Колко е направена виза за Италия, какви документи са необходими за регистрация и каква е цената му?

Anonim

Италия е страна с невероятни старинни забележителности, красиви плажове и чудесно пазаруване. Как да стигнем до този земен рай? Първата стъпка ще бъде решаването на визовите проблеми, или по-скоро, получаването на официален достъп до страната. Колко струва визата за Италия, каква е цената и какви документи са необходими за това?

Подробностите за получаване на пропуск за страната

Тази европейска страна е в зоната на Шенгенското споразумение, затова и шенгенска виза се изисква и тук. Документите за виза за Италия могат да бъдат подготвени както самостоятелно, така и с помощта на туристическа агенция или оператор. Списъкът с референции ще бъде малко по-различен в такива случаи.

Списъкът на документите за получаване на виза

  1. Валиден паспорт с няколко празни страници, които ще работят най-малко три месеца след края на бъдещото планирано пътуване. Към паспорта е прикрепена допълнителна фотокопия на главния му оборот със снимка.
  2. Оригиналите на предварително отменени чуждестранни паспорти, като наличието на пътни бележки и визи от всяка страна имат благоприятен ефект върху получаването на положителен отговор при вземането на решение от консулството.
  3. Шенгенска виза за Италия изисква снимка на един кандидат с размери 3 х 4 см. На снимката не трябва да има ъгли и овали, а образът на човек трябва да заема поне 75-80% от общата площ. Кандидатът трябва да изглежда естествено - с бръчки, рождени белези и бенки, така че трябва да бъдете много внимателни при ретуширането.
  4. Въпросникът се попълва на английски език, който се предоставя от консулството. Личният подпис на кандидата трябва да бъде на четири места - това условие е задължително.
  5. Сертификат за заетост. Изискванията за неговото проектиране са доста строги - необходимо е да се отпечатат на фирмено бланку с посочване на позицията на заявителя, продължителността на работата му, размера на заплатата му и времето, когато се отпуска. В допълнение, не забравяйте да припишете бележка, че лицето ще продължи работата си в края на празника.
  6. Потвърждение на финансовата платежоспособност на туриста - извлечение от банковата сметка, посочващо сумата на парите. Изчислението се извършва в следния ред - около 50 евро на човек на ден престой в страната.

Други подробности за визата

Пенсионерите в допълнение към основния списък на документите трябва да предоставят фотокопие на пенсионното удостоверение. Ученици и ученици - удостоверения от мястото на обучение и копие от студентска карта.

Колко е виза за Италия, ако не прибягвате до помощта на професионалисти? Малко по-дълго във времето, отколкото когато правите туристическа агенция. Тъй като, на първо място, пакет от необходимите документи се събира, след това той се предава на консулството, което, след като разгледа заявлението, предлага избор на дати за интервюто. След такава комуникация официалните представители на страната позволяват или забраняват да посещават Италия. Струва си да си припомним, че не всеки човек е призован за интервю - някои получават виза веднага след преглед на документите. Това се улеснява от наличието на предишни шенгенски визи.

Виза за Италия се издава самостоятелно на приблизително същия принцип, но в допълнение към списъка с предложените по-горе документи, трябва да предоставите потвърждение за резервиране на самолетни билети в двете посоки, като резервирате хотелска стая и застрахователна полица за срока на пътуването. Освен това трябва да имате парична сума в брой.

Колко е виза за Италия?

Всяка виза трябва да се направи предварително, тъй като всъщност ще пътува. Достъпът до Италия се извършва в рамките на 5-7 работни дни, в регионите този период леко се увеличава, тъй като всички туроператори изпращат готови пакети от документи до Московския визов център за разглеждане.

Ако е необходимо, незабавно заминаване за страната има възможност за закупуване на специална виза. Колко струва спешната виза за Италия? Тя ще бъде готова в рамките на три работни дни. Ако, например, жалбоподателят живее в Новосибирск, а визата е необходима спешно, тогава можете да изпратите пакет от сертификати до Москва, използвайки услугата за доставка или със самолет - приблизителната цена на такава „операция“ е 2-3 хиляди рубли.

Консулски такси за регистрация

Естествено, шенгенска виза за Италия няма да бъде безплатна. Има няколко вида толеранси - транзит, гост, работа, студент или турист. Цената на всеки е различна. Най-честата виза е туристическа виза, нейната цена е около 1, 5 хиляди рубли (сумата е посочена приблизително, тъй като тя пряко зависи от обменния курс на еврото). При кандидатстване за спешна виза разходите се увеличават точно два пъти.

arrow