Зелена карта: какво е и как да се получи? Зелена карта на колата: регистрация, ревюта

Anonim

Зелена карта - какво означава тази дума? Превежда се, както можете да предположите, както следва: „зелена карта“. В САЩ това е документ за самоличност на чужденец, а в Европа това е автомобилното застраховане. Затова, за да разберем и двете тези понятия, си струва да разкажем по-подробно за Зелената карта.

Определение номер 1

На първо място, бих искал да ви разкажа за идентификационния документ, наречен зелена карта. Какво означава това? С други думи, това е, което потвърждава разрешението за пребиваване на лице, което не е постоянен гражданин на Съединените щати, но живее там постоянно. Ако човек има този документ, тогава той има възможност да си намери работа в Америка. Интересното е, че този документ първоначално е бил зелен (от 1946 до 1964 г.), но след това променя цвета си. Въпреки това, след 2010 г. той отново стана един. Сега появата отново оправдава името. Така че сега е ясно какво е зелената карта. Каква е необходимостта да го направите? Това е друг въпрос, отговорът на който е много подробен. Но ако накратко, този документ се издава на тези хора, които ще донесат необходимия набор от документи и ще подадат съответните заявления. И това е доста дълго и скъпо.

Начини за получаване

Можете да получите разрешение за пребиваване по няколко начина. Най-добрата причина за решаването на въпроса, която човек почти никога не отрича, е обединението със семейството му. Това означава, че ако съпрузите живеят в Америка, за които техният син или дъщеря са останали на територията на Русия и искат отново да бъдат заедно, тогава въпросът обещава да бъде печеливш. Биологичното дете е пряк роднина, така че няма да има специални проблеми в такъв случай, като издаването на зелена карта.

Бракът с гражданин или гражданин на САЩ също е причина да се получи такова разрешение за пребиваване. По същия начин, както работата по искане на работодател от САЩ. Друг интересен начин да получите този идентификационен номер е да го спечелите в лотарията. За него ще бъдат разгледани по-подробно по-късно. И последният начин е да се получи документ за бежанци, които са намерили политическо убежище в САЩ. Като цяло сега много хора искат да получат такава идентичност, като зелена карта. Какво се е случило, защо толкова повишена активност? Само в други държави в буквалния смисъл на думата става пренаселено. През годината Америка приема около три милиона молби за получаване на разрешение за пребиваване. Предимно тези, които питат, са граждани на Индия, Филипините, Мексико и, разбира се, Китай.

За лотарията

Много хора си задават въпроса: как да спечелим зелена карта? Какво е необходимо за това? Като начало бих искал да кажа, че лотарията се осъществява чрез интернет. Тя се организира ежегодно от правителството на САЩ. И основната цел е да се насърчи емиграцията от страни, чиито жители в Америка са много малко. Странно, разбира се, но благородно.

Бумът се наблюдава през 2008 г., след което повече от 6, 4 милиона граждани кандидатстват за участие в томболата. Общо около 10 милиона участници (включително членове на семейството). В интернет има доста уебсайтове, които се представят за представители на лотария. Така че, първият нюанс. В лотарията няма представители! Тя може да бъде спечелена само на единствения официален уебсайт на САЩ. И регистрацията в нея е абсолютно безплатна. Много сайтове измамнически ви казват как да спечелите зелена карта през тях, но всичко това, разбира се, се плаща. Така че те просто "заваряват" хора, които искат да се преместят в Америка.

Специални случаи

Така че това, което дава зелена карта е ясно. Възможността да живееш и работиш в Америка е много изкушаващо. Категориите хора, които могат да го получат относително лесно, са описани по-горе. Но си струва да се отбележи друг нюанс. Този документ може да бъде издаден на лице, което по някакъв начин е уникално. Например гражданин с изключителни способности в областта на спорта, бизнеса, образованието, науката или изкуството. Или специалисти с по-високи степени. Също така те включват професионалисти с висше образование и висококвалифицирани работници, които имат най-малко две години опит в тази област, което е много популярно в САЩ.

