Изисквания за безопасно пистолет: условия за монтаж, размери, спецификации

Anonim

Всеки собственик на оръжие трябва да осигури условия за правилното му съхранение. С това се има предвид изключването на достъп на неоторизирани лица до него. Това изискване е задължително при получаването на оръжия. Редовно се проверява по време на районните инспекции. Трябва да се отбележи, че изискванията за безопасно използване на пистолет включват използването на специализирани предмети.

Обща информация

Правната и регулаторна документация на Руската федерация действа като опора. Изискванията за сейф за пистолети за физически лица се уреждат по приоритет в Закона за оръжията № 150-ФЗ, постановление на правителството и заповед на Министерството на вътрешните работи. Предписано е огнестрелното оръжие да бъде заключено. Могат да се използват сейфове или метални кутии. Те трябва да осигурят безопасността на оръжията и боеприпасите, използвани от тях, безопасността на тяхното съхранение и да предотвратят достъпа на неоторизирани лица до тях. Това се отнася за всички видове огнестрелни оръжия - травматични, гладки и нарязани. Не се предоставят никакви специални искания. Ето защо, ако се интересувате от изискванията за пистолет, безопасен за гладкоцевни оръжия, трябва да знаете, че този въпрос не се разглежда от тази позиция. Трябва да споменем и оръжията с лопатки за ловуване. Той е предназначен да побеждава животните с помощта на човешка мускулна сила. Състои се от дръжка и острие. Типични видове са ножове, ловни хакове и кинжали. Същите документи се отнасят до регулаторни въпроси, така че правилата не се различават - трябва да бъдат държани заключени и да не се допускат до неупълномощени лица.

Безопасен избор на брашно

От гледна точка на действащото законодателство, тя трябва да бъде изработена от метал и заключена с ключалка. Това е необходим минимум. Но законът не забранява предприемането на допълнителни мерки за осигуряване на безопасността на собственото им имущество, към което принадлежи оръжието. Например, може да се монтира врата, устойчива на кражба, и имотът също е свързан с 24-часова охрана. Но все пак най-важното е самият сейф.

Как изглежда перфектният сейф за пистолет?

Накратко, отговорът на този въпрос е:

  1. Размерът е важен. Трябва да се внимава оръжието да бъде свободно поставено в сейф, когато е сглобено. Може да се съхранява и разглобява, но е неудобно. Следователно е необходимо да се избере запаметяващо устройство въз основа на дължината на най-големия пистолет. Благословението при избора на даден артикул от цялото разнообразие на номенклатурата винаги е възможността да се съсредоточи върху броя и размера. Безопасно трябва да се взема с малък марж. Това е полезно за случая, ако сте закупили двойка куфари. В края на краищата арсеналите се увеличават с времето. Ако използвате оръжие с оптика, дълбочината трябва да бъде най-малко 35 сантиметра.
  2. Отделно съхранение. Отделно притежаването на оръжия и боеприпаси е практично и безопасно. В този случай е осигурено отделение за касети (трезер), което може да се заключва. Трябва да се отбележи, че в някои модели това допълнение формално съществува, но на практика не е много подходящо. Необходимо е адекватно да се оцени нивото на нуждите и да се избере доста просторно отделение на касетата.

Разбира се, изискванията на Министерството на вътрешните работи за сейфове с оръжие не осигуряват всичко това, но трябва да мислите не само за военнослужещите, но и за вашето удобство, нали?

Избор на най-добрия вариант

В допълнение към обсъжданите по-горе въпроси, следва да се обърне внимание и на:

