Отписване: Описание на процедурата

Anonim

Когато човек се премести в друг град, той често трябва да бъде отстранен от регистъра. Ако е по-лесно да се каже, за постоянна регистрация на един адрес е необходимо да се оттегли от регистрацията от друг. В допълнение, информация за тази процедура ще бъде полезна за тези, които не могат да пишат от апартамента си нежелан наемател.

Уверете се, когато се движите

Как се случва де-регистрацията? Ако искате да бъдете освободени от жилището, имате две възможности.

Първият е да се свърже с паспорт, който се занимава с регистрация, или да дойде в местния отдел на миграционната служба. В този случай трябва да получите извлечение от определен адрес и лист за напускане в паспорта си. Важно е да знаете, че след пристигането на ново място на пребиваване трябва да подадете заявка за регистрация в рамките на седем дни. Ако не, тогава може да се наложи глоба.

Най-удобният все още се счита за втората възможност за издаване на дерегистрация по местоживеене - при поискване. Всеки гражданин има право да напусне предишното място на пребиваване, без да е освободен от него, но при пристигане в рамките на седем дни, едновременно с регистрацията на новата регистрация, трябва да напусне предишния адрес. За да направите това, съставете заявление за регистрация и попълнете талон за откъсване, който казва за преместването от предишното място на пребиваване.

Ако се регистрирате едновременно на новия адрес и сте освободени от стария, това няма да повлияе на условията за регистрация. Бележка за новото място на пребиваване ще бъде поставена в паспорта ви в рамките на три дни след като сте подали всички документи. Специалистите на ФМС рядко говорят за такава възможност, тъй като добавя допълнителна работа към тях.

Оттеглянето от регистрацията не изисква заплащане на такса, то е безплатно. За да излезете от апартамента, трябва да предоставите паспорта, заявлението и домашния си книга, ако има такъв.

Как да напишем друго лице

Често се случва, след като купи апартамент, собствениците да получат "подарък" и хората, регистрирани в него, тъй като предишните собственици просто забравят да ги отпишат. Как да действаме в такава ситуация?

Като начало ще изброим основанията, според които гражданин може да бъде освободен от апартамент без неговото присъствие. Причината може да бъде лишаване от свобода, ако има действително съдебно решение. Причината за това е и военна служба въз основа на документи от военния комисариат. Все още можете да пишете лице, ако той е признат за изчезнал в съда или въз основа на смъртен акт. След това той се отстранява едновременно от регистъра. И накрая, ако се открият информация и документи, които са станали незаконна основа за регистрация.

В случай на закупуване на апартамент с регистрирани в него наематели, е необходимо да се отмени регистрацията в съда. В този случай, основание ще се счита факта, че гражданин се счита, че са загубили правото да използват квадратни метри, които вече са станали ваши. Разглеждането на такива случаи не отнема много време. Отнема само една или две срещи. След влизане в сила на съдебното решение можете спокойно да отидете в миграционната служба и да извършите отстраняването от регистъра. Не забравяйте да донесете копие от съдебното решение.

arrow