Балашиха ОПГ: историята на формиране и развитие

Anonim

Балашихинската организирана престъпна група отдавна се смята за една от най-големите в Московска област, която държи огромни територии в залива. Това е известно на почти всички търговци, които се опитаха да управляват собствения си бизнес в престъпна Русия. Въпреки това, малко хора си спомнят, че появата на тази група започва в края на 70-те години, което я прави една от първите. Става въпрос за това как групата Балашиха се появява в зората на рекета, ще бъде описана в тази статия.

съюз

Ако погледнете снимката на групата от организирани престъпни групировки „Балашиха“, ще забележите, че тези хора бяха доста разнообразни. Това се обяснява съвсем просто: първоначално той бе събран до 1986 г. от няколко групи, които извършват дейността си в района на Балашиха. От самото начало на своето съществуване те взаимодействаха достатъчно добре, но след известно време кървавата война започна за територията. Всичко това доведе до факта, че с течение на времето лидерите на двете най-големи асоциации (Сергей Фролов и Владимир Мушински) решиха да се обединят. Това обединение е началото на формирането на организираната престъпна група в Балашиха.

фрол

Първият лидер на тази група може да се нарече Сергей Фролов, който носеше псевдонима Фрол в ежедневието, въпреки че никога преди не е бил осъждан. Бившият боксьор, в допълнение към физическата си сила, се отличаваше с много развит ум, който му даваше възможност бързо да се издигне в бандата и да придобие послушни хора за себе си, които бързо изпълняваха инструкции. Той придобива връзки в областната администрация, така че на фона на икономическите реформи на Михаил Горбачов успява да отвори кооперация, собственост на съвсем различен човек.

Mushninsky става по-бързо и по-бързо да падне до дъното. След като убил крадеца в закона Пхакадзе, други подобни престъпни елементи осъдили него и няколко негови близки приятели на смърт. На този фон Фролов започна да привлича все повече подкрепата на елита на крадците и следователно единственото екзалтация не отнема много време. Първата част от ОПБ „Балашиха” напълно премина под негово командване, а Мушнински скоро се озова в ръцете на полицията.

Период на клане

Балашихински организирани престъпни групи по време на управлението на своите Фролов са имали доста голям брой конфликти с други групи. По това време кавказците бяха нейните най-ревностни врагове и след известно време чеченците, въпреки че стрелата завършва с тях съвсем мирно и без кръв.

С течение на времето обаче Фролов става все по-кръвожаден. По негова заповед трима лидери на организираната престъпна група Реутов бяха убити наведнъж, а също така няколко пъти бяха извършвани стрелби с човешки жертви. Всичко това му помогна да укрепи властта в областите, които го интересуваха: измама, грабеж, грабеж.

Фролов също е вкоренен в бързо развиващия се автомобилен бизнес в СССР, което го прави много влиятелна фигура в Московския регион. Балашиха ОПГ имаше няколко бизнес договора с предприемачи от други страни. Но като цяло, степента на неговото влияние върху властите може да се обясни с един фактор - дори след като е бил арестуван и намерил огнестрелно оръжие по време на претърсване, Фролов бързо се освободил без бележки.

Смъртната власт

Това състояние на нещата не можеше да продължи дълго време. Още през 1993 г., в навечерието на Новата година, 30 декември, Фролов е убит в казиното "Александър" на рождения ден на приятеля си. Друг криминален орган, Грегори Соломатин, стреля, въпреки че дори и сега не е известно със сигурност защо конфликтът избухна между тях.

Самото убийство се случи в отделна стая, където те излизаха само за да говорят. Чувайки изстрела, гостите се втурнаха към звука и като видяха тялото на Фролов, победиха самия Соломатин и неговия другар Баскаков до смърт. Така те взеха тайната на инцидента направо в гроба. Фролов не умря веднага - приятели се опитаха да го заведат в болницата, но лекарите отказали да го вземат. Той починал във военна болница, след което властта била погребана в малко селско гробище близо до село Воскресенски. Повече от половина хиляди души дойдоха да прекарат последното му пътуване.

Преразпределение на сферите на влияние

След смъртта на Фролов започва преразпределението на териториите. Опитът да се възползва от властта на новите криминални власти не може да си осигури наследството. Общо около 50 бойци и власти са убити в тези сблъсъци. Но забележително е, че един труп е бил избит от сценария - тялото на Султан Даудов, което за 1994 г. е било считано за единствения крадец в закона за чеченската националност. По онова време властите смятат, че той е този, който е наредил убийството на Фролов, въпреки че няма конкретни доказателства за това.

заключение

Днес Балашишката ОПГ все още съществува, макар и в силно отрязана сума. След смъртта на Фролов никой не можеше да стане пълноправен лидер за нея и затова от 1996 г. тя напълно е загубила независимостта си. Сега тя се смята за една от частите на имота, която принадлежи на клановете на крадците и следователно вече не играе особена роля.

arrow