената на ястията, които произвеждаме неправилно

Булката с едно момиче на гърба си: необичайна маса с дете

Приключението на две детегледачки и още 9 страхотни филма, направени в Чикаго

Информация от видеоигри

Хакерите отдавна са свикнали да търсят лична информация от хора, които играят онлайн видео игри. Тези хакери получават информация за вход и други потребителски данни, включително фактуриране, и след това я продават на други на черния пазар. И да, този продукт е в голямо търсене!

Бебешка храна

Подобно на перилен препарат, детската храна се продава в много магазини. Но това е доста скъпо. Какво правят черните търговци? Те крадат смеси за деца от магазините и ги продават много по-евтино, отколкото в супермаркетите. Вярно е, че не винаги е ясно как точно се съхранява тази храна и дали е възможно тя да се даде на дете.

Униформи за полети

Има много причини, поради които стюардесите носят е популярно на черния пазар. Може да искате такива костюми за косплей, може да ги искате за порнография или да мечтаете за незаконен достъп до летището. Тези униформи не са неща, които са лесни за закупуване законно, ако не сте наистина стюардеса, така че те често се продават на черни пазари.

Тайни романи и незаконен син на Олег Янковски

Лекарства за диабет Помагат за предотвратяване на болестта на Алцхаймер

Непоканен гост: двойка намерила змия в къщата му

сперма

Докато продажбата на сперматозоиди е напълно законна в някои страни, като например в Съединените американски щати, докато тя се осъществява чрез агенции, тя е незаконна на други места. Канада обяви такъв „продукт”, други страни го последваха. Това доведе до увеличаване на незаконните продажби на сперма.

Човешка коса

Човешката коса всъщност е много търсена, когато става въпрос за черния пазар. Хората дори ограбват салони, за да получат косата си! Перуките несъмнено са основната причина, но ние все още сме изненадани от това как се изискват тези неща.

транспорт

Преди компании като Uber и Yandex.Taxi станаха популярни, имаше други компании или хора, които бяха готови да заменят обществен транспорт или одобрени от правителството таксиметрови услуги, предлагащи незаконни транспортни услуги. Това се счита за черен пазар, защото е незаконно.

Twinkie Dessert

През 2012 г. създателите на Twinkie - сладка бисквита с деликатен крем - обявиха, че напускат бизнеса. Поради това, хората са закупили огромно количество десерт за бъдеща употреба. Някои просто искаха да продължат да ядат бисквити, след като производството им е спряло, докато други искаха да продадат опаковката с цел печалба. Въпреки това, собственикът на бизнеса все още се връща към бизнеса година по-късно, но за 12 месеца Twinkie е доволен от популярността си на черния пазар.

захар

Захарта може да се закупи на черните пазари в различни страни, например в Малайзия, където е трудно да се намери за продажба или е невероятно скъпо. Много по-лесно е за местните жители да го получат незаконно.

И кой продукт от черния пазар ви изненада най-много?

arrow