Религиозните лидери също са в този списък, както и хората, които са работили за американското правителство. И разбира се, не можем да забравим за инвеститорите, които инвестират от 500 хиляди долара и до един милион в икономиката на Америка и създават поне 10 работни места.

Определение номер 2

Сега си струва да разкажете за документ като зелена карта на кола. Някои хора обичат да пътуват със самолет, някои като влакове или автобуси. Но повечето предпочитат да отидат някъде под собствена власт. Това е с кола. Но това изисква застрахователна полица! Тук тя се нарича зелена карта. И работи в чужда страна. Всъщност този документ е аналог на CTP. Този документ се изисква. В противен случай, без неговото присъствие, няма да можете да получите виза за страната, в която искате да отидете.

Защо ви е необходим този документ?

Зелена карта за кола не е необходима само за получаване на виза. Тя също е помолена да представи на границата, както на входа, така и на изхода. Ето защо е необходимо тя да бъде издадена за периода, през който лицето планира да остане в Европейския съюз. Някои решават да го направят за 15 дни, а след това имат проблеми с граничните служители, които забелязват, че документът е закъснял.

Дори в Европа те могат да спрат автомобила с номера на чужда държава, за да проверят самоличността на шофьора и другите седящи в колата. Застраховка може да бъде поискана в допълнение към правата и паспортите.

И, разбира се, в случай на злополука, този документ е незаменим. Всъщност, зелената карта предпазва човек от разходите за ремонт на автомобили на други хора при злополука.

За процедурата по регистрация трябва да се каже няколко думи. За да закупите политика, ще ви трябват обичайните и чуждестранни паспорти (много компании се нуждаят само от едно нещо, но е по-добре да сте в безопасност и да вземете и двата документа). И разбира се, паспорта на превозното средство (или сертификат за регистрация). Минималният срок на полицата е 15 дни, а максималният - една година. Между другото, ако човек отиде в чужбина за 16 дни, тогава застраховката ще трябва да бъде издадена за един месец. Струва си да се вземе под внимание.

Къде да купя?

Така че, купи зелена карта за кола в официално акредитирана застрахователна компания. Но не във - само в този, който има право да го издаде. А общо в Руската федерация има десет такива организации. Това са фирмите, които са членове на системата на Зелената карта. Някои организации са решили да се откажат от това начинание. Причината за това беше твърде висока граница на отговорност.

Първата фирма е АлфаСтраховане. Вторият най-популярен е “VSK”. Третият е „21-ви век“. Четвърто - “С ЖАСО”. Като цяло, да ги изброя всички не си струва. Но всяка компания има доста добре познато и добро име, така че можете да се доверите на никого. Не е особено важно къде ще бъде издадена зелената карта. Положителни отзиви от всички компании.

Интересни нюанси да се знае

Много хора се интересуват от стойността на този документ. В края на 2015 г. той струва около 2500 рубли за 15 дни. Но изчислението се прави индивидуално всеки път. Отзивите съветват да се състави карта за по-дълъг период, ако, разбира се, пътуването не е планирано за две седмици.

Между другото, според прегледи, някои хора купуват този документ точно на границата. Това е доста уместно. Но не всеки е подходящ и не винаги. Например, ако човек иска да отиде в Германия, това няма да работи. В германското консулство се изисква зелена карта преди издаване на виза.

Между другото, ако преди политиката е изготвен на ръка, след това от първата април преди последната, 2014 въведе само компютърен дизайн. И всички данни, посочени в застраховката, се въвеждат веднага в базата данни. Което също е много удобно.

Много други решават да поръчат политика чрез интернет. Всъщност, не е необходимо да отидете някъде, за да го купите. Процедурата по регистрация може да бъде изпълнена онлайн, но само след първоначалната застраховка все още трябва да отидете в офиса на компанията.

arrow