  1. Монтирайте оръжията в сейфа. За тази предоставена квартира. Те могат да бъдат тип валяк и дърво. Първият вариант се счита за по-удобен. В края на краищата, подвижността на типа затягане на ролката може да се задава произволно на желаната височина поотделно за всеки варел, като се има предвид неговата дължина. Ако няма такива устройства в сейфа, тогава е необходимо да се консултирате с продавача дали е възможно да ги закупите допълнително. Те са евтини, но са много удобни. В крайна сметка, благодарение на тях, оръжието не попада в купчина.
  2. Дебелината на метала. Тук всичко е просто - колкото повече, толкова по-добре. Въпреки че не бива да рисувате във въображението на този банков сейф. Максималната дебелина е 5 мм. Той се използва рядко и, като правило, само за укрепване на дизайна, и по-точно, на табелата на предната врата. Разглеждат се надеждни сейфове, чиято дебелина е три милиметра. За евтини предмети използвайте листове с дебелина 2 мм. За да се предпазите, по-добре е да използвате сейфове от три милиметрова стомана. Но ако бюджетът е ограничен, то от същия материал трябва да се избере продукт с размер 2 мм. По-малко е по-добре да не се обмисля. Въпреки че по-тънките складове имат атрактивна цена, по-добре е да не разчитате на тяхната съпротива при скъсване. В хората те често се наричат ​​"кабинет за дистрикта". Това е тяхната основна цел - спазване на формалностите и всичко.

За брави

Изискванията за безопасно оръжие осигуряват, че трябва да бъдат заключени. От формална гледна точка броят на ключалките няма значение. Предпочитанията на даден вид се оставят на преценката на бъдещия собственик. Трябва да изберете кодирана електронна ключалка или ключалка. Първите са по-скъпи и работят благодарение на батериите. Както всяка електроника, те изискват работни условия. Трябва да се отбележи значителна функционалност. Като такъв, можете да помислите за промяна на комбинацията от кодове, защита срещу избор на код, индикация за нивото на зареждане на батерията, одит за отваряне и много други. Ако бюджетът позволява, и има деца в къщата, по-добре е да се направи избор в полза на точно такъв вариант. Въпреки че е по-популярен, е ключалката. Това се дължи на лекотата на използване, издръжливост, надеждност и ниска цена. Единственият недостатък е, че ключовете трябва да се пазят с вас.

А планината?

Много често срещан въпрос е изискването на районния полицейски служител да фиксира сейфа. И законно ли е? От една страна, специфичните изисквания за инсталиране на сейф за пистолет у дома не са посочени в никакви правни документи. От друга страна, закрепването на сейфа, което може да се извади безопасно от дома заедно с цялото съдържание, е много добра мярка за сигурност. Можеш да се задържиш с участъка или просто да завиеш сейфа. Това трябва да се направи преди всичко за себе си, а не за човек в униформа. Отнема малко време. Ако въпросите на сигурността не са просто формалност, то е по-добре да се консолидират. Въпреки че изискванията за монтиране на пистолет сейфове и не предвиждат това, както се казва, Бог пази внимателно.

Защо се нуждаете от безопасни и всички тези изисквания за сигурност?

Много хора вярват, че всичко това е просто бюрократична суматоха. Следователно, за да се избегне желанието да се подходи към въпроса за избор след време, е необходимо да се разгледа и защо са въведени такива изисквания към безопасното оръжие. Факт е, че легалните оръжия в престъпна дейност на практика не се използват. Например, броят на убийствата на хора, които го използват, е само няколко десетки годишно. А сега сравнете с общия брой на хилядите, починали от престъпна дейност. Всичко това се прави с незаконни оръжия. Как придобива такъв статус? Това по правило помага за загубата или кражбата на напълно законна единица огнестрелно оръжие. Да се ​​намали вероятността за такъв резултат и изискването за наличие на сейф. Трябва да се отбележи, че надеждното съхранение не е универсален отговор на това предизвикателство. При наличието на оръжия е желателно да запазите мълчание. Такава стратегия на поведение може да бъде не по-малко ефективна от придобиването на най-надеждния сейф, а понякога дори по-добре от него. Разбира се, това е невъзможно да се скрие напълно, защото има трети страни, които знаят за оръжията. Но езикът след зъбите намалява вероятността някой да иска да открадне имот от този тип.

заключение

За да обобщим всичко по-горе. Сейфът за правилно съхранение на оръжия трябва да бъде просторен, изработен от стомана с дебелина 2-3 милиметра, а също и добре закрепен към стената или пода. Съгласен съм, това не е толкова много.

arrow